SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Malatyaspor'da İyi İşleyen Bir Sistem Var"

0
Güncellendi - 2018-11-30 18:16:18
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor’un Sportif Direktörü Ali Ravcı, beş sezon içerisinde Evkur Yeni Malatyaspor’un 2.Lig’den Süper Lig’e yükseliş serüvenini yaşadıklarını belirterek, Evkur Yeni Malatyaspor’da şuanda iyi işleyen bir sistemin olduğunu söyledi.

Kulüp televizyonuna konuk olan Ravcı, “Ortada bir başarı varsa bu ekip işi. Biz beş sezondur, Adil başkanla birlikte olduğumuz dönemden bugüne kadar Evkur Yeni Malatyaspor’un hep yükselen bir trendi oldu. Hemen hemen her sezon hedefimizi de yüzde yüz tutturduk. Yüzde 99 bile değil, yüzde yüz tutturduk. TFF 2.Lig’de şampiyon olduğumuz sezonla başlayan serüven şuanda Süper Lig’de, ligin beşinci sırasında ve çoğu insanında tahmin etmediği bir yerde devam ediyor” dedi.

Ravcı, başarıda aslan payının futbolculara ait olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kulüp müdürümüzden kulübümüzün bütün çalışanların hepsi büyük özveri gösteriyor. Bizler Malatyalı olduğumuz için sorumluluğumuz daha da artıyor. Bu başarının içerisinde bir Malatyalı olarak bulunmaktan dolayı onur ve gurur duyuyorum. Serüvenimiz 2.Lig’den başladı ve bugüne kadar geldi. Burada herkesin çok büyük emeği var. Gelen teknik direktörler, şuan mevcuttaki Erol Bulut hocamız ve ekibinin çok büyük katkısı var. Biraz perde arkasında durmak benim seçtiğim bir yoldu. Çok fazla ön plana çıkmadan, sadece işimize odaklandık, bundan son derecede memnunuz. Yorgunuz, çoğu zaman uykusuzuz ama Evkur Yeni Malatyaspor’un başarısı bütün bunların üstesinden geliyor.”

Yabancı oyunculardan yüzde 90 verim aldıklarını kaydeden Ravcı, “Bende futbol oynadığım için futbolcuların düşüncelerini, nasıl hareket edeceklerini önceden sezinleyebiliyorum. En büyük avantajımda, futbolun içerisinden geliyor olmam. Bugüne kadar birçok futbolcu gelip geçti, hepsiyle bir gönül birlikteliğimiz oldu. Aslında başarının altında yatan mesele de bu. Futbolcuyla karşılıklı sevgi diyalogu içerisinde bulunup, futbolcunun kalbine, gönlüne girdiğiniz zaman futbolcudan daha fazla performans alma ihtimalinizde yüksek oluyor. Elbette ki Spor Toto 1.Lig’e çıktıktan sonrada yabancı oyuncuları da transfer etme imkanımız oldu. Özellikle tabi daha önce Malatya’yı görmedikleri için kıta değiştirip geliyorlar. Binlerce kilometre uzaktan buraya geliyorlar. Biz, Malatya’ya geldikten sonra yabancılık çekmemeleri için aileleri konusunda, tutacağımız evden tutunda kulüp içerisinde ya da sosyal hayatlarında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamaları için belki kendi çocuklarımızla ilgilenemediğimiz kadar onlarla ilgileniyoruz. Onlar bizim misafirimiz. Misafirimizi en iyi şekilde ağırlayıp, onlardan en üst verimi alıp, tekrar ayrılacakları zamanda ülkelerine o şekilde göndermek istiyoruz. Hiçbir yabancı oyuncuyla sıkıntı yaşamadık. Onlara kendi sıcak kucağımızı açmamız bunda etkili oldu. Bu şekilde hareket ettiğimiz için onlardan da gerekli verimi aldık. Bu şu demek değil, transfer ettiğiniz futbolcuların hepsinden gerekli verimi alacaksınız. Mutlaka yüzde 10-15’lik de olsa bir yanılmayı payı oluyor, bu bütün kulüpler için geçerli. Ama biz oyuncularımızdan en üst seviyede yararlandık. Bu işi yüzde 85-90 oranında başardığımızı söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Ravcı, Evkur Yeni Malatyaspor’da hayali olan işleri yaptığını ifade ederek, şunlar söyledi: “Hayalimiz bitti mi, bitmedi. Bizim daha birçok hayalimiz var. Çok daha güzel başarılara ulaşacak hayallerimiz var. Futbolun içerisindeyseniz hangi görev olursa olsun kendinizi hazır hissediyorsanız mutlaka bir hedefinizde varsa onu da gerçekleştirirsiniz. Beş yıldır Evkur Yeni Malatyaspor’da sportif direktörlük yapıyorum. Sportif direktör olarak futbol piyasasında tanınır hale geldik, bu üzerimize yapıştı. Futbolun içerisindeyiz, sportif direktörlük gibi teknik direktörlükte yapabiliriz. Ama şuandaki tek hedefimiz Evkur Yeni Malatyaspor’u daha da başarılı hale getirmek. Ben çocukluğumdan beri maçlara giderim, Malatyasporun formasını giydim, şuanda Evkur Yeni Malatyaspor’un sportif direktörlüğünü yapıyorum. Hem Malatyalı olmaktan hem Evkur Yeni Malatyaspor’un bir parçası olmaktan, buraya hizmet etmekten, bu başarının içerisinde yer almaktan son derece mutluyum ve gururluyum.”

Evkur Yeni Malatyaspor’un şuanda iyi işleyen bir sisteminin olduğunu anlatan Ravcı, “Başkanımız Adil Gevrek ile birlikte beşinci sezonumuz. Bir defa insan olarak çok merhametli bir insan, birebirde o merhametli tarafına hep şahit olmuşumdur. Şuan ki durumuyla, geldiğimiz noktayla ilk başlardaki durum arasında hakikaten çok fark var. Çünkü Adil başkanında ilk kulüp başkanlığıydı. Her şeyden önce bize çok yardımcı oldu. Futbolcu transferlerinde, kulübün işleyişinde, alacağımız herhangi bir kararda bizim kendisini asla bir yanlışa sürüklemeyeceğimizi biliyordu. ‘Ben yanlış, hata yaparsam bile bunu benim yüzüme söyledin’ demesi bizi çok etkilemişti. Zaman zaman ‘başkanım şöyle yapalım dediğimizde ona da mantıklı geliyorsa, sağ olsun bizi kırmıyor. Bugüne kadar kendisi de çok büyük fedakarlıklar yaptı. Ama bir işe emek harcamaz, fedakarlık yapmazsanız zaten o işte başarılı olamazsınız. Biz o kadar çok fedakarlıklar yaptık, kendimizi o kadar çok işimize odaklandırdık ki bunların meyvesini topluyoruz. Her sezon yolumuza köstek olanlar, bize inanmayanlar oldu. Bu başarıların tesadüf olduğunu söyleyenlerde oldu. Bu başarımızı rakip takımların başarısızlıklarına bağlayanlarda oldu. İşin açıkçası bu bizi çok üzdü çünkü ortada bir emek varsa, o emeğin hakkını vermek gerekiyor. O değeri vermek gerekiyor. Biz 4-5 sezon önce oynadığımız takımlara bakın şuan da Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlarla oynuyoruz. Bu ülkenin en üst ligindeyiz. Bu kısa bir sürede oluşmuş bir başarı. 10-15 yıla yayılan değil, art arda gelen başarılar. Ama önemli olan buraya gelmek değil, burada tutunabilmektir. Asıl zor olan bundan sonrası, bu ligde tutunabilmek ve iyi bir yerde bitirebilmek. Zirveye çıkmak belki zor ama zirvede kalmak çıkmaktan daha zor, biz bunu da bildiğimiz için yine dört elle işimize sarılmış, daha başarılı olmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Oğuz özcan (5 yıl önce)
    Başarı için Yönetim teknik hayat ve takım kadrosunda istikrar gerek bunun içinde bu işi bilen bilgili profesyonel insanlara ihtiyaç var bunu takım olarak bu sezon daha iyi yaptığımızı söyleyebiliriz. Özellikle transferler iyi sonuç verdi geçen sezona kıyasla bu gerçekler ışığı altında emeği geçenlere Teşekkür başarıların devamını diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarkan (5 yıl önce)
    Ali Ravcı ve ekibini kutluyoruz devamını diliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (5 yıl önce)
    Ali ravci kesinlikle senin büyük ozverin var. Sen olmasaysin, istanbuldan uzaktan kumanda ile bu is yonetilemezdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol Akdeniz (5 yıl önce)
    Ali kardeşim her zaman başarılı olacağına inandık kulübün bu günlere gelmesinde dürüstlüğün, çalışkanlığın ve bilgin ile gerçekleştirdiğin çok büyük emeklerin var TEŞEKKÜRLER
    0
    0
    Yanıtla