SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Kent Meydanı Yapım Çalışmaları Sürüyor

Yeni Kent Meydanı Yapım Çalışmaları Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından resmi törenlerde şehir merkezinde oluşan trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak amacıyla Malatya’ya yeni bir meydan ve tören alanı kazandırmak için başlatılan eski Ticaret Lisesi'nin bulunduğu yerde başlatılan Kent Meydanı yapım çalışmaları hızla devam ediyor. 

Kent Meydanı projesinin tamamlanması için büyük bir gayret sarf ettiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yusuf Aknişan, projenin tamamlanmasıyla birlikte en kısa sürede Kent Meydanı Alanını vatandaşların istifade edebileceği bir şekilde hizmete açacaklarını söyledi. 

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yusuf Aknişan, “Sivas Caddesi ile Atatürk Caddesi’nin kesişme noktasında başlatmış olduğumuz meydan projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Bildiğiniz gibi burada resmi törenlerin yapıldığı alanda özellikle tören günlerinde trafik arterlerinin kapatılması nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşanmaktaydı. Hem bu sorunu çözmek hem de yapacağımız meydanın altındaki otopark alanı ile şehrin merkezindeki otopark sorununu da çözmek için başlatmış olduğumuz projemiz tüm hızıyla sürüyor. Şu an kent meydanı projemizde birinci dilatasyonumuzun kaba imalatlarını tamamladık. Yine birinci dilatasyonumuzla bodrum perdelerimizin su yalıtımı tamamlanmak üzere. İkinci dilatasyonumuzun da kaba imalatına başlamış durumdayız. En kısa sürede inşallah bu kamusal alanı vatandaşlarımızın istifade edebileceği bir şekilde hizmete açacağız. Proje aşamasından yapım aşamasına kadar bizlere her türlü destekler veren başta Sayın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Kgmy (1 yıl önce)
    Teşekkürler ihtiyaç vardı... güzel düşünülmüş bir proje
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Elazığa kent meydanı yapın Malatya ya yapmış olursunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Yusuf Bey işinin ehli mühendis başarılı bir Müdür olduğunu ispatlamış ve daire başkanlığına yaraşır daha nice büyük projeler bekliyoruz.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • MANTIKLI (1 yıl önce)
    neden mevcut yapılar altına kapalı otoparklar yapılıp mahalle, sokak ve caddeler rahatlatılmıyor. Büyük bir ihtimal trafik sorunu çözülür diye yapılmıyor galiba
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Deniz (1 yıl önce)
    Güzel bir çalışma olacağına inanıyorum, sadece meydan mı olacak acaba, üst kısmının meydan alt kısmının da kapalı otopark olarak değerlendirilirse bir nebzede olsa park sorununu ortadan kaldırmış olur.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Haberi tam okumamışsınız anlaşılan altı zaten kapalı oto park olacak da umarım üstü beton ve çöl yığını olmaz ağaçlı, yeşil alanlı ve havuzlu modern bir park ve meydan olur. Bu arada Battalgazi ilçesi sınırlarındaki çoğu parktaki ağaçlar ve refüjler sulanmıyor, susuzluktan refüjlerdeki yeşillikler kurumuş durumda özellikle Kanal boyu ve Sivas Caddesi arasında kalan parktaki otlar resmen yanmaya hazır durumda orada çıkacak bir yangın parktaki tüm araçları tehdit ediyor. Muhtar ve Belediye başkanlarına duyurulur.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Doğrudur, gözümden kaçmış dikkatiniz ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.
    %88
    %12
    Yanıtla