SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, Seriyi Alanya'da da Sürdürmek İstiyor

0
Güncellendi - 2020-12-23 19:37:31
YMS, Seriyi Alanya'da da Sürdürmek İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 14.haftasında Çarşamba günü 16.00’da Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor, zorlu deplasmandan 3 puanla dönerek, yakaladığı galibiyet serisini sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Lig’de oynadığı son 5 karşılaşmada 11 puan ve sekizinci sırada yer alan Yeni Malatyaspor, 14.haftada Çarşamba günü ligin lideri Aytemiz Alanyaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ligin 12.haftasında deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-0’la geçen, Ziraat Türkiye Kupası 5.Turunda Hekimoğlu Trabzon’u sahasında 5-0 mağlup ettikten sonra 13.haftada sahasında Kasımpaşa’yı 2-0 yenmesi başaran sarı siyahlı takım, bu iyi gidişattı Alanyaspor deplasmanında da sürdürmek istiyor.

Yeni Malatyaspor kafilesi, Salı günü yaptığı çalışmanın ardından özel uçakla saat 16.00'da Alanya'ya gitti.

Yeni Malatyaspor'da kadro dışı olan Cueva, özel izin verilen Tetteh ile sakat olan Lukoki'nin kadroda yer almadıkları öğrenildi.

Sarı siyahlı ekipte Adem Büyük de sarı kart sınırında bulunuyor.

SÜPER LİG’DE 7.RANDEVU 

Yeni Malatyaspor ile Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig’de 7.kez karşı karşıya gelecek. Bundan önce oynanan 6 karşılaşmada Aytemiz Alanyaspor’un 3, Yeni Malatyaspor’un ise 1 galibiyeti bulunurken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

İki takım Süper Lig’de ilk kez 2017-2018 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Alanya’da oynanan karşılaşmayı Aytemiz Alanyaspor 1-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

Yeni Malatyaspor ile Aytemiz Alanyaspor, 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Alanya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 1-0 kazanırken, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle tamamlandı.

İki takım 2019-2020 sezonunda Süper Lig’de bir kez daha kozlarını paylaştı. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı 3-2 kazanan Aytemiz Alanyaspor, sezonun ikinci yarısında Alanya’da oynanan karşılaşmadan da 2-1’lik üstünlükle ayrıldı.

MÜCADELEYİ, ALPER ULUSOY YÖNETECEK 

Aytemiz Alanyaspor-Yeni Malatyaspor karşılaşmasını İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Alper Ulusoy yönetecek.

Ulusoy’un yardımcılıklarını Trabzon Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Mehmet Metin ile İstanbul Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Bahtiyar Birinci yapacak. Mücadelede, Trabzon Bölgesi Üst Klasman Hakemi Bülent Birincioğlu ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Alper Ulusoy, bu sezon Yeni Malatyaspor’un sahasında Fraport-TAV Antalyaspor’u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmayı yönetmişti.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR? 

Ligin lideri durumunda bulunan Aytemiz Alanyaspor, evinde şuana kadar oynadığı maçlarda elde ettiği sonuçlarla dikkat çekiyor. Akdeniz ekibi, sahasında oynadığı son 6 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Lig’de son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan, Ziraat Türkiye Kupası’nda da adını Son 16 Turuna yazdıran Yeni Malatyaspor, toplam da 5 maçtır yenilgi yüzü görmedi.

Süper Ligin 13.haftasında Alanyaspor deplasmanda Denizlispor’a 1-0’lık skorla mağlup olurken, Yeni Malatyaspor, sahasında İstanbul ekibi Kasımpaşa’yı Adem Büyük’ün penaltıdan kaydettiği gollerle 2-0 mağlup etti.

İki takım Süper Lig’de daha önce 6 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Alanyaspor 3, Yeni Malatyaspor ise 1 kez galip gelebildi. Yeni Malatyaspor’un 2018-2019 sezonunda deplasmanda 1-0 galip geldiği karşılaşmada sarı siyahlı takımın golünü 11.dakikada Adem Büyük kaydetmişti.

Alanyaspor, sahasında oynadığı son 4 lig karşılaşmasında Karagümrük (2-0), Konyaspor (1-0), Beşiktaş’ı (2-1) mağlup ederken, Trabzonspor ile (1-1) berabere kaldı.

Yeni Malatyaspor, deplasmanda oynadığı son 3 Lig maçında sadece Beşiktaş’a (1-0) kaybetti. Fenerbahçe’yi (0-3) mağlup eden sarı siyahlılar, Gaziantep Futbol Kulübü ile 2-2 berabere kaldı.

Yeni Malatyaspor, deplasmandaki tek galibiyetini 12.haftada Fenerbahçe’ye karşı 3-0’lık skorla aldı. Sarı siyahlı takım, deplasmanda oynadığı 6 karşılaşmada 1 galibiyet, 2 beraberlik, 3’te mağlubiyet yaşarken, hanesine 5 puan yazdırabildi.

Aytemiz Alanyaspor, ligde Fatih Karagümrük’ün (17) ardından sahasında en fazla puan toplayan takım oldu (16). Akdeniz ekibi, sahasında oynadığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet, 1’de beraberlik yaşarken, mağlubiyet yüzü görmedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: YMS Kafilesi Alanya'da (YMSkulubu)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Canercan44 (3 yıl önce)
    Zor maç puanla döneriz inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (3 yıl önce)
    Şu haberi beğenmeyenlerdeki rahatlığa ve birde buraya yazmalarına şaşırıyorum.Bu ne özgüven.Ya arkadaş siz kimsiniz.Bu haberler sizemi yazılıyor.İstatistikten anlamıyorsanız o sizin derdiniz benim için ilginç ve hatırlatma oluyor.Anlamıyorsanız o sizin cehaletiniz.Buraya niye yazarsınız birde ayar vermeye kalkarsınız.Biri yazmış ötekiside ona destek yetiştirmiş.Sanki herkes kendileri gibi.Bu kadar kendini bilmezliğe pes.Adanm birde haber değeri filan dememişmi.Ukalalığın dibine vurmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kovid 44 (3 yıl önce)
    İstatistikleri neden verirlerki.....en saçma şey futbolda istatistiktir....istatistiklere göre GS kadkoyde FB yi yenemeyecekti güya.....noldu paşinyan?
    0
    0
    Yanıtla
  • aynen katılıyorum haber bulamayınca buna giriyorlar. bana ne istatistikten matematikci mi olacağız. tetteh geldi mi kim var kim yok ondan haber verseler haber değeri olur gerisi laf olsun yazı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)Kovid 44 isimli kullanıcı yorumuna
    İstatistikler GS Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenemez demiyordu yense yense 15 20 yılda bir anca yener diyordu. O yüzden istatistikler fikir verir. Öngörü sağlar...
    0
    0
    Yanıtla