SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaşlıların 'Ücretsiz Biniş'i Donduruldu.. Sağlıkçılara İse Ücretsiz

0
Güncellendi - 2020-03-22 02:12:06
Yaşlıların 'Ücretsiz Biniş'i Donduruldu.. Sağlıkçılara İse Ücretsiz
A- A+ PAYLAŞ

Korona virüs salgınına karşı risk grubunda yer alan yaşlıların, evde kalmaları adına Malatya’da 65 yaş üstü vatandaşlara verilen ücretsiz kartları Nisan sonuna kadar donduruldu. Ayrıca kentte sağlık çalışanları kimliklerini göstererek toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilecek.

Dünyayı etkisi altına alan Korona virüsün hızla yayılmaması adına yetkililerin evde kalın uyarıları artarken, Malatya’da da Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatı ile özellikle risk grubunda yer alan yaşlı vatandaşlara verilen 65 yaş üstü ücretsiz pasolar, Nisan ayı sonuna kadar durduruldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda "Alınan tedbirler kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın otobüs kartları bugünden itibaren geçici bir süre doldurulmuştur” denildi. Başkan Gürkan’ın talimatları ile yapılan bu kısıtlamanın virüse karşı yaşlıların evden çıkmamaları adına koruyucu bir tedbir olarak hayata geçirildiği belirtildi. Gürkan, 'Evde kal, ancak o zaman sevdiklerinin yanında olabilirsin" diyerek bu önlemi hayata geçirdiklerini belirtti.

Yine uygulamaya geçirilen bir başka hizmette ise Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ bünyesindeki tüm toplu taşıma araçlarından sağlık personellerinin ücretsiz faydalanması sağlandı. Kentte görev yapan tüm sağlık personelinin kimlik kartlarını göstererek ücretsiz olarak ulaşım sağlayacakları belirtildi.

iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

48 yorum yapılmış

  • Ramazan (4 yıl önce)
    Doğru bir karar.Bu karar yaşlılarımızı korumak adına alındı.Çünkü yakalandıkları an kurtulma şansları az bu hastalıktan....Ayrıca normal zamanlarda az da olsa ücret alınmalıdır diye düşünüyorum.Çünkü kıymetli büyüklerimiz evlerinde sıkılıyorlar,kendilerini parklara,oturma alanlarına atıyorlar.Haklılar da.Lakin özellikle işe gidiş geliş saatlerinde ciddi derecede sıkıntı ve yoğunluk oluyor onların yüzünden.MAŞTİ bir ara veri yayınlamıştı.Bir gün içerisinde ücretsiz kartla 63 sefer, 60 sefer ,57 sefer vb (liste uzayıp gidiyordu-onbinlerce kişiden bahsediyorum)yolculuk yapanlar vardı.Bu karardan umarım hiçbir zaman dönülmez ya da herkesin kabul edebileceği makul bir uygulama yapılır.Kıymetli büyüklerimiz başımızın tacıdır.Başka ülkelerdeki gibi onları dışlıyormuşuz,önem vermiyormuşuz gibi algılanmasın.Bazı kendni bilmezler burada 65+ düşmenlığı gibi ne dinimize,ne Türklüğümüze ne de insanlığımıza yakışmayan kelamlar etmekteler.Lütfen üsluba dikkat edelim.Allah hepimizi bu beladan en az zararla en kısa sürede kurtarmayı nasip etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet koc (4 yıl önce)
    Selahatin başkanın en iyi ve tek icraatı bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Burada yazılanların hepsinde haklılık payı var.Bir yorum da benden olsun ..Türkiyede 7.5 milyondan fazla 65 ve üstü yaşlı var.Bu nüfusun Malatyadaki oranı ise 82.000 kişi.Yaşlılar sadece bu hastalıktan hayatını kaybetmiyor.Bu hastalığa kolay yakalandıkları gibi ,hastalığı diğer yaş gruplarına daha rahat taşıyabiliyorlar.Şimdi olayın ne kadar tehlikeli bir boyutta olduğunu anladınızmı?Anlıyacağınız.Bu işin yazığı,günahı yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asas44 (4 yıl önce)
    Ama başlık yanlış olmuş şoförlerin çoğu sadece doktor,saglik memuru ve hemşire kabul ediyor. Diğer çalışanlar sağlıkla alakası yok çünkü öyle bir imaj var şöför arkadaşlarin gözünde
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet t (4 yıl önce)
    Belediye otobüsleri sadece öğrenci ve şehit ailelerine ücretsiz olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer (4 yıl önce)
    65 yaş üstüne bedava olayı tamamen kalkmalı.Toplumun çoğunluğunun düşüncesi bu yönde.Bedava olan herşeyin suyunu çıkarıyoruz millet olarak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Ayrıca o anlamsız yerlere konan bankların ve emekliler parkının laldırılmasını istiyoruz.Orası ne öyle ?kardeşim hiç mi göz yok?İzan yok?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gül (4 yıl önce)
    Sağlık çalışanlarına ücretsiz derken merak edıyorum acaba hastanelerde calısan saglık bakanlıgına baglı güvenlik personellerını temizlik personellerını vs.. kapsamıyormu bu uygulama adı üstünde saglık çalışanı denıyor ama nedense bazı şöförler bunu sadece doktor hemşire olarak algılıyor bence beledıyelerın şöförlerını bu konuda iyice bilgilendirmeleri gerekıyor herkes kafasına gore iş yapıyor buda hoş bir durum degıl
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan 44 (4 yıl önce)
    Kimsenin 65 yas dusmanligi yok nereden bakarsaniz yanlis ucretsiz olacagina ogrencide 1 tl olsun 65 yasta cocuguna araba parasi veremeycek insanlar var ama 65 yas kardeslerimiz ucretsiz oldugu icin bir otobusten inip digerine biniyor sabahlari otobuse binemiyoruz 7:30 8:30 arasi herseyi birtarafa birakalim evden kimse cikmasin diyoruz dun 2e otobusune bindim 14 kisi vardi 11 kisi yasli insanlardi en buyuk risk buyuklerimizde lutfen birsure disari cikmasinlar hem bizim sagligimiz hem kendi sagliklari icin bu ulke hepimizin
    0
    0
    Yanıtla
  • Nizamettin Opanoğlu (4 yıl önce)
    65 Yaşını aşmış biri olarak bu kararı alkışlıyorum.Zira bu salgının yayılmasına sebep olan en önemli yaş grubu maalesef 65 ve üzeri yaşlılar.İşi yokmuş gibi sabah kalkıp dolap beygiri gibi dolaşıp duruyor.Ya bir parkta ya bir banka,PTT önünde ya da otobüs durağında,vesaire mekanlarda.Tv spikeri Soruyor amca bey yasak var neden uymuyorsun.Salgın var tehlike var diyor.Pişkin pişkin verdiği cevap çileden çıkarıyor.Camilerin cemaatle namaza kapalı olduğundan haberi yok,evladım ezanı beliyem,camiye gidip namaz kılacam,kimi hesteyim,evde sıkıldım hava almaya çıktım,kimi çarşı pazarda işim var deyip savuşturuyor kimi de türlü bahanelerle ve umursamaz bir şekilde çarşı-pazar gezinip duruyor.Bence otobüs olayı yetmez.Kolluk kuvvetleri bunları evlerine göndermenin yollarını aramalı,gerekirse zor kullanmalı. Not.Elbette ki bu yaş grubunda aklı selim davranan vatandaşımız olduğu gibi alt yaş gruplarında da bu yasaklara uymayan aymaz.sorumsuz insan da yok değil. Tehlikenin farkında olalım,bu işin şakası yok,ülkemizde yayıma periyodu her gün artarken,biz vatandaşlara da daha sorumlu davranmak düşüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (4 yıl önce)
    Salgın boyunca otobüsler bedava olmalıdır cimer e de yazdım herkes yazsın bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu anlamsız yorumu cimere yapman iyi olmuş.En azından seni tanımış bilmiş olurlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nizamettin Opanoğlu (4 yıl önce)Hakkı isimli kullanıcı yorumuna
    Hakkı kardeşim 67 yaşından 68 e ayak basmış biri olarak bu yorumu yaptım.Bu gün içişleri bakanlığı 65 yaş ve üzeri kişilere sokağa çıkma yasağı getirdi.Umarım sosyal medyada yaptığımız paylaşımlar etkili olmuştur.Bu için,şakası yok otobüslerin bedava olması güzel bir hareket,ancak 65 yaş ve üzerine paralı da olsa almayacaklar.Ben de dahil
