SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıkıma Atlama Tehdidiyle Direndi

0
Güncellendi - 2018-11-29 17:10:00
Yıkıma Atlama Tehdidiyle Direndi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yıkım kararı verilen dükkanlarının hukuksuz bir şekilde yıkılmaya çalışıldığını ileri süren bir kadın kendini 3. kattan atmaya çalıştı. Olaya müdahale eden polisler kadının atlamasına son anda engel oldu.

Olay, Battalgazi ilçesi Beydağı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Natalia-Hüseyin Kayalar çiftinin 2010 senesinde kurdukları fırın, market ve manav dükkanları için yıkım kararı verildi. Karara itiraz eden Kayalar çifti konuyu mahkemeye taşıdı.

İddiaya göre, İdare Mahkemesinde dava süreci devam ederken 5 gün önce zabıta ekipleri çiftin iş yerlerine gelerek 5 gün içinde ilgili yapıların boşaltılmasını ve yapıların yıkılacağını bildirdi. Kararın hukuksuz olduğunu savunan çift ise dükkanları boşaltmadı. 5 günlük sürenin dolmasının ardından Valilik ve Kaymakamlık tarafından gönderilen iş makinelerini karşılarında gören dükkan sahipleri kararın hukuksuz olduğunu ileri sürerek dükkanlarının önünde eylem yaptı. Yıkımla görevlendirilen işçileri ve vatandaşları karşı karşıya getiren olayda bölgeye 112 sağlık ekipleri ve emniyet güçleri sevk dildi.

Mahalle sakinleri de eyleme destek verdi 

Kayalar çiftine mahalle sakinleri de destek verirken, dükkan sahipleri ve mahalleliler yıkımın sonuna kadar karşısında olduklarını ve asla izin vermeyeceklerini ifade etti. Yapılan eyleme ve karşı çıkışa rağmen iş makineleri bölgeden çekilmeyince Natalia Kayalar bir apartmanın 3. katındaki evine çıkarak kendini atmak istedi. Bunun üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri apartmanın önüne branda açarak gerekli önlemleri aldı. Olay yerinde bulunan polisler de bölgeyi güvenlik çemberine aldı. 8 senedir işlettikleri dükkanlarının hukuka aykırı bir biçimde yıkılmaya çalışıldığını söyleyen Natalia Kayalar, kendilerinin her şeyi yasal şekilde yaptığını ifade ederek konunun düzeltilmemesi durumunda kendini atacağını söyledi.

Dükkan açılması için 8 sene önce Valilik ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının kendilerini teşvik ettiğini ve destek verdiğini vurgulayan Kayalar, dükkanlarının rant uğruna yıkılmaya çalışıldığını ve arazilerinin birilerine peşkeş çekildiğini ileri sürdü. Yetkili kişilerin kendisiyle iletişime geçmesini polislerden talep eden Kayalar, yıkım sebebinin kendisine açıklanmaması halinde aşağıya inmeyeceğini belirtti. Bu sırada kadınla iletişime geçmeye çalışan polis ekipleri aşağıya inmeye ikna etmeye çalıştı. Yapılan ikna konuşmaları bir türlü netice vermeyince polis ekipleri gizlice eve giderek kadını pencereden aşağıya çekti.

Polisin müdahalesi ile atlama girişimi engellenen Kayalar daha sonra polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken bölgedeki iş makineleri de ekipler tarafından geri çekildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Hasan (5 yıl önce)
    Geç gelen adalet, adalet değildir. Bir sorun varsa başta izin vermeyecektiniz. İmar barışının amacı da bu tarz olayların önüne geçmek değil mi zaten?
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Yıldız (5 yıl önce)
    Madem usulsüzlük vardı neden abonelik bağladınız? Aylık fatura tahsilatını yapmadınız mı? Peki bu adamlar basit usulde de olsa vergi vermediler mi? O zaman neden siz yanlış yere dükkan yapmışsınız denilmedi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mikayil (5 yıl önce)
    Bende bu mahalede oturuyorum ekmek alacak yer yoktu ve yapildi yaslilar cocuklar ekmek alamazken suan sicak sicak ekmek yiyiyorlar market manav yoktu bir cay almak icin uzaklara gidiyorduk sim di rahat ca herkez gidasini aliyor bu insanlar sabah 06:00 dan aksam 12ye kadar bize hizmet vermektedirler gerekirsebelediyemiz gerekirse valimiz boyle bayanitaktir etmesi gerekirken yikim neyin nesi oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz doğan (5 yıl önce)
    Oraya binlerce ev yapıp ekmek alacak bir yer bile yapmadınız. Bir girişimci bu eksiği görüp sizin desteklerinizle dükkan yaptılar. Abone yaptınız, vergisini aldınız. Ne değişti de dükkanları yıkmaya karar verdiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayşegül (5 yıl önce)
    Çocuğumuzu güvenle gönderip de ihtiyacımızı giderdiğimiz bir yeri kapatırsanız bir nasıl alışveriş yapacağız? Ayrıca kadın girişimciye destek verip şimdi niye desteğinizi esirgiyorsunuz? O insanlar paramız olmadığı zaman bile bir gün olsun yüzlerini eğmediler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    İmar barışı dediniz parayı aldınız , işlem sonuçlanmadan dükkanı yıkmak ne demek?
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (5 yıl önce)
    Bende o mahallede oturuyorum. Kış aylarında otobüsün bile gelmediği yerde o esnaflardan alışveriş yapıp, ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Zamanında bu insanlara teşvik verip dükkan yaptırdınız ama şimdi hem biz vatandaşları hem de esnafları mağdur ediyorsunuz. Mahallemizin esnaflarına dokunmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (5 yıl önce)
    Allahın dağında kurt kuş geçmezken adamlar dükan açtı millete hizmet vermek için yıllarca beklediler şimdi oralar biraz hareketlenince adamların üstüne üşüştüler hemen ayıptır ayıp bırakın ınsanlar ekmek yesin malatya belediyesi bu yanlıştan hemen dönmelidir
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahtiyar (5 yıl önce)
    Birincisi haber yapmanız güzel ama başlık yanlış olmuş. O vatandaş oradan atlama tehdidiyle direndi yazmışsınız tehdit olduğunu si nereden biliyorsunuz. Kaldiki tehdit kelimesi bile suçtur. Ya o insan atlasaydı polis tutamasaydı yine boyle tehdit ederken yanlışlıkla distimi diyecektiniz. Malatya nin güzide bir sitesine bu başlık yakışmamış lütfen başlığı düzeltin. Hakim bile kim suçlu kim suçsuz kafadan karar veremez belgelere ve evraklara bakar hüküm verir. Siz bu insanların ellerindeki evrakları incelediniz mi haklılar mi haksizlarmi baktınız mı. Ben size yazım bu insanlar yıllardır orda esnaflar. Elektrik su abonelikleri var, valilikten izinleri var kira ödemişler valiliğe. Belediyelerden işyeri çalışma ruhsatları var. Maliyeye tabiler. Yıllardır bu şekilde çalışan bir işyeri nasıl kanunsuz nasıl yıkıma gelinir. Birde T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığının İmar affından yararlanıp paralarını yatırmışlar bunları belgeleriyle ispatlarlar. Lütfen düzgün ve doğru haber yapalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahadir (5 yıl önce)
    Bende toki sosyal konutlarda oturuyorum. Yıllardır bu insanlar burda esnaflık yapıyor. Kısım karda kışta yokuşu araçlar bile çıkamazken biz bakkaldan fırından tüm ihtiyaçlarımızı alıyoruz. Marketler borca bir sakız bile vermezken paramız olmasada borca bakkaldan tüm ihtiyaçlarımızı alabiliyoruz Allah razi olsun. Bu insanlar yıllardır burda çalışırken yetkililer neredeymiş kaldiki abonelikleri var çalışma ruhsatları var belediyeden maliyeden. Sonuna ka da r haklılar vatandaşlar. Valilik kaymakamlık bu insanlara yardim etmeli yikilmamali.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    adamlar kanuna aykırı dükkan kuruyor işletiyor siz kalkmış yok insanları bırakın helal ekmeğini kazzansın yok canilik yok vicdansızlık hep boş konuşuyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Musallat (5 yıl önce)
    Elektrik su bağlanmasıydı bunlar olmazdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi ya (5 yıl önce)
    Çok değil sadece 45 metrecik kadar hazine arazisine geçmiş. Verilen destek ve yardımı suistimal etmekten başka bişey değil. Şov yaparak kendini mağdur göstermeye çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • recai (5 yıl önce)
    Imar affına başvursalarmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    herkes kafasına göre yer yapsın o zaman biri bakkal biri manav biri 2.elci yapsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan (5 yıl önce)
    Ne alakası var yalan ne 8 senesi 3 aydır ısletiliyo fırın ve kasap yalan söylemeyin bari
    0
    0
    Yanıtla
  • sessiz_yabancı (5 yıl önce)
    Olay esnasında bende ordaydım insanların emegiyle yaptığı yeri yıkmak canilik
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa korkmaz (5 yıl önce)
    Obölgede tek hizmet veren insanların ihtiyacını karşılayan market fırın halka hizmet hakka hizmettir. Ne istersiniz insanlardan yıkılınca o insanlar nerden ekmek alacak nerden alışveriş yapacak yetkililere sesleniyorum seçim yakın bynlar döner hakka hukukagöre davranın
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Bırakında insanlar namusuyla para kazansın. Teşvik edip sonra yıkmak ne kadar adaletli . Bu insanlar hırsızlıkmı yapsın. Bina yapılırken nerdeydiniz.
    0
    0
    Yanıtla