SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Yerinde Dönüşümde 4 Kırmızı Çizgiden Taviz Yok'

'Yerinde Dönüşümde 4 Kırmızı Çizgiden Taviz Yok'
A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine başvuru sayısı 5’inci günde 80 bine ulaştı. Bakan Mehmet Özhaseki, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesinin depremzedeler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Başvuru sayısının 80 bine ulaşması projemizin, vatandaşlarımız tarafından büyük bir teveccüh gördüğünün, ne kadar doğru bir adım attığımızın ve ne kadar doğru bir proje olduğunun en somut göstergesidir.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığı tarafından deprem bölgesini hızla ayağa kaldırmak için hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine başvurular rekora gidiyor. Başvuru sayısı 5 günde 80 bine ulaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmî sosyal medya hesabından ‘Yerinde Dönüşüm’ projesinin gördüğü büyük ilgiye dair paylaşımda bulundu. Bakan Mehmet Özhaseki paylaşımında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, deprem bölgesindeki 11 ilimizi yeniden ayağa kaldırmak için 17 Temmuz'da başlattığımız ‘Yerinde Dönüşüm’ projemiz, depremzede kardeşlerimizden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. ‘Yerinde Dönüşüm’ projemizin 5. gününde başvuru sayısı 80 bine ulaştı. Beş gün içerisinde böylesi bir başvuru sayısına ulaşması, projemizin; vatandaşlarımız tarafından büyük bir teveccüh gördüğünün, ne kadar doğru bir adım attığımızın ve ne kadar doğru bir proje olduğunun en somut göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

“KIRMIZI ÇİZGİMİZDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Projeyle deprem bölgesinin inşa ve ihya sürecinde Bakanlık olarak 4 kırmızı çizgiden asla taviz vermeyeceklerinin altını çizen Özhaseki, şunları kaydetti: “İnşallah ‘Yerinde Dönüşüm’ ile dört kırmızı çizgimizden asla taviz vermeden, her bir aşamasını Bakanlığımızın denetleyeceği bir süreç yürüterek şehirlerimizi ihya edeceğiz. Vatandaşlarımızla el ele vererek 11 şehrimizde hayatı canlandıracak ve güvenli, hızlı bir inşa sürecini gerçekleştireceğiz.”

SIFIR TOLERANS UYGULANACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ‘Yerinde Dönüşüm’ projesinde taviz vermeyeceği 4 kırmızı çizgisi şunlar:

Fay hatlarının, fay kırıklarının üzerinde yapılaşma olmayacak.

Sıvılaşmanın olduğu zeminlerde yapılaşmaya izin verilmeyecek.

Dere yatakları asla imara açılmayacak.

