SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Paket Müjdesini Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2021-01-27 21:54:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Zor günler geçiren lokanta, restoran ve kafe gibi ticari işletmelere ciro bazlı destek ödemeleri kararı nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Lokanta restoran ve kafe gibi sektörlerde kısıtlanan 2019 cirosu 3 milyon altı olan, gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu yüzde 50 azalan işletmelere 2 bin ile 40 bin lira arasında ciro kaybı destek ödemesi yapılacak" ifadelerini kullandı.

“YENİ DESTEK PAKETLERİNİN MÜJDESİNİ BEKLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan desteğin, salgın nedeniyle zor günler geçiren sektörü biraz olsun rahatlatacağını belirten Başkan Sadıkoğlu, “Salgın sürecinde alınan birtakım tedbirler dolayısıyla birçok sektör ekonomik olarak etkilendi. Özellikle tamamen kapanan veya kısmi hizmet veren sektörler olan lokanta, restoran ve kafe gibi işletmelerimizin zor günler geçirdiğini Malatya TSO olarak sıkça gündeme getirdik. Taleplerimiz doğrultusunda bu işletmelerimize destek müjdesi veren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. 2019 cirosu yüzde 50 azalan işletmelere 2 bin ile 40 bin lira arasında ciro kaybı destek ödemesi yapılacak. Bu kararın alınmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yeni destek paketlerinin müjdesini bekliyoruz. Hükumetimizin iş dünyasına yönelik destekleri oldukça önemli ve anlamlı. Salgın sürecini sağlıkla atlatıp normal hayatımıza en kısa zamanda dönmeyi temenni ediyoruz” dedi.

“HES KODU BEKLENTİMİZİ HER FIRSATTA YİNELİYORUZ”

Lokanta, restoran, düğün salonu ve kafe gibi ticari işletmelere HES kodu ile müşteri alınmasına başlanması taleplerini yineleyen Başkan Sadıkoğlu, “Üyelerimizin sesi olarak, kısıtlı işletmelerimiz için acil çözüm beklentimizi her fırsatta yineliyoruz. Bu noktada işletmelerimizin de görüşünü alarak, ülkemizde başlayan aşılama sürecinde hizmet sektörü çalışanlarına öncelik verilmesini ve müşterilerin bu mekanlara HES kodu ile girişinin sağlanması talebinde bulunduk. Bu talebimizi resmi yazıyla, Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne de ilettik. Umarız, daha önceki taleplerimizde olduğu gibi bu talebimiz de ivedi bir şekilde değerlendirilerek, zor durumda olan işletmelerimiz için olumlu bir çözüm oluşturulmasına vesile olur” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ömer (3 yıl önce)
    TSO ya kayıtlı esnaf hiçbirşeyden faydalanamıyor.Bir yıl ödemesiz olan kredilerde başvuru için esnafı zor günlerin de bankaların kucağına attınız.Hiç bir şeyden faydalanılmıyor.
    0
    0
    Yanıtla