    0
    0
    Yanıtla
  • 65 yaş üstü kişilerin bir şekilde ülke ekonomisine katkı sağlayacak projelerde değerlendirilmeleri lazım. Boş boş oturmak insana yakışmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi (4 yıl önce)
    Bu geçlcl blr durum ayrı. Fakat bu 65 yaş düşmanları siz 65 yaşına gelmiyecekmisiniz.bunları yazanlar gençler veya otobüs sahipleri.onlar ücretsiz binenleri vs. Bilerek ihaleye girip kar edecekleri teklifle bu işi aldılar şimdi daha çok kar peşindiler.(salgından önce ) salgın fırsat bilinmesin bu yasal hak..yasa var belediye talimatı deyil. Gidin mezarlığa bakın 65 yaşın üstünde kaç sene yaşamışlar.yaşansa bile kaç kişide otobüse binecek derman kalıyor. Hiç binmiyenler den bahsedilmiyor. Birkaç t ane çok binen abartıluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan 44 (4 yıl önce)Fevzi isimli kullanıcı yorumuna
    Siz ya hic otobuse binmiyorsunuz yada farkli bir ulkede yasiyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Haskul44 (4 yıl önce)Fevzi isimli kullanıcı yorumuna
    Otobüs sahibi değiliz, biz de yaşlanacağız ancak suyunu çıkarmayacağız, "bedava olsun da isterse korona olsun" diye düşünmeyeceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşlılar yaşlılığını bilecek.Gençlerde gençliğini.Yaşlı diye sabahtan akşama kadar o otobüs benim bu otobüs senin inip binenler var.Işçi ,memur ,öğrebci bunlar yüzünden otobüsde yer bulamıyor.Neden ?bedava olduğu için.Şahsen yaşlı biri olarak uygulamanın her zaman günlük iki kere binme şartıyla sınırlanmasını,bundan sonrasını vatandaşın cebi den ödemesi gerektiğini düşünüyorum.Görüyormusunuz.Bu bedava zihniyeti milleti ne hale getirmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Şehit yakınları gaziler ve engelliler dışında azda olsa herkes ulaşıma para vermelidir özel halk otobüsü şoförü bir tanıdığım günlük yüzde kirkla altmış arası ücretsiz yolcu taşıyoruz diyor 65 yaş üzerinden 50 kuruş alınabilir emniyet görevlilerinden bir lira alınabilir belediye çalışanlarından bir lira alınabilir şimdi işi olmayan ve asgari ücretli nasıl para ile biniyorsa şehit yakınları gaziler ve engelliler dışında herkes azda olsa ulaşıma bir para vermelidir diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • şahin (4 yıl önce)
    Aşağıda Rasim bey diye birisinin yorumu var “65 yaş üstü hemşehrilerimizin toplu taşıma araçlarını kullanmamaları sağlıkları açısından son derece önemlidir.” özeti bu adam doğru söylemiş aynı o şekilde veya ona benzer belediye ve Başkan sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmış. Eee şimdi nolduda geri adım attılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Güzel bir karar sürekli olmalı çarşıda başıboş kalabalıktan kurtulmuş oluruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıdık (4 yıl önce)
    Nisan sonuna kadar deyil süresiz iptal edilsin 65 likler çok doğru bir karar
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmet (4 yıl önce)
    Belediye uyumasın tüm bankları kaldırsın
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Ücretsiz yada İndirimli kartların kullanımı yönetmelikle belirlenmiştir. Yönetmelik hükümlerinin geçersizliği ancak yeni bir yönetmelik çıkartılarak engellenir. Yönetmelikler ilgili Bakanlıkça düzenlenir. Belediye Meclisleri ve Belediye Başkanları bu tür değiştirmeleri yapamaz. Olağanüstü durumlarda(savaş, salgın hastalıklar gibi) bu tür iptaller Belediyece yapılamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam kanunda benim yönetmelikte benim diyor ben yaptım oldu diyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yarından tezi yok, git hemen anayasa mahkemesine başvur. Sn Çokbilmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Kral çıplak (4 yıl önce)erol isimli kullanıcı yorumuna
