SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni İlçe ve Köy Terminali Yüzde 70 Tamam

0
Güncellendi - 2016-12-30 01:30:57
Yeni İlçe ve Köy Terminali Yüzde 70 Tamam
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Temmuz ayında inşaatına başlanan yeni İlçe ve Köy Terminali inşaatı yüzde 70 oranında tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ve ilgili Daire Başkanları ile birlikte yapımı devam eden yeni İlçe ve Köy Terminalinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Çakır: Garajın çatısında enerji üretimi gerçekleştirilecek

Büyükşehir Belediyesi olarak daha önceden Doğu ve Kuzey Garajlarını yaparak hizmete sunduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak önemli yatırımlarımızdan bir tanesi daha tamamlanma aşamasına getirilmiştir. Eski ilçe ve köy terminalinin bulunduğu alanının satılmasının ardından yeni bir alana ihtiyaç hasıl oldu. Özellikle batı ve kuzey bölgelerimizden gelen araçların istifade edebileceği ve yaklaşık 400 toplu taşıma aracının kullanabileceği bir garajımızı da tamamlamak üzereyiz. Yeni ilçe ve köy terminali olarak planlanan alan 15 dönüm ve 5 bin m2 kapalı alana sahip. Hazırlanan proje ile birlikte işyerlerinin çatılarında enerji üretimi gerçekleştirilecektir. Yapımı büyük oranda tamamlanan terminalimiz yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak” dedi.

Çakır: 400 toplu taşıma aracının kullanabileceği bir mekân oluşturduk

İlçelerimizin yanı sıra il dışına yolcu taşıyan D4 belgeli araçların da istifade edebileceği bir alanı oluşturduklarını belirten Başkan Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 400 toplu taşıma aracının kullanabileceği bir mekanı bitirmek üzereyiz. Mevsimin kış olmasına rağmen arkadaşlarımız özverili bir şekilde çalışarak en kısa zamanda buradaki çalışmaları tamamlayacaklar. Eski İlçe ve Köy terminalindeki yazıhane ve işyerlerini buradaki alana taşıyarak, o alanı en kısa zaman içerisinde boşaltmayı düşünüyoruz. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

48 bağımsız birim bulunuyor

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan terminal 15 dönümlük bir alanı kapsıyor. Toplam 48 bağımsız birimin bulunduğu terminal kapsamında, bu birimlerin 28’i yazıhane (Bilet Satış Yeri), 20 tanesi ise işyeri (14 dükkan, 3 mini market, 1 pastane, 1 lokanta, 1 çay ocağı) olarak kullanılacak.

İdari Bina ile birlikte her türlü sosyal tesisi bulunan terminalde ayrıca 5 bin m2’lik alan ise yeşil alan ve park olarak düzenlenecek.

5 milyon liraya mal olacak

Yapımına 5 ay önce başlanan ve yüzde 72 seviyesinde tamamlanan yeni İlçe ve Köy Terminalinin kaba inşaatının bitirilerek giydirmelerin yapıldığı, şu anda ise dolgu çalışmaları ile ince işçiliğin yapıldığı belirtilirken, toplam maliyetin 5 milyon lira civarında olduğu kaydedildi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Metin (7 yıl önce)
    Bir yaptığınız iş de mantıksız olmasın yeter artık Ahmet Çakır ! O kadar araç Çevreyolu na hergün kilit olan sanayi kavşağından mı yoksa adım emeksiz veya adliye kavşağından mı komik
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (7 yıl önce)
    herkes araçlar çevre yoluna nasıl gidecek diye sormuş (haklılar zaten sanayi kavşağı trafikten iptal ) bende vatandaş çarşıdan garaja nasıl gidip gelecek diye soruyorum?Amaç belediye otobüslerine daha çok gelir kazandırmak mı?Dolmuşcular 1,5 liraya razıyken baskıyla 1,75 lira yaptırdınız.Yazık degilmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ünsal (7 yıl önce)
    Belediyecilik anlayisiniz yere batsin
    0
    0
    Yanıtla
  • ankaradaki dirijanlı (7 yıl önce)
    merhaba hemşerilrim iyi cumalar olsun herkese.eski terminalin yeri nolacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    ARAÇLARIN ÇEVRE YOLUNA NASIL GİRECEĞİNİ DAHA SONRA DÜŞÜNÜRLER. ÖNCE GARAJ BİR BİTSİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (7 yıl önce)
    Yapıldığı yerden Çevreyolu'na araçları mancınık ile atmak lazım yol mu var ki zaten ana baba günü sanayi kavşağı ve emeksiz kavşağı
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (7 yıl önce)
    İnşaallah bu araçları da sanayi içerisinden çevreyoluna yönlendirmezler. Zaten yarım saatten fazla bekleniyor ışıklarda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevgi (7 yıl önce)
    Bu terminel malatyanin neresine yapiliyor bilgi verirmisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiltepe Ziya Gökalp İlkokulu yanına yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla