SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

0
Güncellendi - 2019-04-12 03:03:44
Yeşilyurt Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

MHP'Lİ ÜYELER AKP'DEN İSTİFA ETTİ.. Yeşilyurt Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından ilk toplantısını yaptı

31 Mart Yerel seçimlerinin ardından belirlenen Yeşilyurt Belediye Meclisi, ilk toplantısını yaptı. Gedik Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında yapılan toplantıda AKP’den ve CHP’den yeni seçilen meclis üyeleri katıldı. AKP Listelerinden meclis üyeliğine seçilen Vahap Murat, Burhan Kılıç ve Hasan Basri Yüksel, AKP’den istifa ederek MHP’ye geçti.

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt’u 5 sene birlikte yöneteceğiz.  Meclis üyelerimiz aktif rol oynayacaklardır.  Faydalı hizmetler yapacağımızı düşünüyorum. Seçimlerin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Naci Şavata Meclis Başkan Vekili oldu

, Malatya siyasetinin yakından tanıdığı, Hamido’nun katledilmesinden sonra 1 yılı aşkın süreyle Malatya Belediye Başkanlığı görevini yürüten, 2009-2014 yılları arasında Malatya İl Genel Meclis Başkanlığı yapan, 31 Mart Yerel seçimlerinde AK Parti’den Yeşilyurt Belediye Meclisi üyeliğine seçilen Naci Şavata, yapılan gizli oylama ile Meclis Birinci Başkan Vekili Seçildi. İkinci Başkan Vekili ise MHP’li üye Burhan Kılıç oldu.

2 asıl, 2 Yedek Meclis Katip Üyeliğini belirleyen gizli oylama neticesinde asıl üyeliğe 38 Oyla Esin Tanrıverdi ile 37 oyla Nusret Aslan seçilirken, yedek üyeliğe ise 37 oyla Vahap Murat, 37 oyla Memet Özen seçildi. Encümen Üyeliğine 36 oyla Nevzat Diri, 34 oyla M.Akif Karaca, 37 oyla Hasan Karagöz seçildi.

5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi uyarınca açık oylama usulüyle yapılan İhtisas Komisyon Üyelikleri de şu isimlerden oluştu:

Plan ve Bütçe Komisyonu: Nebi Yiğit, Numan Özcan, Ramazan Yakıcı,Oktay Özevren, Ali Palancı

İmar Komisyonu: Habip Ahmet Şahin, İsmail Caner Kaymaz, Hamit Ilıcak, Baran Yıldız, Süleyman Bayram

 Meslek Odaları ve Sivil Toplum Komisyonu: Nusret Aslan, Murat Gümüş, Vahap Murat, H.Basri Yüksel, Tayfun Yücel

Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonu: Habip Ahmet Şahin, İsmail Caner Kaymaz, Hamit Ilıcak, Baran Yıldız, Günnur Tabel

 Kadın ve Aile Komisyonu: Esin Tanrıverdi, Kadircan Esen, Bekir Karakuş, Şahin Özer, İsmail Aydın

 Eğitim Komisyon: Battal Tuncal, Murat Alabaş, Esin Tanrıverdi, Vahap Murat, M.Önder Öztürkoğlu

 Gençlik ve Spor Komisyonu: Selim Pilten, Ali Palancı, Murat Alabaş, Naci Şavata, Halidun Gündüz

 Hukuk İhtisas Komisyonu:  Mirza Dinçer, Hasan Karagöz, Süleyman Bayram, Ramazan Yakıcı, Tayfun Çakır

Malatya Belediyeler Birliği; Süleyman Bayram, Murat Alabaş,

Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği: İbrahim Aydoğan, Mehmet Nakir, Selim Pilten, Süleyman Bayram

Tarihi Kentler Birliği: Kadircan Esen, İsmail Caner Kaymaz

2108 yılı faaliyet raporu kabul edildi

2018 Yılı Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, koltuğunu Meclis Başkanvekili Naci Şavata’ya devrederken, yapılan oylama neticesinde faaliyet raporu kabul edildi.

Öte yandan Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti listelerinden meclis üyeliğine seçilen Burhan Kılıç, Hasan Basri Yüksel ile Vahap Murat, Meclis Başkanlığına sundukları dilekçelerle AK Parti Üyeliğinden istifa ederek MHP’ye geçtiler.

Mecliste kadın üye sayısı azaldı

2104 yerel seçimlerinde Yeşilyurt Belediye Meclisi’nde 6 olan kadın meclis üye sayısı bu seçimlerde 2’ye düştü. Bir önceki mecliste, Belediye Başkan Yardımcısı da olan Meltem Kavuk’un yanı sıra Şükran Gönültaş, Ümüt Dağılmışgül, Zühal Dişer, Suna Şekeroğlu ve CHP’li üye Günnur Tabel olmak üzere 6 kadın meclis üyesi bulunuyordu.  Yeni Mecliste CHP’li Tabel’in yanı sıra en genç üye sıfatıyla Divan Katip Üyeliğine de seçilen Esin Tanrıverdi yer alıyor.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 Nisan 2019 Cuma günü saat 14:00’da ikinci oturumu yaparak gündemdeki diğer konuları karara bağlayacak.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

AKP listesinden seçilen ve istifa ederek MHP'ye geçen 3 üye

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mehmet (5 yıl önce)
    Yapılanlar yapılacakların garantisidir.Fazla birşey beklemeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    MERHABA HER SEÇİM OLDUĞU GİBİ NEREDE BİR MÜTEAHHİT BİR EMLAKÇI BİR ŞİRKET SAHİBİ VAR İSE MECLİS ÜYESİ OLMUŞ ŞAŞIRMADIM AMA YEŞİLYURT LİSTELERİNDE BU DÖNEM ASGARİ ÜCRETLİ VE NORMAL GELİRİ OLAN İSMİ DUYULMAYAN VATANDAŞLARIN DA OLMASINI BEKLERDİM AMA MAALESEF Kİ YİNE MENFAAT ÖN PLANA ÇIKMIŞ GÖRÜNÜYOR HER MECLİS ÜYESİ BELEDİYE VE BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE KENDİ ADAMLARINA YER ALMIŞLARDIR ZATEN ..BAKALIM NASIL BİR 5 YIL OLACAK BEKLEYİP GÖRECEĞİZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt (5 yıl önce)
    Hayırlı akşamlar Nusret beyi yakından tanıyorum kesinlikle kişilik karakter olarak dörtdörtlük olup görevini layıkıyla yapacağından eminim
    0
    0
    Yanıtla