SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zor Şartlarda Maksimumu Çıkarmaya Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2020-07-12 21:04:30
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hikmet Karaman, “Bizim bütün hedefimiz ligde kalmak. Pandemi sonrası çok zor, aynı şey diğer takımlar içinde geçerli. Dolayısıyla zor şartlar altında maksimumu çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

Yeni Malatyaspor’un başında ikinci galibiyetini Sivasspor deplasmanında alan tecrübeli teknik adam, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu.

Pandemi öncesi ve sonrası maçların çok farklı olduğunu ifade eden Karaman, “Maçlar çok farklı skorlarla bitebiliyor. Uzatma dakikaları veya son 10 dakikada hiç beklemediğiniz sonuçlarla karşılaşabiliyorsunuz. Biz, Fenerbahçe maçında yaşadık. Kayserispor aynı şeyi yaşadı. Konyaspor-Gaziantep maçı, birçok maç var. Pandemi sonrası beklediğinizin dışında son 10 dakikası değişebiliyor. Dolayısıyla kolay değil. Bütün takımlar zor bir süreçten geçiyor. Ülke ve dünya olarak zor bir süreç yaşıyoruz. İnşallah lig sonunda herkes güler” diye konuştu. 

Karaman, ‘Ligde düşme olamayacak’ söylentileriyle ilgili “Şuanda lig oynanıyor, bence bu konuda şuan yorum yapmak çok tehlikeli. Biz çıkacağız ve en iyi mücadelemizi vereceğiz. Artık bu mücadelesi sonrası bakılır ama şuanda bu tür konuşmalar bütün takımlar için zor. Şuanda bununla ilgili konuşma yapmak bile yanlış” değerlendirmesinde bulundu. 

Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş maçıyla ilgili ise şu açıklamaları yaptı:

“Zor maç, kolay maç yok. Kasımpaşa'da kazanabilirdi maçı. Her takım gelecek sezonla ilgili veya kümede kalma veya düşmemeyle ilgili veya şampiyonlukla ilgili çalışmalar yapıyor. Beşiktaş üst tarafı Avrupa’yı zorluyor. Dolayısıyla kolay maç değil ama biz, Yeni Malatyaspor ve Malatya şehri olarak Anadolu'yu temsil ediyoruz. Her gün futbolla yatıp kalkan şehrimizde bir sürü Malatyalı var. Bütün Türkiye’de var ama Malatya şehri olarak burada başka bir şey yok ki. İnsanların futboldan başka konuşacağı ikinci bir konu yok. Dolayısıyla bizim bütün hedefimiz ligde kalmak. Pandemi sonrası çok zor, aynı şey diğer takımlar içinde geçerli. Dolayısıyla zor şartlar altında maksimumu çıkarmaya çalışıyoruz. Bundesliga’da bakıyorsunuz inanılmaz sakatlıklar çıkmaya başladı. Aynı şey bizim içinde geçerli. Temmuz’da maç oynuyoruz. Malatya’da hava sıcaklığı 38, araba içinde 55 derece. Bütün bunları da düşünecek olursak işimiz kolay değil. Zor şartlar altında takımlarımızın hepsi mücadele ediyor. Onun için hepsini alkışlamak ve saygı göstermek, destek vermek gerekir.” 

Karaman, ligde kalma puanıyla ilgili “Bütün maçları kazanırsam kendimi güvende hissederim. Maçlar oynanarak ve rakiplerimizle birlikte aldığımız puana göre değerlendirme yapılıyor. Böyle bir değerlendirme içerisinde şuanda konuşmak doğru olmaz. 3 maçın 2’sini kazanan ligde kalır, ben öyle görüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • New malatya (3 yıl önce)
    Öne geçince 10 kişi defans yapan takımlar yeniliyor her zaman. Konya antebe Kayseri rizeye biz Fener'e ve sayısız örnekleri var. Dün Sivas öndeyken bile baskı kurdu ve fener atamadı. Öne geçersek inşallah foffana ve gokhanla ilerde vakit geçirelim diğer oyuncular yine defansta dursun ama tüm takım defansa gelince gol yiyoruz maalesef. Bugün Beşiktaş çok eksik bunu mutlaka değerlendirmeliyiz onların golcüsü yok lens ve canere orta yaptırma minada güveni tutsun tamamdır ve kalecileri kötü sürekli şut çekmeliyiz. Allah yardımcınız olsun bugün yenersek ligde kalırız büyük ihtimal. Vurduğunuz gol olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    al 3 puanı biraz nefes alalım yoksa durum kötü
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Hocam.bu.macta.3.puan.almamiz.gerekir.hangi. Takimlar.dusecek.beli.deyil.sizlere.guveniyoruz. Basarilar.diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Hocam planları yapacaginiza ve bu maçı alacağınıza eminim artık kötü oynayalim bir atalım maçı alalım tekrar ediyorum öne geçince lüzumsuz bir telaşa kapılıyorum ceza sahasında defans yapmiya başlıyoruz rakibler sağlı sollu ataklarla üzerimize geliyorlar ve gol yiyoruz Sivas macindada son dakikalarda Sivas bizi ataklarla bunalttı bir topları direkten döndü nerdeyse maç gidiyordu.
    0
    0
    Yanıtla