SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'den Küfür Tepkisi.."Kabul Edilemez"

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, geçtiğimiz Pazar günü oynanan Yeni Malatyaspor- BB Erzurumspor maçında, protokol tribününden teknik heyete yönelik yapılan hakaretlere 'kabul edilebilir bir yanı yoktur' diye tepki gösterilerek, bu maçta protokol tribününe izinsiz giriş yapanların görüntülerden saptandığı ve ilgili kurumla paylaşıldığı kaydedildi.

Kulüpten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"27.12.2020 Pazar günü Malatya’da oynadığımız Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakası sonrası istenmeyen bir gerginlik yaşandığına şahit olduk.

Öncelikle takımımızın son haftalardaki performansının, tüm Malatyalıları son derece memnun ettiği kanaatindeyiz. Futbolcularımız ve teknik heyetimizin, oynadığımız tüm müsabakalarda saha içine karakter koyarak son düdüğe kadar sergilemiş olduğu muazzam mücadele için takımımızı bir kez daha yürekten tebrik ediyoruz. 40 maçlık uzun bir lig maratonunun 14. haftasını tamamlamakla birlikte Türkiye Kupası’nda da yolumuza devam etmekteyiz.

Futbolcularımız, teknik heyetimiz, yönetimimiz, taraftarlarımız ve şehrimizin ileri gelenlerinin en önemli görevi, geçtiğimiz sezon neticesinde edindiğimiz tecrübeleri unutmayarak, kulübümüzün başarısı için mücadele etmektir. Bu başarı yolunda yaşanan her durumda ve alınan her sonuçta bir ve beraber olmamız gerektiği kanaatindeyiz.

Henüz oynanmamış 26 lig müsabakamızın olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Oynayacağımız hiçbir maçın kolay olmadığını fakat bu uğurda Yeni Malatyaspor'umuzun teknik heyetinin ve futbolcularımızın her bir müsabakada Malatya’mıza yakışan futbolu ortaya koyduğu ve koyacağı noktasında hiç kimsenin şüphe duymadığının bilincindeyiz. Bu zorlu süreçte istenmeyen mağlubiyetler elbette ki olacaktır. Bu durumu bir Malatyalıya yakışır olgunlukla karşılamak gerekmektedir. Futbolculara ve takıma yönelik yapılan eleştirilerin futbolun doğasında yer aldığı aşikardır .Bununla birlikte yapılan bu eleştirilerin, ölçülü ve hiçbir hakaret unsurunu barındırmaması gerekmektedir.

Protokol Tribünü o şehri temsil eder ve o şehrin Şeref Tribünüdür. Tepki, protesto veya hakaretin Protokol Tribünü’nde oturan kişiler tarafından yapılmasının kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bu uzun ve meşakkatli lig maratonu süresince oluşturacağımız birlik ve beraberlik kadar güçlü olacağımızı unutmamak gerekmektedir.

Yeni Malatya Stadyumu’nun Protokol Tribünü, ilgili yasal mevzuat gereği kulübümüzün kontrolü dahlinde değildir. Son maçta da dahil olmak üzere Covid-19 tedbirleri kapsamında Yeni Malatyaspor Kulübü’nün Protokol Tribünü’nde sahip olduğu koltuk hakkı 20 kişi ile sınırlıdır. Misafir kulüplere tanınan koltuk hakkı sayısı da 20’dir. Anlaşılmaktadır ki kulübümüzün ve misafir kulübün listesinde bulunmayan kişiler, ilgili yasal mevzuat gereğince kontrolü sağlayan kurum görevlilerinin uygulamış olduğu giriş kontrolü esnasında, gözden kaçırılan bazı kimselerin isimleri listelerde olmamasına rağmen Protokol Tribünü’ne giriş yaptığı fark edilmektedir.

