SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüreğimizdeki Acı 4 Yıldır Dinmedi"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,10 Ekim Ankara Garı Katliamının 4. yıldönümünde yaptığı açıklamada; “Eli kanlı terör örgütü IŞİD'in bu topraklarda cirit atmasını sağlayanlar, katliam öncesinde istihbarat zafiyeti yaşatanlar, katliam esnasında ve sonrasında skandallarla bilançoyu ağırlaştıranlar mutlaka hesap vermeli, cezalarını çekmelidir” dedi. Öte yandan Ağbaba, patlamanın olduğu Ankara Garı önündeki alanın  ‘Barış Meydanı’ olması için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 10 Ekim 2015'te Ankara'da düzenlenmesi planlanan barış mitingi öncesinde gerçekleşen ve 103 kişinin hayatını kaybettiği katliamın dördüncü yılında yazılı bir açıklama yaptı.Katliamdaki tüm sorumluların cezalandırılıncaya kadar adalet arayışına devam edeceklerini kaydetti. Ağbaba, patlamanın olduğu meydanın isminin ‘Barış Meydanı’ olmasını, meydana katliamda hayatını kaybeden yurttaşlarımızın anısına, katledilenlerin isimlerinin bulunduğu “Barış, Emek ve Demokrasi” anıtının yapılmasını ele alan bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sundu.

"YÜREKLERİMİZDEKİ ACI 4 YILDIR DİNMEDİ"

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Gar’ında IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırı sonucu ülke tarihimizin en büyük sivil katliamını yaşandığını kaydeden Ağbaba, “Türkiye’nin dört bir yanından adalet,özgürlük ve demokrasi taleplerini duyurmak için Ankara’ya gelen 103 insanımız gözü dönmüş IŞID terör örgütü tarafından hunharca katledilmiş,yüzlerce insanımız yaralanmış veya sakat kalmıştı. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen yüreklerimizde halen yitirdiğimiz yurttaşlarımızın acısını hissediyoruz” dedi.

"ADIYAMAN RAPORUMUZ DİKKATE ALINSAYDI KATLİAM YAŞANMAZDI"

Ağbaba, "IŞİD'in Ankara başta olmak üzere bazı büyük şehirlerde canlı bomba eylemi yapabileceği yönünde MİT'in ve Emniyet'in elinde istihbaratlar bulunmasına, canlı bombaların gözaltına alınıp serbest bırakılmalarına, eli kanlı teröristlerin ellerini kollarını sallayarak sınırı geçebilmelerine, CHP olarak hazırladığımız Adıyaman Raporu'nda canlı bombaların T.C. Kimlik numaralarıyla beraber isimlerine yer verilmesine ve ilgili raporun dönemin tüm yetkililerine ulaştırılmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmaması, devletin siyasi, adli ve idari birimlerinin kusur ve sorumluluğunun olduğunu şüpheye yer bırakmadan ortaya çıkarmaktadır" açıklamasında bulundu.

"KOLUMUZ KANADIMIZ KIRILDI"

"Katliamda Malatya gençlik kolları yönetiminin neredeyse tamamı ya hayatını kaybetti veya yaralandı. Malatya‘dan 12 barış güvercinlerimizi yitirdik. Kolumuz kanadımız kırıldı" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 10 Ekim katliam davasının her duruşmasında adalet taleplerinin haykırıldığını kaydederek "Türkiye tarihinin en kanlı katliamında sadece birkaç kişinin cezalandırılmasıyla adalet gelmez. Biz katliamın tüm sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz. Eli kanlı terör örgütü IŞİD'in bu topraklarda cirit atmasını sağlayanlar, katliam öncesinde istihbarat zafiyeti yaşatanlar, katliam esnasında ve sonrasında skandallarla bilançoyu ağırlaştıranlar mutlaka hesap vermeli, cezalarını çekmelidir. 103 insanın öldüğü bir katliamın siyasi hiçbir sorumlusunun olmaması kabul edilemez.103 barış güvercinimiz için adalet aramaya devam edeceğiz" dedi.

10 Ekim anmalarına yönelik polis müdahalelerini de eleştiren Ağbaba, "Olay günü güvenlik önlemi almayan, katliam esnasında ortalıkta görünmeyen emniyet güçlerinin, evlatlarını katledildikleri yerde anmak isteyen annelere, babalara 4 yıldır biber gazıyla, coplarla saldırmasına şahit oluyoruz. Katliamın 4. Yılı anmasında da aynı görüntüler kesinlikle yaşanmamalıdır. Katliamın tüm sorumluların er ya da geç yargılanıp hak ettikleri cezaları alacağı inancıyla, 10 Ekim Katliamının 4. Yılında uğruna mücadele ettikleri özgürlük ve barış yolunda hayatını kaybeden tüm güvercinlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

"PATLAMANIN OLDUĞU ALANIN İSMİ ‘BARIŞ MEYDANI’ OLSUN"

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Ankara Tren Garı Önünün   “BARIŞ MEYDANI” olarak değiştirilmesi ve 10 Ekim 2015 günü meydana gelen katliamda hayatını kaybeden yurttaşlarımızın anısına, katledilenlerin isimlerinin bulunduğu “Barış, Emek ve Demokrasi” anıtının kurulması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi sundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız