SON DAKİKA
SON DEPREMLER

23 Nisan Valisinden Sağlam Bina Talimatı

23 Nisan Valisinden Sağlam Bina Talimatı
A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak Malatya Valiliği makamına oturan öğrenci Tarık Boztepe’nin ilk talimatı, depreme dayanıklı evlerin yapılması oldu.

Deprem bölgesi Malatya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında çocuklar protokol makamlarına oturdu. Malatya Valiliği koltuğuna ise Şehit Kenan Çetin İmam Hatip Orta Okulu 5. sınıf öğrencisi Tarık Boztepe oturdu.

Makamı Vali Hulusi Şahin’den devralan çocuk Vali Tarık Boztepe, 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin 11 ili derinden etkilediğini söyleyerek, “Malatya’yı daha da yenileyeceğiz, yıkılan binaların yerine daha sağlam binalar yapacağız” dedi.

Valilik Özel Kalem Müdürünü de yanına çağıran çocuk vali, verdiği talimatla da bundan sonra daha sağlam zeminlere binaların yapılmasını ve inşatlarında çok demir kullanılmasını istedi. Çocuk vali, ayrıca depremzedeler için nakit yardım ve barınma sorununun giderilmesi talimatını da iletti.

Genç ve dinamik bir valinin görevi devralmasının memnuniyet verdiğini ifade eden Vali Hulusi Şahin, “Ama bu makamlara gelmen için bayağı zamanın var. İnşallah ileride buralara gelirsin. Asaleten valilik görevine geldiğin günlerde artık Malatya ve Türkiye’nin yapı stoku son derece güçlü olur ve depremlerden etkilenmeyen, yıkılmayan binaların olduğu şehirlerde yöneticilik yaparsın, buna inanıyorum. Bizler de şu andaki yöneticiler olarak sizlerin zamanı gelinceye kadar sizlere daha güvenli şehirler oluşturmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Program sonunda Vali Şahin, görevini temsili olarak devralan Tarık Boztepe ve öğretmeni İsmail Altun ile okul müdürü Elif İlaslan'a hediye takdim etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında makamını ilkokul öğrencisine bıraktı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Gürkan, makamını Yeşilyurt Topsöğüt Akpınar İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elif Kayra Şengönül'e teslim etti.

Şengönül, makamını kendisine teslim eden Gürkan'a teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Depremden dolayı birçok insan evsiz kaldı. Bence daha sağlam evler yapabiliriz. Bizim çok hasarımız var. Bunları düzeltmek için elimizden geleni yapabiliriz. Şehrimize tekrardan dönebiliriz. Çok katlı evler yerine daha düşük katlı evler yapabiliriz. Şehrimizden gidenler, şehrimize geri dönmeli çünkü öyle başarabiliriz."

Gürkan ile bir süre sohbet eden Şengönül, ayrıca Genel Sekreter Cemal Noğay ve daire başkanlarından yapılan hizmetlerle ilgili bilgi aldı.

Kuzey Kuşak Yolu ile ilgili çalışmaların son durumu hakkında bilgi edilen Şengönül, temmuzda tamamlanacak çalışmalar sonrasındaki açılışa katılacağını belirtti.

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Memet (1 yıl önce)
    Bence koltuklar şimdi bu çocuklarla gerçekten dolmuş.. sayın vali sayın Büyükşehir başkanı dönmeyin artık o koltuklara çocuklar inanın sizden daha mantıklı kararlar alır buna eminim. Şuan verdiğiniz kararların hiçbiri doğru değil bunca kamu çalışanı bayanlar 10 yaş altı çocuklu insanlar hepsinin evi ağır yada orta hasarlı evlere giremiyorlar nerede kalacak bunca insan çocuk???? Bunun bi cevabını 10 gündür vermediniz bizi bi aydınlatırsanız çok seviniriz.
    %75
    %25
    Yanıtla