Protokol Tribünü’nün görüntüleri Stadyum yetkililerince izlenmiş ve yukarıda da bahsedilen listelerde ismi olmadığı halde Protokol Tribünü’ne izinsiz biçimde giriş yapanlar tespit edilerek ilgili kurumla paylaşılmıştır. Kalan müsabakalarda giriş kontrolleri işlemlerinin kalan süreçte daha dikkatli yapılması ve listede ismi yer almayan kimselerin her ne koşul altında olursa olsun Protokol Tribünü’ne giriş yapmalarının engellenmesi yolunda gerekli adımlar atılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • Yorgun (3 yıl önce)
    keyfi kadro dışı birakmalar kaybedilen puanlar alınan birkaç sonrası lakayt açıklamalar taraftarı aşağılamak bunları yapanlar önce bu taraftardan özür dilesin herkes işine baksın Taraftarlarla uğraşmasın yarin bu yönetim teknik heyet gider ama taraftar bakidir. Ankaragucu 4 Malatya 1 Umarim küme düşeriz bunlardan kurtuluruz
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (3 yıl önce)
    Tek suç varsa yonetimindir.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Bir eleştiri yaparken,netice odaklı olmamalı,Fener evinde senden üç yedi,Antalya kendi evinde altı yedi bu örnekler çoğaltılabilir,yorum yaparken futbolu bilen,anlayan kişi olmalı,neticeye bakarak olmaz,sırf gaye eleştiriyse,laf olsun torba dolsun diye değil,hamza hocaya karşı bu saygısızlık niye,sizlere göre GUARDİOLA da gelse aynı olur,yoksa şeref tirübününe çıkıp küfür etmeyle,yada küfür merkezinin klavye kahramanları,durum bu olmamalı malatya bu değil........................birazda kendinizi eleştirin,zahmet olmazsa........................
    0
    0
    Yanıtla
  • taylor (3 yıl önce)
    Biran önce gerekli tedbirler alınmalı, bu hafta işimiz biraz zor, kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok , Malatyamız daha güzel başarılara layık buna kimsenin önleme hakkı yok. bu futbol her hafta galip gelecek diye birşey yok önemli olan ligde kalması bizlere bu zevki yaşatması..
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (3 yıl önce)
    Küfür kabul edilemez Malatyaya mal edilmesi hiç kabul edilemez Malatyamız futboldan ibaret değil bu böyle biline küfür edenlerin devlet namına cezası verile bunu Malatyaya mal edenlerin kulakları çekile.
    0
    0
    Yanıtla
  • İzmirli (3 yıl önce)
    Çok doğru söylemiş KERNEKLİ ALİ, Çok da Güzel özetlemiş, kubilayıda pas gecmiş Hatayda tetehten belki daha kariyersiz adam Antalyaya ilk yarıda 4 tane attı. (Cueva yı oynatır bu hafta, tabiki bulursa) Bizim camianın kitabında 2×2=5 eder.. .
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (3 yıl önce)
    Adil Gevrek ne zaman bu takımdan elini çeker uzaklaşırsa bu takım o zaman refaha kavuşur. Eğer böyle devam ederse bu takımın geleceği efsane Malatya sporun düştüğü durumdan kendini kurtaramaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi ordan hadsizler.Sanki ortada kuyruğa girmiş Başkan adayları var( Tabiiki takımı satmayacak adaylar)Orataya çıkmış konuşuyorsunuz.Sn Adil Gevrek size nasıl bir kötülük yapmış ki adama düşman olmuşsunuz.Bu başkanın hiç mi emeği Yok.Ortada emeğe mesaiye camiaya saygısızlık var.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Haftalardır takımı sırtlayan iki isim Adem ve Aquah Ankaragücü maçında yok.yine aynı manzaralara kendimizi hazırlayalım.ligin dibinde haftalardır puan yüzü görmemiş Erzurum karşısındaki perişanlık bu takımın başında hoca olmadığını bir kez daha gösterdi.yönetim artık seyirci kalmamalı!
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Seyircisiz oynama olmasa umut ile hamza stadyuma bile giremezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Güzel söyledin umut hafez birde yazmanın kuşu taraftar olaydı onlar oynaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Şükür maçlar seyircisiz oynanıyor.Sizin gibi futbolun bilgesi sayanlar takımı mahvederlerdi.Şunu unutmayın futbol her türlü sonuca açıktır.Her maçı kazanacaksın diye bir anlayış olamaz.Karşındaki takımlarda iyi hazırlanıp mücadele ediyorlar.Yok öyle çantada keklik maçlar.Erzurum maçı için bende Hamza hocayı eleştirdim ama dozunda.Çünki bu takım tümüyle bizim takım sahiplenmemiz gerekir.Öyle kafamız estikçe yerden yere vurmak taraftarlık deği.Senin gibi taraftarları kınıyorum.Çok ama çok ayıp ediyorsunuz.Bakınız hala 8. sıradayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Artık takım da çöküş bilinçli olarak,oyuncular tarafından başlatılmıştır. Acil tedbir alınmaz ise,geçen sene gördüğümüz filimi baştan seyredeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (3 yıl önce)
    Kubilay ve Umut son derece faydalı futbolcular, ciklet gibi çiğnemeyin. Umut'un nasıl maçlara hazırlandığını tahmin bile edemezsiniz. Canını dişine takıyor, Teknik direktörlük yapmayı bırakın. Bu bir kazadır oldu. Hakem penaltıyı vermedi, takım rakibi çok küçümsedi. Hocanın sisteminde mücadele etmeyen topçuya forma yok ve sonuna kadar haklı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli. (3 yıl önce)BABA isimli kullanıcı yorumuna
    Kimse faydasız demedi. Ancak her maç 90 dakika süre almaları mantıksız. Bütün malatya taraftrından daha farklı ne buluyo kubilay ve umuttan millet bunu merak ediyor. Yani bir maçada ertaç zeki semih hadebe hafez cueva akuah yusuf adem fofona teteh onbiriyle başlasa koyamet mi kopar nedir bu inat
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Tomugi hangi istatistiklere baktın acaba.mutlaka bir göz doktoruna başvurman lazım.Umut geldiğinden beri taraftar yırtınıyor.sen hangi istatistikten bahsediyorsun.kendi memleketinin takımı kayseri bile kovaladı biz alınca kayserililer bize Teşekkür ettiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (3 yıl önce)
    umut bulut fener maçında iyiydi.14 hafta sallana salana gezdi artık yeter......kulübede ondan daha iyiler var.hamza bi denese ne olur.ne kaybeder.........
    0
    0
    Yanıtla
  • emirza (3 yıl önce)
    Bu olayların tek sorumlusu Hamza Hocadır.Kubilay ile Umut u mağdur eden hocadır.seyirciye bu oyuncuları itibarsızlaştırıyor.Diğer oyuncuları küstürüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (3 yıl önce)
    Sokağa çıkma yasağı var ve insanlar elini kolunu sallayarak stada gelebiliyor. Ben orada market veya bakkal görmedim. Emniyet birimleri kaçak girenleri nasıl tespit edememiş? Valilik ve Emniyet Müdürlüğü bu konuyu açıklama yayınlamalı. Bakkala diyerek stadın oraya geliniyor mu? Stat çevresinde alınan güvenlik önlemleri ile zaten bu kişiler stada girmeden cezalarını yiyip evlerine dönmeleri gerekiyordu. Bu konuda yetkililerin kamuoyuna açıklama yapması lazım. Elini kolunu sallayarak stadın oraya nasıl geliniyor? Sokağa çıkma yasağı nasıl deliniyor? Tabi emniyet bu kişileri stada girmelerine engel olacak bir durum tespit edememiş olabilir ve bu kişiler kaçak girmiş olmaz. Bu konuda Valilik ve Emniyet Müdürlüğü açıklama yapmalıdır. Bu kişiler neden tespit edilemedi veya emniyet stada girişlerine neden izin verdi? Bu iki sorunun cevap bulması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer bey siz inanmayın bunlara... Yönetime kulübe yakın olanların boyununa akredite kartı takıp aldırıyorlar stada bildiğim onlarca insan var sanayide orda bur da çalışıyor ama maç günü görevli gibi stada girip böyle terbiyesizlikler yapıyorlar küfür aciz insanların işidir bu yaptıkları da acizliğin terbiyesizliğin bir numarasıdır. Orada küfür edenler kadar akredite kartları verip stada alanlarda suçludur. Kulüp bunu tespit etsin önce.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tomugi (3 yıl önce)
    Ben anlamıyorum bazıları ne istiyor bu umuttan,Kubilay dan sizler maçı hangi gözle seyrediyorsunuz acaba? Yapmayın istatistiklere bakın sonuna kadar hocanın yanındayız.Sizin gibi futbol cahilleri takıma zarar vermeye çalışıyor ama sadece gülünç duruma düşüyorsunuz.Hıncal Uluç’tan farkınız yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen hangi gözle izliyorsun her maç geriye defans a dönen ileri uç nedense Erzurum maçında ciddiyetsizce mücadele etti bir kez defans a yardıma gelmediler 38 lik umut artık yeter Kubilay hangi maçta 90 dakika verimliydi bala attığı goller dışında koca bir sıfır
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Sokaga çıkma yasağında bile şeref tübinünde oturup küfür eden kişileri kimsemi görmüyor kimse uyarmıyormu vay halimize ne hale düştük ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (3 yıl önce)
    Seyircisiz bir dönemde şeref tribünü denen yer dışında başka yere taraftarın ve seyircinin giriş yapamadığı stada kimler nasıl giriyor.40-50 kişilik listenin dahi kontrol edemeyenler hakkında gereken yapılmalıdır. İlin marka değerini artıran kulubümüzün puan kaybetmesine sebep olanların bu olayı basite indirerek yanına kalmasın. Şehrin sahipleri takıma sahip çıksın ve sokağa çıkma yasağında dahi şeref tribününe kolay girenler varsa vay halimize
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    öncelikle küfüre şidetle karşıyım ve asla kabul edilemez. ayrıca malatyaspor taraftarının aklıyla dalga geçen hamza hamzaoğlunu da şiddetle kınıyorum ayrıca bu duyarsızlığa sesiz kalan adil gevrek ve yönetiminide kınıyorum. tff.1 değil. tff 2.lig değil 3.lig ayarında. olan umut bulut.. kubilay kanatsızkuş ve olcay şahan ı inadına her hafta sahaya süren hamza hamzaoğlu bu olumsuzluklardan sorumludur..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kral çıplak (3 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Küfür edenleri şiddetle kınıyorum.İnşallah gereken ceza en kısa zamanda verilir.Ancak o kadar genç ve kaliteli oyuncu varken takımı her maç 2 ligdeki takımında bile istenmeyen kubilay ve 38 yaşındaki umut ile inatla maça çıkaran Hamza hamzaoğlunuda kınıyorum..Biri bana anlatsın.Takım 3 gol yedikten sonra,ancak uyanan futbolcu değıştirme zahmetine zorla katlanan dünyada başka bir teknik direktör göreniniz varmı?Bir hoca bir takımın diğer oyuncularına bu kadar ajite olan hoca varmı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Cakmak (3 yıl önce)
    Bu kadar da rezalet bir iftira olmaz siz malatya spor düsmanisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (3 yıl önce)
    Başkan hamza adilde başkanına destek verecekmiş galiba gerek yok hamza herşeyi hallediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarkan (3 yıl önce)
    Kimse bunu taraftara maletmeye çalışmasın şu anda stada yönetici ve akrabaları giriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murathan (3 yıl önce)
    Adilin karaağaç köyünden nekadar işsiz güçsüz köylüsü varsa hepsi her maç tribünde. Buna ne demeli. Yok haberimiz yoktu yok bilmiyorduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi uğraş (3 yıl önce)Murathan isimli kullanıcı yorumuna
    Bu bağıran şahıs green hafta istifa even yoneticidir.
    0
    0
    Yanıtla