Mimarlık-mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans uygulanacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Serkan (1 yıl önce)
    Milletin aklıyla dalgamı geçiyorsunuz..Hangi mutahit 1 milyona daire başı yapar ..yerinde dönüşüm büyük bir sorun olacak sorduğumuz mutahit3 milyondan bahsediyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Herkes imza atmadan once dusunsun dolarin enflasyonun nereye cikacagi belli deil. imzayi attin diyelim sana ne faiz ve maaliyet cikartacaklari belli degil. Toki kesin fiyat belirlemeli. ona gore imza atilmali. faizi vs bi noktada sabitleyecekler yoksa ilerde buyuk problemler olusturur. ozel sektore zaten yaptirilirsa insanlara ne maaliyet cikacak belli olmaz. insaat kalitesi ne olacak bilemeyiz. her binaya bir tokiden insaat muhendisi koyacaklar mi santiye sefi olarak. projeleri kim hazirlayacak. toki mi ozel sektor mu? uygulamayi toki mi yapacak ozel sektor mu? denetleyici kim olacak. kolon kesilen binalara oturum izni veren belediyeki masasinda cay icenler mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Yerinde dönüşüm güzel de vatandaşa verilen 500+500 bir milyon para. Dairenin maliyeti 2 milyon olursa vatandaş kalan bir milyonu tefe tüfe artış oranı ile nasıl ödeyecek? Bunun en doğru yolu, madem devletimiz bir milyon maliyet koymuş, o zaman toki eli ile yerinde bir milyona yapsın vatandaşa teslim etsin. Yoksa ilerde çok büyük problemler çıkacak bilmiş olun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Malatya 'nın yarısından fazlasında zeminde sıvılaşma var. Nasıl olacak bu kırmızı çizgi dönüşümü.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    kardesim geri donusum diyorlar yaptilar binayi malzemeden calip calmadiklarini nerden bilecegiz. toki isin icinde olmadigi surece kesinlikle ozel sektorun eline bu is birakilirsa vatandas bi depremde daha mallari basina gectiginde o zaman da baska turlu konusulur. o yuzden ozel sektor bu isin icinde olmamali. herseyi devlet yapsin. ozele bizi bulastirmasinlar. mal ortagina veya mutehahhitin insiyatifine hicbir sey birakilmamali.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emre (1 yıl önce)
    Peki neden ikizcede toki yapılıyor orasi fay hatti olmasına rahmen neden yapiyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Bizim müteahhit devletin verdiği hibeyi aynı tașımacıların devletin verdiği tașınma yardımını üstüne koydukları gibi(depremden önce 3.000 Tl ye tașıdıkları evi depremden sonra 20.000 e çıkardıkları gibi) normalde bir milyona yapacakları evi 2 milyona yapıyoruz derler. olan yine gariban vatandașa olur. Bu hibe iși bizim tücarrın ahlakına uygun birșey değil. Hepsini devlet yapsın yerinde yapılacaksa da devlet yapsın. Bizim maalesef ahlakımız bu ișlerde eksik, hemen krizi fırsata çevirdiklerini zanediyorlar ama hırsızlığın farklı bir türünü geliștirdiklerinin farkında değil zacallılar. Devlet gerekirse zor kullanarak maliyetin üzerinde bir miktar kâr da vererek yaptıracak evleri..Müteahhitler doğru, düzgün, ahlaklı iș yapsaydı bu duruma düșmezdik zaten. Bide belediyelerden yapım ve imar ile ilgili bütün yetkiler alınarak çevre ve șehirciliğe devir edilmelidir. Bu radikal değișimler olmazsa bu iș çok su götürür.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vural çelik (1 yıl önce)
    Depremde ağır hasarlı 4 aylık sıfır bina ve bu binayıda siz denetlediniz raporların hepsinde mimar mütahit kolan eksikliği malzeme yetersizliği deniyor bu binayıda siz ve belediye denetliyordu bu arada bina 4 katlı ve aynı firma güneş inşaat karşımızda bir bina daha yaptı o binada sıva çatlağı bille er yada geç herkes cezasını bulur inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Amin, İnşaAllah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Sayın yetkililer adını bir koyun mesela diyolarki yerin istersen mutahitla anlaşmanın lazım eeee. Devletin verdiyi 500hibedw verdiyi faizsiz kredi 500de yetmez 2.5milyon dan aşşagi. Yaptira massiniz diyolar evn olacak yerinde bize kazzikmi atsinlar
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Günaydın sn bakan 20 yıldır iktidardasınız geldiğiniz nokta acınacak ta olsa sevindirici. Bari bundan sonra dürüst olun vatandaşlarımızın geleceğiyle oynamayın almış olduğunuz kararlar her ne pahasına olursa uygulayın . Ama benim şahşi düşüncem 3 5 ay sonra eski tas eski hamam . Nolur beni yanıltın
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Sayın bakan bu sıraladığınız KIRMIZI çizgiler çok doğru bir karar ancak açık ve şeffaf olmak gerek,kamuoyu na da bunlar açıklanmalı. Ben Malatya'lı bir vatandaş olarak bilmek istiyorum,Malatya'da fay hattı nerelerden geçiyor ? Sıvılaşma hangi bölgelerde yoğunlaşıyor ? Dere yatakları nereler ? 4.madde tamam denetim bunu yapacak kurum ve kuruluşlar yasayla bellidir. Yukarıda saydığım yerlerin haritasının çıkarılıp Kamuoyuyla paylaşılmalı,aksi takdirde insanların aklına her türlü soru gelir.Açık ve şeffaf olarak işler yapılırsa,güven olur, vatandaşın tedirginliği gider,destek gelir.Vatandaş sürekli aydınlatılmalı ki fısıltı gazetelerine iş kalmasın,saygılarımla.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bostanbaşı bölgesi sıkıntılı fayda orda sıvılaşma da
    %0
    %100
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    ne kırmızı çizgisinden bahsediyosunuz 2 aydan fazla internetimiz yokesnaf olarak perişanız hanginiz ilgileniyosunuz telekomda zaten tas kayıp laşka kokuşmuş bir kurum hepsi yatışta derdini anlatmaya gidiyorsun saçma sapan bir sürü şey anlatıyolar sonuç olarak gravatı takıp boş boş ortada geziyorsunuz icraat sıfır görüntü mükemmel en basit internet dediğin gelişmiş ülkelerde gündeme bile gelmiyor ama bizde rezillik
    %60
    %40
    Yanıtla
  • bek (1 yıl önce)
    Eskimalatya yolu 3 aydır kazındı hala çalışma yok.ne zaman yapılacak.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bostanbaşının doğu bölümünde yapılan 13-14 katlı binalar burdan geçen Banazı deresinin alüvyon tortulları üzerinde inşa edilmiş. Buradaki orta hasarlı binalara neden güçlendirme izni veriliyor.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bir sonraki depremde toplu mezar olsun diye
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Hakkı gür (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Site sakinleri tarafından analizleri yaptırılıyor. Bölge bölge yapılan analizlerde Bostanbaşında zeminin ZC çıktığı yerler çoğunlukta. İnsanların korkutulduğu Bostanbaşında, yıkılan bina sayısı 2 iken, son aşamada ağır hasar verilen bina sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Kaldı ki yıkılan ya da ağır hasarlı binalarda tamamen müteahhit usulsüzlüğü ve denetim standartları olmaması...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet gerçek (1 yıl önce)
    Talep eden insanlara hibe ve kredi ile sözde yerinde dönüşüm için olan parayı nakit verin ve şehri terk etmesine izin verin. Hisselerde sizin olur. İnsanlar burada yaşamaya zorlanamaz. Çok katlı binalara neden deprem izolatörü kullanarak çözüm üreten yönetmelik çıkarmıyorsunuz?
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Eskmltyl (1 yıl önce)
    Orta hasarlılar ne olacak yapılacak mı yıkılacak mı bir açıklama lütfen.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Yerinde dönüşüm yapılacak yerlerde toki veya emlak konut ihaleleri yaparak evlerimizi yaptırsın ve bizlere teslim etsinler biz 1 milyon parada istemiyoruz mütahidlerle muhatap olmakda istemiyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla