Yasağa Uymayan Yaşlılara Ceza

40 YAŞLIYA CEZAİ İŞLEM YAPILDI.. Malatya’da polis ve zabıta ekipleri sokağa çıkma yasağını ihlal eden 65 yaş üstü vatandaşlara uyarıda bulundu. Uyarılara uymayan bazı vatandaşlara idari para cezası uygulandı.
Malatya’da polis ve zabıta ekipleri denetimleri sıklaştırdı. 65 yaş üstü vatandaşların dışarıya çıkmalarının yasaklanmasın ardından polis kimlik kontrolünde bulunuyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle 65 yaş ve üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların, ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları yasaklandı.
Yasakların başlamasıyla polis ve zabıta ekipleri cadde ve sokaklarda devriyelerini sıklaştırdı.
POLİS ARAÇLARINDAN ANONS..
Koronavirüs ile mücadele kapsamında 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle Malatya Emniyet Müdürlüğü resmi ekip aracından uyarı anonsu yaptı.
Malatya il merkezinde resmi polis aracından 65 yaş ve üzeri vatandaşların evlerinde kalması uyarısı anonsu yapıldı.
Emniyet aracından, “Değerli 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız; başta siz olmak üzere yakınlarınızın ve tüm vatandaşlarımızın sağlığını önemsiyoruz. Sizi yasalara uymaya, evlerinizde kalmaya davet ediyoruz. Yasalara uymadığınız takdirde gerekli yasal işlem yapılacaktır. Lütfen evde kalın, sağlıkta kalın.” şeklindeki anons yapıldı.
Yasağın ilk günü olan Pazar günü, uymayanları uyarmakla yetinen polis ekipleri, Pazartesi gününden itibaren cezai işlem yapmaya başladı.
Polis ekipleri tarafından, saat 18.30’a kadar yasağa uymayan 40 yaşlı hakkında cezai işlem uygulandığı bildirildi.
iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi
Merhaba arkadaşlar. Ruhsatsız iş yeri çalıştırmak nasıl oluyor. Hadi diyelim çalışıyor. Peki buna bi dur diyen olmazmi . Bu yorumu silmeyin
sanki bundan sonra ömür boyu çıkmayın denildi. bir kaç hafta yahu ayıptır. herkes için söylüyorum. sıkıldım hava alayım dedim falan lütfen ama artık ya
anons yapılsın desinlerki sokağa çıkanların bayram ikramiyesi verilmeyecek bakalım bir tanesi çıkıyormu
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Bu cehalet,vurdumduymazlık,umursamazlık tavan yapmış..Bunların yetiştirdikleri çocukları da düşünüyorum.Vaziyet çok kötü.
Arkadaşlar bugün saglik bakanımızdan sonra bi hocamız daha konuştu ya yaşlılar bulaştırıcı degil yaşlıların riski çok diye sürekli söyleniyor dışarı çıkmasınlar diye onların bağışıklığı zayıftır diye kronik hastalı olan çoktur diye bizde buna uyalım sayin saglik bakanımız dediği gibi devletten beklemeyin siz kendinize ohal çıkartın diyo sokağa çıkma yasağı koyun diyo ne kadar az dışarda dolaşırsak rizki okadar azaltiriz allahım bu zor günlerde hepimizin yardımcısı olsun insallah
ramazan beye katılıyorum
Toplum sağlığını hiçe sayanlar, toplumun hakkına girenler bu vebalin altından kalkamazlar; kurallara uyun Kul Hakkına girmeyin.
Para cezası onları kesmez odemezler sonundada af gelir bir ogrenci yurduna bir aylığına alikoyun yasaklara uymayanlari diyorum.
Fotoğrafta görünenler ölse de olur. Kimseye bulastirmadan olsunler. O parka da gomsunler. Sağlığında vazgeçemedikleri yerde yatsınlar. Bu kadar laftan anlamayan insan modeli olur mu ya
Size sonuna kadar katılıyorum bu tipler yüzünden herkes hastalik riski altinda
Siz olayı yanlış anlamışsınız yaşlılar risk altında yani onların bağışıklık sistemi zayıf hastalık bulaşırsa atlatamazlar diye evinde kal deniyor 🙂 ah benim garip insanım ahhhhh!!!!
Kemal kardeş sana sonuna kadar katılıyorum bizim insanımızın önce anlama yeteneği olacak
Mesele şu bu tipler yasak olmasına karşı geziyorlar buna gençlerde dahil hiç bir işi olmamasına rağmen sorumsuzca umarsızca sonra virüs yayılıyor sonra yaşlılar ve de kronik hastalara bulaşıyor kısa bir süre sonra bu tipler yüzünden sokağa çıkma yaygınlaşacak ve sen de işin varsa çıkamayacaksın ülke de maddi manevi zora girecek bunu anlama kapasitesi acaba yok mu sen de asala.
Benim 60 yaşından küçük olduğumu nerden çıkardın garip kemal ve yandaşı