    Dünya uyarılıyor.Dışarı çıkmayın diyorlar özellikle hele 65 yaş üstü yaşlılar için.Sizde garip bir şekilde ayrı bir telden çalıp hak talebinde bulunuyorsunuz.Sen hakkını arayabilirsin.stersen Cimere yaz..yada..Anayasa mahkemesine başvur.... .olmadı.. Avrupa insan hakları mahkemesine başvur..Yahu ...bu nasıl bir mantıkdır Salgın var salgın. Neyin hakkını neyi hukukunu arıyorsun?Ortalıkta ölüm kol geziyor siz halen farkına varamamışsınız.Bu kadarını da mı düşünemiyorsunuz?Göründüğü kadar kendinize faydanız yok barı başkalarının hayatlaŕına zarar vermeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Isabetli olmuş. Çarşıdaki oturmak banklarida kaldırılsın özellikle emekliler parkı ve soykan 'daki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (4 yıl önce)
    Yerinde bir karar olmuş. Hatta tamamen kaldırsınlar... Virüs ile ilgili en riskli grup yaşlılar olmasına rağmen ortada ençok dolaşan yine onlar. Yetkililerin Sokağa çıkmayın demekten dillerinde tüy bitti ama bunlar anlamamak için elinden geleni yapıyor. Ayıptır günahtır arkadaş. Çay ocakları kapatıldı, yeni camii önü dolu yaşlı hemde dip dibe, Allahtan kar yağdı, hava soğudu da orayada gidemiyorlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (4 yıl önce)
    Yerinde bir karar. Aynen katılıyorum. İş ciddi. Herkesin alınan tedbirlere harfiyen uyması gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Yazık günah yaşlı ölsünmü arkadaş hiç mi insaf yok ne gariban yaşlılar var zengin ine verme garibanı önemse
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (4 yıl önce)Salih isimli kullanıcı yorumuna
    Asıl toplu halde olmaya devam ederlerse ölecekler yakında.Yapılan hem onların hemde diğer insanların sağlığı için.
    0
    0
    Yanıtla
  • İşte beklenen yorum.Yaşlılar bu hastalıktan korunmak istiyorsa kalabalıklardan uzak durarak ancak yaşayabilirler.Yani dediğinin tam tersi otobüslere binip gezerse ölürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asıl sana yazıklar olsun ve belliki asıl sende insaf yok.Yaşlılar izole edilmezse asıl o zaman hemde toplu ölecekler.Belliki dünyadan haberinde yok. .Burada konu bu hastalığa çok kolay yakalanabilecek olan 65 yaş üstü insanların ölümünü engellemek için .Tüm mesele bu.2 yada 3 hafta evinizde oturun kardeşim.Oturmakla insan ölmez.Neyin peşindesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Melek (4 yıl önce)
    Bu uygulama sürekli hale gelmeli birçok yaşlının arabası var malvarlıkları çok fazla ama yine de ücretsiz olarak biniyor onların yerine maddi durumu olmayan öğrenciler faydalansın
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (4 yıl önce)
    Belediyemiz ve Selahattin başkan birazdan sosyal medyadan duyuru yapar (yapmak zorunda) ve şuna benzer bir açıklama olur; “65 yaş üstü hemşehrilerimizin toplu taşıma araçlarını kullanmamaları sağlıkları açısından son derece önemlidir.” Keşke bunu en başta yapsalardı diyeceğimde bu hastalıkta bile şov peşindeler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan44 (4 yıl önce)
    Karap iptal oldu icisleri bakanligindan yazi gelmis sayin editor motastan teyit edebilirsiniz yani ucretsiz binise devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Rasim (4 yıl önce)
