SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerinde Dönüşüm'e Başvuru 24 Bini Geçti

Yerinde Dönüşüm'e Başvuru 24 Bini Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı depremzedeler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine ilgi gösterdi. Malatya’da konut ve işyerlerini yerinde yapmak için başvuruda bulunan vatandaşların sayısı 24 bin 257 oldu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, deprem bölgesindeki kalıcı konutların inşa sürecinin hızla bitirilmesi için ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi başlatıldı. ‘17 Temmuz’da hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi ilgi gördü. ‘Yerinde Dönüşüm’ projesinden yararlanarak ev ve işyerlerine kavuşmak isteyen Malatyalı depremzedeler, ilk günden itibaren Bakanlığın açtığı ‘Yapım ve Dönüşüm’ ofislerine başvurdu.

MALATYA’DA 24 BİN 257 BAŞVURU

Vatandaşlar, konut ve işyerlerinin ‘Yerinde Dönüşüm’ü e-Devlet üzerinden başvuruda bulundu.Malatya’da vatandaşların yaptığı başvuru sayısı, 20 bin 387 konut, 3 bin 870 iş yeri olmak üzere toplam 24 bin 257’ye ulaştı.  

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Malatyalee (1 yıl önce)
    Devlet hatalardan ders çıkarmamış , inşaat kontrolü yerel yönetimlerden alınmalıdır , deprem oldu sorumlusu ortada yok göstermelik 3-5 kişi alınıp salındı , belediye suçsuz müteahhit suçsuz suçlu kredi çekip elindeki 3 kuruşla ev alan vatandaş mı ? ağır hasarlı binayı orta hasara orta hasarı hafife çeviren müteahitlerle neden anlaşalım 1 e 1 kazanmaya alışan önüne gelenin müteahhit olduğu bir ülkede neden müteahhit kazansın , yanı başımızda adıyamana toki hariç 20 bin konutluk temel atmış emlak konut malatya da ses yok sahipsiz memleketiz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (1 yıl önce)
    Uzun zamandır yerinde dönüşüm ile ilgili gelişmeleri takip ediyorum.Üç sefer de Bilgilendirme ofisine gittim, anladığım şu. Parası olan , süreçteki muhtemel fiyat artış riskini de göze alarak Yerinde Dönüşüme başvursun, diğer türlü "Buna gücüm yetmez." diyenler için( özellikle tek geliri emekli maaşı olanlar ve asgari ücretliler için) Toki Hak Sahipliğine başvursun. Yine de başvurular için 28 Ağustos'a kadar süre var.Bekleyelim görelim gelişmeleri.Hakkımizda hayırlısı olsun inşallah.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    bakanlik milleti gaza getirdi. milletin borcun batagin icine sokacaklar. insaat mutahhitlerinin kucagina atacaklar milleti borcun icinde milleti senelerce haraaca baglayacaklar. akli olan geri ceker gider tokiden hak sahipligini ister. kesinlikle yerinde donusum zarar. malini kaybetmissin bir de ustune borcun icine sokuyor seni devlet. olmaz o is.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Vural çelik (1 yıl önce)
    Mütahitleri zengin yapma projesi milleti evi yıkılanı kimse düşünmüyor varsa yoksa zengine veriyorsunuz
    %79
    %21
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    ne amaçla başvuru yapıyorlar gerçi bizim millet başvuru yapmayı sever 1.2 milyona kim ev yaptırabilir? amaçsızca başvuru sonra toki haklarıda gidecek vah vah diyip ortada kalacaklar
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Bostanbaşılı (1 yıl önce)
    Yerinde dönüşüm kat yükselmedikçe ve bu maliyetlerle olacağını sanmıyorum, yerinde dönüşüm için belediyede imar planları bitmediği sürece olmaz, 24 bin sayısında ancak 5 bini imar durumu alabilir.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    1 milyona kim ev yaptırır hep birlikte göreceğiz.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Bir Allah'ın kulu da çıkıp şu yerinde dönüşüm konusundaki belirsizlikleri gidermedi. - Müteahhiti nasıl bulacağız? - O paraya daireyi yapmaya nasıl ikna edeceğiz? - Komşum yerinde dönüşüm isteyip de yerinde dönüşüm kararı çıkarsa binaya ve ben istemezsem nasıl olacak? - Ödeyemeyeceğim bir şekilde yerinde dönüşüme girildiğinde ve toki hakkım da elimden alındığında ben ne yapacağım? - Şimdiye kadar yapılan evleri de bugün ki müteahhitler yaptığı halde benim içine girip oturacağım evi yine aynı müteahhitlerin yapması mantıklı mı? - Ve her şeyi bir kenara bırakalım, hiç bunlara girmeden ve mağdurları müteahhitin kucağına atmadan toki dağın başında yapacağı daire yerine yine kendisi yerinde dönüşümü yaptırsa olmuyor mu, kimse bunu baştakilere söylemiyor mu? Sayın hemşehrilerim, bu sorular iki dakikada aklıma gelen ve hepinizi, hepimizi ilgilendiren konular. Altı aydır sürekli deprem konusu konuşulduğuna göre hala bunların cevabının olmaması bize hak mıdır. Yazık günah değil mi her şey muallak, her şey bir göstermelik. Sayın yetkililer; buradan size bunların ulaşma şansının çok az olduğunu biliyorum ancak Allah rızası için, bakın Allah'ın adını verdim bu basit soruların cevaplarını verin artık ya. 100 mt2 dairenin maliyeti olmuş 2.000.000 ₺ (ve her gün artıyor), toki konutları bu fiyat civarlarına ihale edilmiş ve üstüne enflasyon ödemesi de yapılacak diye şart koşulmuş siz diyorsunuz müteahhiti bulun alın size bir milyon bununla evinizi yapın. Ya hu kim yapar bu fiyata? Halbuki ne güzel bir karar yerinde dönüşüm konusu. Ancak altına bir bakıyoruz cevapsız sorular kaynıyor. Yapmayın gözünüzü seveyim, netleştirin şu konuyu başvuran da bir an önce başvursun. Evsiz barksız hala bekliyoruz ki bir şeyler netleşsin. Rica ediyorum artık, lütfen. Çok zor sorular değil bunlar çözün artık ya da netleştirin ki biz de ne yapacağımızı bilelim. Kendi memleketimizde oturacağımız daire bulamıyoruz, olanlar da bir, bir buçuk asgari ücret istiyor. Bunu siz çözmezseniz kimse çözmez. Biraz merhamet, biraz sadece.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Herşeyi özetlemişsiniz dilinize sağlık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ben yerinde dönüşüm bilgilendirme yerine gittim amca biz 1 milyon vereceğiz mütahidi siz bulup sözleşme yapacaksınız arada maliyet farkı olursa siz vereceksiniz dedi buğün 100 metre kare maliyeti 2 milyon ben nereden kimden 1 milyon bulacağım diyelim kredi çektim, aldığım maaşla çektiğim krediyimi, devletten alacağım 500 bin liranın taksidinimi ödeyeyim evim yıkılmış ev eşyam yok ev eşyası mı alayım ne yiyip içeyim anlamış değilim olması gereken nerede yaparsa yapsın evlerimizi toki yapıp bize teslim etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali bey, konuyu özetlemiş, çok doğru yazmışsınız. Katılmamak mümkün değil. Ancak bu haklı ve doğru sorulara cevap verebilecek bir yetkili var mı bilmiyorum. Bu sorulara cevap verirlerse vatandaşı anlamış olurlar. Gerisi hikaye. Önümüz kış, zaman çabuk geçiyor. Çözüm yok. Nutuk atan çok ancak çözüm bulan yok. Sizin bu yazdıklarını bir belediye başkanı okusa bakana iletse ne olur. Bu soruları kendileri de aslında biliyorlar ancak çözüm önerileri olmadığı için oyalıyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şerif (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Bazı sorularınza yanıt olması