SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, Mustafa Akbaş'a 2,8 Milyon TL Ödeyecek

0
Güncellendi - 2021-09-03 05:19:34
YMS, Mustafa Akbaş'a 2,8 Milyon TL Ödeyecek
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un futbolcu Mustafa Akbaş'a 2 milyon 572 bin TL'lik alacağı ile 278 bin TL fesih tazminatının   ödemesini kararlaştırdı.

Tahkim Kurulu'nun, YMS ile Mustafa Akbaş arasındaki anlaşmazlığa ilişkin oy çokluğuyla aldığı karar şöyle açıklandı:

"Futbolcu Mustafa Akbaş'ın Yeni Malatya Spor Kulübü Derneği ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun 17.04.2021 tarih ve E.2021/90- K.2021/134 sayılı kararına itirazı incelendi. Yeni Malatya Spor Kulübü Derneği'nin talebi ile duruşma için tayin edilen 02.09.2021 Perşembe günü saat 15:30'da video konferans yoluyla icra edilen duruşmada davacı futbolcu Mustafa Akbaş'ın vekili Av. Mehmet Tomruk'un hazır olduğu, davalı Kulüp vekili Av.Burak Çakır'ın 01.09.2021 tarihli dilekçesi ile mazeret beyanında bulunarak duruşmanın ertelenmesini talep ettiği görüldü.

- Yeni Malatya Spor Kulübü Derneği'nin vekili Av.Burak Çakır'ın duruşmanın ertelenmesi talebinin, sunulan sağlık raporunda COVID-19'a ilişkin bir bulgudan söz edilmemiş olması, Tahkim Kurulu Talimatı'nın 11. maddesinin 2. fıkrası uyarınca video konferans yoluyla gerçekleştirilen duruşmaya her yerden katılımın mümkün olması ve dosyanın geldiği aşama sebebiyle reddine karar verilerek duruşma icra edildi; hazır bulunan davacı vekilinin sözlü beyanı alındı. Dosyanın incelenmesine devam edildi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Tahkim Kurulu'nun 03.07.2021 tarihli toplantısında Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından verilen görevsizlik kararı oyçokluğu ile kaldırılmış ve Kurul tarafından dosya esas bakımından incelemeye alınmıştır. Ara kararlar gereğince eksiklikleri giderilen dosyada yapılan müzakere neticesinde;

a) Davacı futbolcunun itirazının kısmen kabulü ile 2.572.508 TL alacağın ve 278.666TL fesih tazminatının davalı Yeni Malatya Spor Kulübü Derneği'nden tahsil edilerek davacı futbolcuya ödenmesine, oyçokluğu ile,

b) Faiz, yargılama gideri, vekalet ücreti ve diğer hususların gerekçeli kararda belirtilmesine,."

TEK TARAFLI FESHETMİŞTİ..

Yeni Malatyaspor’un defans oyuncusu Mustafa Akbaş, geçtiğimiz Ocak ayında kulüple olarak sözleşmesini feshettiğini duyurmuştu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Akbaş, “2 senedir hizmet ettiğim Yeni Malatyaspor kulübü ile sözleşmemi haklı ve tek taraflı olarak feshetmiş bulunmaktayım. Bu süre içerisinde yanımda olup destek veren herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer vermişti.

31 yaşındaki stoper, sezon başında kadroda düşünülmemişti. Sarı siyahlı takımla Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan Akbaş, 38 kez Yeni Malatyaspor’un formasını giydi.

2018-2019 sezonunda Trabzonspor'dan Yeni Malatyaspor’a transfer olan Mustafa Akbaş, 29 kez Süper Lig’de sarı siyahlı takımın formasıyla mücadele etti.

Halen, TFF 1. Lİg ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor formasını giyen Mustafa Akbaş, daha önce Kayserispor, 1461 Trabzon ve Trabzonspor takımlarında oynamıştı.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Malatyasporun ne kadar profesyonel yönetildiğine gösteren sadece bir örnek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Ödenecek tazminat Ali ravcıdan tahsil edilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Adil gevrek ödesin adamın ne günahı var
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kendisi tek taraflı sözleşme feshetmişse Malatyaspor neden tazminat ödesin? Nasıl bir sözleşme yapıyorsunuz bu paragözlerle?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanun ,klübün ödemelerde temerrüde düşmüş olması nedeniyle, futbolcuya tek taraflı fesh hakkı tanır.Kimin ödemesi gerektiğini de artık anlamışsınızdır .Bu olay klübün ne kadar profesyonelce yönetildiğinin basit bir örneğidir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (2 yıl önce)
    Diyorlarki Bu ceza resmen yönetimin hatası bu parayı başkan cebinden ödemesi lazım ALLAHTAN transfer bitti yoksa bu yönetim o para için yine para eden oyuncuyuları satardı diyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Allah böyle idarecileri başımizdan eksik etmesin.amin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Eksik etsin inşallah batırdı kulübü
    0
    0
    Yanıtla