    Belediye yaşlılar için geçici olarak dondurdu demiş ya; bunu yapabilmesi kendi yetkisinde değil. Kanun yetkisinde, kendi mi bindiriyor ki kendi donduruyor? Selo başkanın akıl küpü ekibi böyle bir fikir vermiştir, Yeşilyurt’un kayısı fikrinin altında kaldıkları için öne çıkmak istediler ama bunun arkası boş çıkacak, demedi demeyin ? yani işin özeti belediyemiz bunu da beceremeyek,
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan44 (4 yıl önce)Rasim isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen rasim bey
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt un kayısı fikri öyle çok özel kimsenin düşünemeyeceği bir fikir değil , Kahramanmaraş belediyesinin bu fikri ilk ortaya koyması önemliydi ve yaptılar.Ayrıca 65 yaş üstü kartları çoğu şehirde olduğu gibi Malatya'da da uygulanacaktır.Bu fikri sadece Malatya Belediyesi değil diğer tüm belediyeler desteklemektedir. Belediye başkanlarını eleştireceğinize Malatya için kim elini taşın altına koyduysa onu destekleyin. Selahattin Gürkan,Osman Gürer , Mehmet Çınar birgün gidecekler bize kalan yine Malatya olacak. Gayesi Malatya olmayan insanlar umarım sizler birgün bu şehri terketmek zorunda kalırsınız. Çünkü Malatyada sizin gibilere yer yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz düşünseydiniz kayısı fikrini o beceriksizliğinizi kapatmak için bu fikri öne attınız ama bu da sizin değil ilk Konya’nın. Yani başkanınızdan bir fırça daha yiyeceksiniz. Hem kendinle çelişen bir yorum yapmışsın belediye başkanını eleştireceğinize demişsin Çınarı eleştirmişsin, bakıyorumda iyi takipçisin ilk Maraş falan yapmış diyorsun ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Gürkan la uzaktan yakından bir ilişkim yoktur. Hiç kimsenin haddine de değildir fırça atmak. Mehmet Çınarı eleştirmedim.Malatyaya yaptığı her şey için Allah razı olsun. Sadece Çınar şunu yaptı Gürkan bunu yapmadı gibi saçma sapan yorumlara verdim ben tepkimi. Evet sosyal medyayı yakından takip ediyorum. Malatya aşığı bir gencim. Gerek kayısı meselesinde gerek maskinin suları kesmemesi konusunda,Malatya merkezdeki bankların kaldırılmasında , motaşın yaptığı bu uygulamada elimden geldiğince belediyeye mesaj attım.Bunların yapılması gerktiğini söyledim.Benim elimden bu gelyordu ben bunu yaptım.Peki siz bu şehir için ne yaptınız?Elinizi taşın altına koydunuz mu? Elaştiremekten başka ne yaptınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş sen millete laf yetiştireceğine bence bit an önce düzeltme bülteni gönder ve sosyal medya paylaşımı yap. İyice rezil ettiniz başkanı zaten ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan44 (4 yıl önce)Oğuz isimli kullanıcı yorumuna
    Karar iptal edildi
    0
    0
    Yanıtla
  • Unescocu (4 yıl önce)Rasim isimli kullanıcı yorumuna
    Siz bi unesconun altından çıkın sonra konuşursunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Belediye corona virüs ile mücadelede gayretli bir çalışma yürütürken bu tür algı oluşturacak yorumlar çok üzücü gün birlik olma günü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taha (4 yıl önce)
    Helal olsun. Helal olsun. Helal olsun . Gecikmiş bir uygulama inşallah kalıcı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • B. YIGIT (4 yıl önce)Taha isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın başkanı tebrik ediyorum. Yerinde ve çok doğru bir karar Yoksa bu insanları evde tutmak zor. Alınan karar herkesi ilgilendiriyor. Bunu düşünmeliyiz. Herkese sağlıklı günler diliyorum. Hz. Yunus -aleyhisselâm-'ın balığın karnında iken okuduğu dua La ilahe illa ente subhaneke inni kuntu minezzalimin . LÜTFEN bu duayı ihmal etmeyelim
    0
    0
    Yanıtla