babında yazayım. -10 dairenin 6sı isterse yerinde dönüşüm gerçekleşir. Kalan 4 kişi yerinde dönüşüm istemeyip TOKİ'yi isterse hazine sizin yerinize o binaya ortak olup yapımını üstlenip bitirilmesini sağlıyor. Sİz Toki konutunuzu aldıktan sonra arsa payı bedelinizi talep edebilirsiniz. Bunun haricinde bina bittikten sonra Hazine size burayı satın almak isterseniz o günün şartlarında belirlenecek fiyat üzerinden 84ay vade ile satışını yapabilir. Toki hakkı kimsenin elinden alınmıyor yani. -TOKİ'nin rezerv alanda tünel kalıp sistemi ile yaptığı binaları şehir merkezinde yapması mümkün değil. Metrekareler binanın yapılacağı mimari proje tünel kalıp sistemine uymuyor. Rezerv alanda yapılan binaları gidip gördü iseniz kule vinçler aracılığıyla yapılıyor. Sivas caddesinde Elazığ depreminin ardından iki binayı yerinde dönüştürdüler onu da TOKİ bir müteahit firmaya ihale ederek yaptırdı. Ayrıca belirtmek isterim TOKİ inşaatı kendi yapmıyor oda dışarıdan firmalara bunu ihale ederek yapıyor. Toplu Konut İdaresi isimli kurumun bünyesinde herhangi bir müteahit felan olmadğı için kendisinin yapması beklenemez. Son olarak yine aynı mantıkta binaların yapımı müteahit firmalar aracılığıyla (ister rezerv alanda olsun ister yerinde) olacak ve tüm denetimini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığı yapacak istenen kriterlere göre konutların bitirilmesi sağlanacak. Genelgenin kısa zamanda çıkması bekleniyor. Haklı olduğunuz bazı belirsizliklerin olduğu konularda mevcut
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bizde başvurduk ancak geri iptal edeceğiz bu gidişle zemin artı 5 veya 6 ya kıredi yok 2 cisi devlet 135 mt kareye 500 hibe700 kiredi toplami 1200 tl ediyor insaat maliyetine bakarsan mutahit mt kareye 20 .23 tl istiyor nerde baksan 1400 tl üste vereceğiz 1 milyon 400 bin nerde bulup vereceğiz üstelik 700 bin de kıredi ödemesi var bu gidişle kimse yapamaz bir yetili biri de dile getirmiyor bakan cıkmış diyor benim mutahit arkadaşım var dediler mt kare 9000 tl yapıyoruz o zaman gelsin malatyada yapsın insanları aldatmakta başka bir şey değil en az 2400 kıredi vermesi gerek
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Cengiz ALTAŞ (1 yıl önce)
    Beylerderesi viyadüğü Havaalanı-Ankara Kavşağı, 1. Organize giriş-çıkışı ile 2.Organize giriş çıkışı mevcut trafik yoğunlukları dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi gerekiyor aksi taktirde bu tip kazaların yaşanması sürpriz olmaz. Allah can kaybına sebep olacak kazalardan korusun.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mustafa Murat (1 yıl önce)
    Başvuru sayısı 24 bini geçti de hibe ve krediden faydalanan bir kişi çıktı mı? Kış geldi millet daha parayı alacakta evini yapacak ve oturacak!!!!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Oradaki gençlerin hiçbir şey bildiği yok. Sadece broşür veriyorlar. Desenize evinizi yaptıramazsınız. Müteahhit bulmanız lazım. Onun ile fiyatta anlaşmanız lazım. En az 1 milyona ona vereceksiniz. Dahası bakanlığın bitişik nizam ev yapmaya izin vermiyor. Sadece broşür dağıtmakla olmuyor. Merkez mahallelerin hepsi bitişik nizam. Ev yapamıyoruz üstüne maliyetler şimdiden %50 arttı. Verilen paralarda pul oldu şimdiden. Bence yerinde dönüşüm bıktırma yada dostlar alışverişte görsün projesidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)
    Rakam paylaşıp duruyorlar ne zaman sonuçlanacağını söylesinler çağa çoluk perişan olduk
    %100
    %0
    Yanıtla