SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin 'Kovduğu' Yalçın, 2020'nin En Başarılısı

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısının sonunda Yeni Malatyaspor yönetiminin görevine son verdiği, daha sonra Beşiktaş Teknik Direktörlüğü görevine getirilen Sergen Yalçın, Sivasspor karşısında alınan galibiyetle 2020 yılında en çok puan toplayan ve en yüksek puan ortalamasına ulaşan teknik adam oldu. 29 maçta 60 puanla 2.06 puan ortalamasına ulaşan Yalçın’ı 31 maçta 58 puan toplayan ve 1.87 ortalama yakalayan Fatih Terim takip etti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2020 yılının en çok puan toplayan teknik adamı oldu. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Beşiktaş’ın başında ilk maçına 1 Şubat 2020 tarihinde Rizespor deplasmanında çıkan Yalçın, siyah-beyazlı ekiple 2020 yılı boyunca toplam 29 lig karşılaşmasında boy gösterdi ve 60 puan topladı. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısını Yeni Malatyaspor’un başında geçiren ve ligin ikinci yarısı başlamadan görevinden ayrılan Yalçın, 2020 yılında yalnızca Beşiktaş’ın başında lig maçına çıktı. Sergen Yalçın’ı 31 maçta 58 puan toplayan ve 1.87’lik ortalamaya ulaşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim takip etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, geçtiğimiz sezonu Alanyaspor’da tamamlamış ve 2020 yılında Antalya ekibiyle 17 maçta 29 puan toplamıştı. Bu sezon sarı-lacivertli takımla 14 maçta 26 puan elde eden Bulut, toplamda 31 maçta 54 puan toplayarak 1,74’lük ortalamayla Terim’i takip etti.

Okan Buruk’un grafiği bu sezon düştü

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında oldukça etkili bir performans ortaya koyarak şampiyon olan Başakşehir’de Teknik Direktör Okan Buruk, ligin ikinci yarısında takımının başında çıktığı 17 maçta 36 puan elde ederek 2,11’lik ortalama yakalamıştı. Ancak bu sezon oynanan 14 maçta Başakşehir 16 puan toplarken, toplamda 31 maçta 52 puan elde edildi ve Okan Buruk’un ortalaması 1,67’ye geriledi. Marius Sumudica’nın takımı Gaziantep FK geçen sezonun ikinci yarısında 17 maçta 22 puan toplarken, bu sezon 14 maçta 27 puanı hanesine yazdırdı. Sumudica, 31 maçta alınan 49 puanla 1,58 ortalama tutturdu. Dün oynanan maçta Beşiktaş’a 3-0 mağlup olan Sivasspor, 14 maç sonunda 17 puanda kalırken, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında 17 maçta 23 puan elde etmişti. Rıza Çalımbay’ın ekibi 2020’de çıktığı 31 lig maçında 40 puan toplayıp maç başına 1,29’luk puan ortalaması elde etti. Trabzonspor’un başında 7 maça çıkan Abdullah Avcı, 2020’nin ilk lig maçında Beşiktaş’ın başında Sivasspor’a kaybetmişti. Bu sene toplamda 8 lig karşılaşmasında boy gösteren Abdullah Avcı, 8 maçta 14 puan toplayarak 1,75’lik bir ortalamaya sahip oldu. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’yi çalıştıran Ersun Yanal ise sarı-lacivertli ekiple ligin ikinci yarısında çıktığı 7 maçta 8 puan alırken, bu sezon Antalyaspor’un başında 6 maçta 8 puan kazandı. Yanal, toplamda 14 maçta 16 puan elde ederek maç başına 1.14’lük puan ortalaması yakaladı.

Ligin yeni isimleri beklentinin üzerinde puan elde etti

Geçtiğimiz sezonu Gençlerbirliği’ni tamamlayan ve bu yıl Yeni Malatyaspor’un başında olan Hamza Hamzaoğlu, 2020 yılında çıktığı 31 lig maçında 38 puan aldı. Gençlerbirliği’yle 17 maçta 18 puan toplayan Hamzaoğlu, Yeni Malatyaspor’un başında ise 14 maçta 20 puan aldı. Hamzaoğlu, maç başına 1.22’lik puan ortalaması yakaladı. Kasımpaşa’yla geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında 14 lig maçına çıkan Fuat Çapa, bu karşılaşmalarda 27 puan elde ederken, sezona Ankaragücü’nde başlayıp tekrar Kasımpaşa’ya döndü. Bu sezon Ankaragücü’nde 7 maçta 2 puan, Kasımpaşa’da ise 6 maçta 7 puan elde eden Çapa, 2020 yılında Süper Lig’de çıktığı 27 maçta 36 puan elde ederek maç başına 1.33’lük puan ortalaması tutturdu. Konyaspor’un hocası İsmail Kartal, geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor’un başında 2020 yılında 6 maça çıkıp 4 puan toplamıştı. Bu sezon Konyaspor’la 14 maçta 19 puan elde eden Kartal, 20 maçta alınan 23 puanla 1.15’lik ortalama yakaladı. Göztepe Teknik Direktörü İlhan Palut’un maç başı ortalaması ise 1.18 oldu. İzmir ekibiyle 2020 yılında 32 maça çıkan Palut, bu maçlarda 38 puan elde etti. Bu sezon Çaykur Rizespor’u çalıştıran Tomas ise 2020 yılında yalnızca Rize ekibinde görev yaptı. Tomas, 14 maçta 19 puanla maç başına 1,46’lık ortalama yakaladı. Süper Lig’de ilk kez görev yapan isimler, geride kalan 15 haftalık periyotta beklentileri karşıladı. Alanyaspor’la 15 maçta 27 puan toplayan Çağdaş Atan 1.80’lik ortalamaya ulaşırken, Hatayspor’un hocası Ömer Erdoğan da 13 maçta alınan 21 puanla maç başına 1.61 puan elde etti. Karagümrük’ün genç teknik direktörü Şenol Can da 14 maçta alınan 21 puanla maç başına 1.50’lik puan ortalaması yakaladı.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Biz zaten teknik adamların acemi birliğiyiz.Mlatyasporu atlama tahtası olarak kullanıyorlar.kimse uzun vadeli başarıları hedefleyerek gelmiyor.Hamzanında yüzüne kimse bakmadığı için malatyaya geldi.gençlerbirliği boşuna kovalamadı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (3 yıl önce)
    Adil başkan ın meziyetleri ülkenin en iyi iki hocasını kovalamakla kalmadı teneke bağladı örnek erol bulut artı sergen Yalçın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    ne kovulması saten kendisi gidecekti adam buraya geldi geleli ha beşiktaş ha beşiktaş istanbul onun için değerli abiler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz Hoca (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen katılıyorum, bizler düşünmeden, bilmeden yorum yapıyoruz. Sergen Hoca geldiği gün Beşiktaş a yol arıyordu. Burası bir basamak.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (3 yıl önce)
    Sergen Yalçın'da Erol Bulut'da gereğinden fazla abartılıyor. Alanya takımı iyi olduğu için bu takımların başında başarılı gibi görünüyorlardı. Erol hoca yı lütfen maç sonlarında biraz dinleyin. Ne anlattığı belli değil. Sergen hoca da ondan farklı değil. Kesinlikle oyun stratejileri olan, gelişen oyuna göre taktik ortaya koyan teknik adamlar değil.... Teknik direktörlerin görünüşüne, geçmiş futbolculuk hayatlarına bakarak vb. onları göklere çıkarmak doğru değil.... Ne yazık ki kaliteli teknik direktör yetiştiremiyoruz. Aynı durum futbolcu yetiştirmek için de geçerli.... 80 milyonluk ülkeden bu kadar az kaliteli futbolcunun çıkması düşündürücü. Daha fazla çalışmak daha fazla eğitim almak daha fazla emek harcamak gerekli.....
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    sergen hocanın vizyonu genişti başarı ve kariyer istiyor daha üst sıraları hederliyordu ama başkan uyum sağlayamadı, sonuçta takım ve malatya kaybetti ve küme düştü, sergen hoca yine zirvede
    0
    0
    Yanıtla
  • Müco (3 yıl önce)
    Kovduğu demek olmamış bu ağır bir ithamdır İstanbul iha haberi düzeltsin hiç yakışmıyor bu tür haberler
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (3 yıl önce)
    sergen hoca antrenmana çıkmıyordu şimdi fulyada yatıp kalkıyor biz kötü hoca demedik işini önemsemediğinde başarısız olur insan
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan (3 yıl önce)eyyupk isimli kullanıcı yorumuna
    Hangi başarısızlığını gördün biraber, haberi olu önce. Yms nin en başarılısıydı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan (3 yıl önce)
    Burada sergen hocaya burun kıvıranlar vardı. O zamanda yapmayın etmedin dedim ama dinletemedim. Keşke bugün ben haklı çıkmasaydım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    O nasıl başlık "kovduğu" hiç yakışık almamış. Lütfen düzeltin.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    sergen hoca olsa vallahide billahide. umut bulut. kubilay kanatsızkuş ve olcay şahan gibi vasat oyuncular değil sahaya sürmesi antraman sahasınına yaklaştırmazdı. kaliteli adamlardan faydalanırdı kadro dışı bırakmazdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Ankaragücü maçında Adem ve Aquah yok.sezon başından beri takımı sırtlayan ve Umut bulut ile kubilayında yerine oynayan isimler yok.bu yüzden Ankaragücünede yenilirsek işte o zaman kıyamet kopar.lütfen taraftarında sesine kulak verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    futboldan soğottular tek kelimeyle. hamza hamzaoğlu.. umut bulut. kubilay kanatsızkuş ve olcay şahanda futboldan soğutmanın tuzu biberi oldular..burdan malatyalı iş adamlarına sesleniyorum. yeşilyurt belediye başkanı mehmet çınarla konuşup yeşilyurt sporu alın ve akebinde efsane malatyasporla birleşip. malatyaspor adı altında 3.lige devam etsin. süperlige çıkana kadar destekleyelim. diyeceklerki elinde hazır süper lig takımı var. varda iyi yönetilmiyor. başka bir yönetim olsaydı. hamza hocayoda. umut bulutu da kubilay kanatsız kuşuda kapı önüne koymuşttu. ve cuevayıda af etmiştti.
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (3 yıl önce)
    Malatyaspor yönetiminin yaptığı en büyük hata sergeni getirmekti. sergen döneminde kesin alırız dediğimiz maçları kaybettik, kaybederiz dediğimiz maçları kazandık. futbolcuların da ahlakını bozup gitti. düşmemizin en büyük sebebi sergendir. sergenin ayarını bozduğu takım daha yeni yeni kendine geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (3 yıl önce)
    Malatyalı iş Adamlarına sesleniyorum, gerçekten yüreğinizde memleket sevgisi varsa memleketinizin ismini her alanda olduğu gibi spor alanında simgeleşen Malatyaspor takımına bir an önce sahip çıkınız bu takımı Adil Gevrek efendinin harcamasına izin vermeyiniz, bir Malatyalı olarak çok endişeliyim lütfen çok geç olmadan bu takıma sahip çıkın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (3 yıl önce)Basri isimli kullanıcı yorumuna
    Geçmişte iş adamlarının takımın başına ne getirdiğini görmediniz sanırım.( işini düzgün yapanları tenzih ederim) Malatyaspor'u amatör kümeye yollayanı unutmayalım. İş adamı değil, futboldan anlayan, takıma sahip çıkacak yönetici diyelim daha iyi olur...
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Adam, ilk yarı 24 puan topladı, ondan sonra gelen hocalar 2. yarı onun yarısı kadar yani 12 puan toplayamadı ve küme düştük, takım yetersiz takviyeye ihtiyacımız var dedi, adamı palas pandıras gönderdiler. Umarım 2. yarı geçen seneki senaryoyu yaşamayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adı Beşiktaş la anılmaya başlandıktan sonra Malatyaspor düşüşe geçti. Zaten ayrılacaktı ama tazminat alabilmek için kovulmayı bekledi diyenler oldu. Ne derece doğru orası tartışılır.
    0
    0
    Yanıtla