SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Sanayi Sitesi Çalışmaları Sürüyor'

0
Güncellendi - 2021-01-23 20:17:52
'Yeni Sanayi Sitesi Çalışmaları Sürüyor'
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, sanayi esnasını ziyaretinde, esnafa sunulan destek paketi ve yapılması planlanan yeni sanayi sitesiyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Malatya merkezde bulunan çeşitli iş kollarındaki esnaflara ziyaretlerde bulunan Tüfenkci, eski sanayi esnafıyla bir araya geldi.

2 Milyona yakın esnafın faydalanmak için başvurduğu destek paketiyle ilgili bilgilendirmede bulunan Tüfenkci, “2 milyonun üzerinde esnafımız gelir kaybı ve kira desteği için destek paketi başvurularını gerçekleştirdi. Taksi, dolmuş, servis işletmecisi, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü gibi birçok meslek grubuna ödemeler başladı. İnşallah bu süreçte esnafımızı mağduriyetini en asgariye indirmek istiyoruz" dedi.

Tüfenkci, yapılması planlanan yeni sanayi sitesiyle ilgili de konuşarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanayici esnafımıza daha iyi imkanlar sunabilmek ve fiziksel anlamda daha iyi şartlarda işlerini sürdürebilmeleri için yapmayı planladığımız yeni sanayi sitemizi en kısa sürede sizlerin istifadesine sunmak istiyoruz. İnşallah bu konuda kimseyi mağdur etmeden süreci tamamlamayı hedefliyoruz. Daha önce çıkardığımız yasayla Malatya yeni sanayi sitesi kurulması planlanan 10 pilot ilden birisi olmuştu. Bu doğrultuda askeriyemizden bin 100, yine Hazineden bin 100 dönüm alan sanayi bölgesi olarak tahsis edildi. Büyükşehir Belediyemiz burayla ilgili çalışmalarını sürdürmekte.  Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Esnafımızın huzurlu ve daha iyi şartlarda ekmeğini kazanması için gereken yapılacaktır inşallah."

Tüfenkci, ayrıca Battalgazi Belediyesi'nin yatırımlarını yerinde görerek, Belediye Başkanı Osman Güder ile istişarelerde bulundu. Derme Deresi ıslah projesi alanı, Hanımın Çiftliği Gençlik Merkezi, MORMAŞ, Park ve Bahçeler Sera Uygulama Alanı, Hasan Basri Futbol Sahası, Yeşilçam Sosyal Tesislerini inceleyen Milletvekili Tüfenkci, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Hizmet odaklı siyaset anlayışlarına devam edeceklerini vurgulayan Tüfenkci, "Dünya oldukça zor bir süreçten geçiyor. Pandemi en büyük ekonomilere bile büyük darbe vurdu. Buna rağmen halka hizmet, memlekete yatırım misyonumuzun gerektirdiği sorumluluğu hiç bir zaman unutmuyoruz. Birilerinin ülkeyi farklı gündemlere sokma dayatmalarına teslim olmadık, hiç bir zaman olmayacağız. Çünkü bu güzel ülkenin acil hizmetlere, yatırımlara ihtiyacı var. Battalgazi Belediyemizin yatırımlarını incelerken bir kez daha üzerimizdeki sorumluluğu fark ettim. İnşallah yatırımlarımız devam edecek, Malatya'mız ve ülkemiz kalkınmasını sürdürecek" diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Osman (3 yıl önce)
    Cezmi kartay da 2 tane pavyon ile başa çıkamayan belediye binlerce dükkanı olan yeni sanayi sitesini kaldırmaya mı cesaret etmeye çalışıyor , orada ki dükkanların her biri 1-2 milyon tl den başlıyor . Boşuna uğraşmayın o siteler oradan kalkmaz . Yapmanız gereken sadece mermercileri ve kavakçılara ceza yağdırmanızdır çünkü sanayiyi darlaştıran ve çirkin görüntü yaratan sadece onlardır. Her tarafı ve yolları işgal ediyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    sanayi merkezden kaldırılırsa trafik rahatlar çok iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Geçen senede aynı laflar vardı sayın tüfenk
    0
    0
    Yanıtla
  • GENE GELDİM (3 yıl önce)
    Siz sanayi yeri aramaya durun koop.başkanları sanayideki yesil alanları bile kiraya verip betonlaştiriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (3 yıl önce)
    tamamda ortada proje yok ortada bişey yok ben sanayi yapıyorum diyosunuz milleti zor duruma sokuyorsunuz milletin aklını karıştırıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla