SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir'

0
Güncellendi - 2021-03-30 18:35:27
'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir'
A- A+ PAYLAŞ

Vali Vekili Mustafa Şahin, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” sloganıyla, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla İçişleri Bakanlığı'nca hayata geçirilen proje kapsamında İnönü caddesinde bulunan yaya geçidinde çocuklarla birlikte “Kırmızı Çizgi” çekti.

Kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buradan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek, yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığını en üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla yaya geçitlerine kırmızı şerit çizilerek ''Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir'' mesajının verildiği programa Vali Vekili Mustafa Şahin, Battalgazi Kaymakamı Abdülkadir Duran, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Vekili Mustafa Şahin basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Trafik akışının sağlıklı olabilmesi için araç sürücüleri ve yayaların kurallara uyması gerektiğini, trafik işaretlerinin olmadığı yerlerde, trafik polisinin olmadığı yerlerde, özellikle okul önlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün söz konusu olduğunu hatırlatarak araç sürücülerinin bu noktalara gelirken hızlarını yavaşlatmalarını ve yayalara geçiş önceliği vermeleri gerektiğini söyledi.

Program, trafikte durdurulan araç sürücülerinin bilgilendirilmesinin ardından sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Fahri (2 yıl önce)
    Vali vekilinin de valinin de Malatya’daki en büyük projesi buydu, ellerine sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Ne kadar büyük proje...
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (2 yıl önce)
    Bazen sacma sapan yerlere yaya geçidi yapılıyor. Postanenin karşısındaki yaya geçidinde normalde hiç bir arabanın geçmemesi lazım. Yayanın biri bitiyor diğeri başlıyor. Bekleki yayanın sonu gelsin. Oysaki 20 30 m. ileride trafik ışıkları var. Yani o yaya geçidinin orda olması cok anlamsız ve gereksiz bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan4 4 (2 yıl önce)Turan isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru tespit 5 metre arayla yaya geçidi yapilacağina alt geçit yapılsa trafikte kitlenmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    Bir şu dönel kavşaklardaki geçiş önceliği konusunu anlasa bizim muhteşem malatya şoförleri.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (2 yıl önce)
    Trafik polisini koyun oraya ceza kessin
    0
    0
    Yanıtla