SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıhan'da 'Yaratıcı Pencere Projesi' Sergisi

Yazıhan'da 'Yaratıcı Pencere Projesi' Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan’da Yaratıcı Pencere Projesi Yaratıcı Ürünler Sergisi ve Ödül Programı Gerçekleştirildi

Yazıhan Kaymakamlığı öncülüğünde Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Yaratıcı Pencere Projesi Yaratıcı Ürünler Sergisi ve Ödül Töreni gerçekleştirildi. Yazıhan Kaymakamlığı’nın destekleriyle Kitap Koku’su ve Yaratıcı Pencere Projesi 2021-2022 Eğitim –Öğretim yılında ilçede bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerimizde düzenlendi. 2021 Kasım ayında ekilen tohumlar filize durdu ve hasadı yapıldı.

Kitap Koku’su Projesi kapsamında Yazıhan ilçesinde bulunan okullarda okuma saatleri düzenlendi, kitap ayracı etkinliği yapıldı ve kitap panosu köşeleri hazırlandı. Cami, cem evlerine kitaplık köşesi ve ilçe merkezindeki bir kıraathaneye kitaplık oluşturuldu. Seviyelere göre belirlenen kitapların içerinden tarama sınav yapıldı.  Sınava ilçedeki okulların 3. sınıftan 11. sınıfa kadar olan seviye gruplarından 592 öğrenci katıldı ve birinci olanlar gram altınla ödüllendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ınEşi Emine Erdoğan'ın  himayesinde  gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçemizde Yaratıcı Pencere Projesi düzenlendi. Proje kapsamında öğrencilerin yaratıcı fikirlerini sergilemelerini ve atık malzemelerden oyuncak üretmeleri istendi. Düzenlenen Yaratıcı Ürünler Sergisinde öğrenciler tarafından hazırlanan bütün materyaller geri dönüşüm malzemelerinden üretildi. Ayrıca proje kapsamında zeka oyunları; satranç, mangala ve reversi turnuvaları yapıldı. Sergide dereceye giren ürünler ve turnuvada başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi. Programda İlçe okullarına 10.000 Okul Projesi kapsamında okulların imkanlarını iyileştirme çerçevesinde Yazıhan Kaymakamlığının katkılarıyla spor malzemeleri dağıtımı ilçe protokolünce gerçekleştirildi.

Yaratıcı Pencere Projesi Yaratıcı Ürünler Sergisi ve Projeler Ödül Törenine Yazıhan Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, ilçede görev yapan daire amirleri, proje koordinatörü olan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedri Altuntaş, proje yürütücüsü Büşra Demet KazdaL, okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Program, serginin açılması, okul stantlarının gezilmesi ve ardından ödüllerin öğrencilere verilmesiyle son buldu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız