SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yerinde Dönüşüm Önemli, Destek Miktarı Yetersiz'

'Yerinde Dönüşüm Önemli, Destek Miktarı Yetersiz'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, depremden etkilenen illerde yerinde dönüşümün önemine dikkat çekerek, verilen desteklerin yetersiz olduğunu vurguladı. Destek miktarlarının artırılmasını ve KDV oranlarının düşürülmesini talep etti.

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, yerinde dönüşümün başta Malatya olmak üzere depremden en ağır şekilde etkilenen dört ilde büyük önem taşıdığını belirtti. Ancak mevcut desteklerin, güncel piyasa koşulları göz önüne alındığında yetersiz kaldığını ifade etti. 

Bülbüloğlu, "Altyapısı ve sosyal alanları hazır olan bölgelerde dönüşüm gerçekleştirmek varken, insanları rezerv alanlara taşımak hem kamuya büyük bir yük getiriyor hem de sosyal ve kültürel dengeyi bozarak niteliksiz göçlere neden oluyor" dedi.

Bülbüloğlu, yerinde dönüşüm kampanyasında talep ettikleri destekleri şu şekilde sıraladı:

"1- Hibe ve kredi destek miktarının en az 2,5 milyon TL’ye çıkarılması.

2- Kentsel dönüşümde olduğu gibi, 150 m² altındaki konutlarda KDV oranının %20’den %1’e düşürülmesi.

3-Yerinde dönüşüm projelerinde faturalandırılamayan işçilik giderlerinden kaynaklanacak vergi yükünün vatandaşların omuzlarından alınması için yüklenici firmalardan alınacak vergi sözleşme bedelinin %10-15’lik matrah üzerinden hesaplanmalı."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız