SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adaylar, 'Benim Adamım Olsun' Zihniyetiyle Belirlendi" Dedi, İstifa Etti

A- A+ PAYLAŞ

AKP'den Yazıhan Belediye Başkan Aday Adaylığı için yaptığı başvurusunu çeken ve partiden istifa eden İhsan Akın, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dünya beşten büyüktür’ dediği gibi, bizlerde Malatya ve Yazıhan’daki bazı odak ve guruplara karşı ‘Malatya’mız beşten büyüktür’ diyor, yapılan haksızlık ve yanlışları eleştiriyor, AK Partideki aday adaylığımızı geri çekiyoruz” dedi.

-“Yerelde dönen entrikalar, ahbap çavuş ilişkileri ve manevi şahsi ilişkileri onları bağlar” 

İhsan Akın yaptığı basın açıklamasında, “Bizler çok şükür bugüne kadar tarlada, yaylada ve ahırda toprağa bulaştık ama siyasi ve politik hiçbir çamura, yalana ve dolana bulaşmadık, bundan sonrada asla bulaşmayız. Özellikle son zamanlarda yerelde dönen entrikalar, ahbap çavuş ilişkileri ve manevi şahsi ilişkileri onları bağlar, bizi bağlamaz, biz çıktığımız hizmetkârlık yolunda Yazıhan’ımız için Milletimizin istediği doğrultuda durmadan yolumuza devam edeceğiz inşallah.” dedi.

-“Adaylar ‘Benim adamım olsun’ zihniyetiyle belirlendi”

Akın şunları söyledi:

“Biz 22 Kasım 2023 tarihinde Ak Parti Yazıhan ilçe Belediye Başkan aday adaylığı dosyamızı ilçe başkanlığına verdik, çok güzel çalışmalar yaptık.  Milletimizin çok yoğun desteği ve teveccühünü kazanmamıza rağmen, geldiğimiz noktada adayların kapalı kapılar arkasından ‘Benim adamım olsun’ zihniyetiyle belirlenmesi ve sahada olanların dikkate alınmaması çoğu aday adaylarını ve bizleri üzmüştür. Bu anlamda Yazıhan ilçemize aylar önce hizmet yolunda verdiğimiz temiz ve şeffaf dosyamızı çekiyor ve partiden istifa ediyoruz.”

-“ Malatya ve Yazıhan’daki bazı odak ve guruplara karşı ‘Malatya’mız beşten büyüktür’ diyoruz”

Akın sözlerini şöyle tamamladı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dünya beşten büyüktür’ dediği gibi, bizlerde Malatya ve Yazıhan’daki bazı odak ve guruplara karşı ‘Malatya’mız beşten büyüktür’ diyor, yapılan haksızlık ve yanlışları eleştiriyor, AK Partideki aday adaylığımızı geri çekiyoruz, bundan sonra da Yazıhan ve Yazıhanlılarımıza hizmet sevdamız artarak devam edecektir.”

Yazıhan'da,  eski milletvekili Öznur Çalık ile milletvekili İhsan Koca ve İl Başkanı Namık Gören'in desteklediği AKP'nin mevcut belediye başkanı Nevzat Öztürk'ü yeniden aday göstermesi bekleniyor.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • esnaf (3 ay önce)
    Yeni mi anladın.sen bi kere akp den aday olarak onların yalan dolan herseyi ne ortak oluyorsun.Ne bekliyordun seni hemen aday göstermelerini mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • YazıhanSevdamız (3 ay önce)
    İlçe belediyeleri açıklanmadı henüz ama ben Eren Topcu 'nun Ziraat Mühendisi olmasından dolayı iyi bir aday olacağını ve mevcut başkana biriken tepkilerden dolayı ve 2 dönemdir doğru düzgün hizmet olmamasından dolayı değişim olması gerektiğini düşünenlerdenim. ' dönemdir doğru düzgün hizmet yok bu yeterli bir referans mevcut başkan için. Değişim olmalı ve tarım arazisi olan yazıhanımıza eren topcu ile devam edilmelidir. Diğer aday adaylarına kötü demiyorum ama eren başkanı geçen dönemden biliyor ve o dönem projelerini incelemiştik umarım vizyonlu ve heyecanı olan bir başkan tercih edilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx (3 ay önce)
    Partiye ne hacet buyursun başkan kendine güveniyorsa bağımsız girsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı 44 (3 ay önce)
    Yetkisis riyakarlık insanlara yetki verilirse Bi bakın malatyanın siyaseti 10 kişinin elinde il başkanının ol sonra ya millet vekili ya belediye başkanı olmadı Bi daha Bi daha malatyadeprem yaşadı kendi adamı değilde işini bilen gerçek kişileri değilde kendilerine yakın niye mimar inşaat mühendisleri değilde avukat doktor başkan oluyorlar gerçekten yazık malatyaya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali Veli Konya (3 ay önce)
    Malatya’da genel seçimde oy isteme lütfünda bulunmayanlara Malatya oy verdi adam oy için gelip elini bile sıkmadıgı adam dahi oy verdi bu prangalarda artık kurtulma vakti Malatya Sahipsiz Kalmasına Malatya Kendisi Yol Açıyor Oyunuzu Verirken Düşünmeden Oy kullanıyorsun 70 yaşındaki adama 3 devreyi Vermek yada Vermemek sizin elinizde Kimse Size Zorla bana oy verin diyen Yok Siz veriyorsunuz oyunuzu Büyükşehirde bile bir kişi karar veriyor bir kaç adam akp Binasının önünde bu adamı istemiyoruz diyiyor arkadaş istemiyorsanız niye bir partinin önünde yalvarıyorsunuz oyunuzu vermezsiniz olur biter zorla oyunuz ipotekte de yalvarıyorsunuz anlamıyorum millet Malatya gülüyor sizde kendinize gülüyorsunuz farkında değilsiniz artık oyunuzu büyükşehirde yazıhanda Söz Yeter Miletindir Diye Türkiye’ye Örnek Olun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Battalgazi’de ilk 3’te Cemal Erkoç, Ramazan Özcan ve Latif Okyay vardı. Şimdi adı geçen isimlere gelen tepkiler üzerine yeniden anket yapmaya karar vermişler ve ankete Bayram Taşkın, Ramazan Özcan, Latif Okyay ve Osman Güder’in ismi yazılmış. Bu örnekte olduğu gibi ısrarla kendi adamları Bayram Taşkın’a (aday bile değil) yer açmak için ellerinden geleni yapanları sayın cumhurbaşkanına bizzat şikayet edeceğiz! İnsanların emekleriyle bu kadar kolay oynanmaz!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bu operasyonları yapan Öznur Çalık il başkanı ve vekilleri cimere yazalım Battalgazide tek aday konuşuluyor Ramazan Özcan. Anketlere koymamışlar çünkü Öznır hanımın adamı değil. Dürüst adam laf dinlemez korkusu sarmış vekilleri oysaki babacan Vahit Atalan Ve Ramazan Özcanın sayesinde vekil oldu. Bunlar böyle nankör adamlar. Özcan Meşaleci değil Öznurun adamı değil birilerinin adamı değil hiç olmadı. O yüzden güzel adamları bu parti bi yere getirmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat beyde birilerine yakın olduğu için tekrar aday olur Hakan Bay gibi. Bu şehirde öznur çalığa yakın değilsen geçmiş olsun. Yeşilyurt için ilhan hoca konuşuluyor. 1- Kendi bölgesi değil. 2- ilhan hoca aday adayı değil. 3- İlhan hoca ak parti için ne yapmış. Sırf sami erin arkadaşı diye bi yerlere getirmeyin oy vermem. Battalgazide Ramazan Özcan aday olmazsa inadına refaha vereceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Durucasulu (3 ay önce)
    Yazıhan Kazanacak.... Birilerine yakın olmakla Halkına yakın olunmuyor 5 yılda bir sahneye çıkıp eee biz geldik hizmet yaptık Hizmet yapacağız vaatlerle ortaya düşmek artık yemezzzzzz.... Sayın Akın Başkanımıza yalnız değil bu sistemi bir alışkanlık ve dayatma haline getirmişler bunlar, Ben yaptım oldu ben bilirim Mantığı artık Yazıhan'da yemiyor vede yemeyecektir. Sayın başkanım sizin çabalarınız ve dik duruşunuz yetiyor, Birilerinin uykusunu kaçırıyorsa bu demektir ki Değişim zamanı gelmiştir. İnşallah El birliği ve gönül birliği ile bu işin üstesinden hep beraber geleceğiz Yazıhan'a çöreklenmiş bu zihniyeti silip atacağız inşallah... Yolun Bahtın açık olsun..............
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Bir dost (3 ay önce)
    İhsan akın alır bence ama bayram taşkına battalgazi verilirse kaybedilir...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (3 ay önce)
    Gerek yok bu dönem Yazıhan da Arapgir gibi CHP li belediye olacak ve çok güzel gelişecek, Yazıhan artık AKP ye zor verir.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Iriagacli (3 ay önce)
    Kaç dönemdir dağ köylerinden bir kişi bile olsa belediyede işe alınan olmuş mu yazihan dağ köylerinden çıkan kara suyun suyuyla parayı buldu yazihanin merkezi Fethiye kadar bile gelişmiş değildi dağ köylerine sulama suyunu bile çok görenlere ve giden bilir ansır virajı nın ne halde olduğunu 11 aydır o yolda giden dağ köyleri eğer hala kalkıp dayatma adaya oy verecekse diyecek hicbirsey yok seçimleriniz hayırlı olsun
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Boğürtlenli (3 ay önce)Iriagacli isimli kullanıcı yorumuna
    Ansırda cami yok, imam var. İmamın emekliliği gelmiş ama hala yüksek maaşla orada kalmaya devam ediyor. Ansırlılar hepsi şeherde yaşıyor. Köy boş. Ama imam devletten maaş alıyor. Yazık değil mi bu milletin parasına. Ansırlılar birleşip de müftülüğe gidemiyler mi
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Yeniköylü (3 ay önce)
    Baktım kimse ismini doğru yazmamış bende salladım bi Yeniköylü olarak yazıyorum,mevcut başkan baktıkki son günlerde dağlara çıkmaya milleti gezmeye başlamışsın ne olduda seni buralarda görüyoruz 10 yıldır nerdeydin,yaw yazık yazık o dalga geçtiğin elini sıkmadığın insanlar sana bu seçimde güle güle diyecek emin ol yazıhana bu seçimde güçlü ve gerçekten hizmet edecek aday gelsin yeter ben yeni köylü olarak başka partiye oyumu kullanacağım yeniden refah benim oy kullanacağım partidir akp Nevzat sayesinde benim için bitmiştir hepinize saygılar
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Burhan (3 ay önce)
    Malatya ve yazıhana yazık oldu Selahattin başkan ve ihsan başkan bunları hak etmedi bu ne ablaymış arkadaş bi elini çekmedi Malatya’dan ve ilçelerden ya yazık günah Selahattin başkan neyse ilk başından beri anlaşamıyorlardı ama ihsan başkan kabuğundan yeni çıkmış memlekete gönlünü vermiş bir Yazıhanın bi evladıydı be nolduda 70 yaş üstü adam devam ediyor nolduda neler dönüyorda halen birbirlerinden vazgeçmiyorlar burdan Malatyalılara sesleniyorum bu seçimde iyi bi ders verin oy sizin bazı şeyleri değiştirin saygılar
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Burak (3 ay önce)
    Tarım ve hayvancılık platformunun kurulduğu günden bu güne basın açıklamaları haricinde Malatyamız Tarım ve Hayvancılığına katkı sağlayan bir projesi var mı acaba? Ayrıca bir ilçe belediye başkanlığına adaylık her vatandaşın doğal hakkı. Yazıhan halkında karşılığı olduğuna inaniyorsa her vatandaş gibi aday olabilir. Partiye ne gerek var :))) Buyursunlar efendim Yazıhan orada
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Burak efendi sen uzaydanmı geldin Malatyada kim çalışıyor kim çalışmıyor bilmiyorsun doğrular niye zorunuza gidiyor,Yazıhana platform olarak 50 trilyon proje geçti ihsan akın sayesinde klavye erkekliği yapıp ortada boş boş konuşma bir ikincisi hangi vekil yada stk Malatya’ya fayda sağlamış sayda bizde bilelim
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Basın açıklamaları yapılan hizmetler çıkarrılan destekler planlanan ve hayata geçirilen projeler kapsamında yapılıyor arkadaş sen ne yaşıyorsun Allah aşkına bide yazıhan ordaysa bizde yazıhamdayız İhsan Akını başkan yaoacağız sende burda saçmaladığın gibi ağlayarak il başkanlığına gidebilirsin yada nevzat dayının petrolüne :))
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Mesut (3 ay önce)
    Tabiki de herkes işine gelen adamı yapar aday olarak, halka soracak halleri yok :)
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Ahmet Kara (3 ay önce)
    Yazıhan için büyük kayıp, kapı kapı dolaşıp ilçeyi hak ettiği yere getirebilecek bir başkan adayını kaybetmiş oldu. Mesele koltukta oturmak değil, o koltuğun hakkını verebilmek. Aynı durum Selahattin Gürkan olayında oldu, bazı söylemleri yersiz ve gereksiz olsa dahi yapılan hizmete bakmak lazım. Adam yıllardır Malatya'ya yapılmadığı kadar hizmet getirdi. Belediyede elde edilen haksız kazançların önünü kesti. Bu iki aday da CHP'den aday olursa ikisinin de kazanma şansı olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen ikisi de aday olur.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Sayın vekillerimiz orda burda şehri ayağa kaldıracağız diyorlar ama şehirle alakası olmayan insanları sırf kendi akrabası, arkadaşı diye aday yapmak için uğraşıyorlar. Eğer samimi olsalardı bu şehir için tecrübeli mimar ya da mühendisleri aday gosterirlerdi. Bir kez daha görüyoruz ki Malatya birilerine peşkeş çekilerek sahipsiz hale getirilmeye çalışılmaktadır. İddamin ispatını sunuyorum sizlere, Bayram Taşkın avukat mesleğine ve kendisine saygı duyuyorum ama kendi işini yaptığı zaman insanlık için kıymetlidir. Ama maalesef Malatya milletvekili Abdurrahman Babacanin akrabası olduğu için ön plana çıkıyor. Yerle bir olmuş de şehirde en azından şu seçimde nefsimize cekmeyelim. Biz halk olarak şehri ayağa kaldırarak tecrübeli mimar veya mühendis adayların belediye başkanlığı için aday gösterilmesini istiyoruz. Battalgazi için Malatya büyükşehir belediyesinde yıllarca çalışmış ve tecrübe edinmiş aynı zamanda inşaat mühendisi olan sayın Latif Okyay en isabetli aday olacaktır diye düşünüyorum.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mustafa Koyuncu (3 ay önce)
    İhsan bey Yazıhan halkında teveccüh görüyorsa şayet, bağımsız aday olarak da şansını deneyebilir. İşte Yazıhan işte meydan.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ulku (3 ay önce)
    İşte tamda buyuzden oyumuz yeniden refaha olacak
    %59
    %41
    Yanıtla
  • İlhan (3 ay önce)
    Millet ne dertte,siz ne derttesiniz!
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mlx (3 ay önce)
    İşte akp nin gerçek yüzü. halkın istediği değil,partinin istediği kişiler başkan oluyor. O yüzden hep derim ülkede gerek yerel gerekse genel seçimlerde adaylar iki aşamalı seçimle belirlenmeli. Öyle ben bu kişiyi aday gösterdim hadi buna okey verin olmamalı.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • rainbow (3 ay önce)
    çok acı parti içinde ne oyunlar dönüyor koltuk sevdası yüzünden hep aynı kişiler hep aynı kişiliksizler.Yeni yüzler yenilikler Malatya'yı ayağa kaldıracak çalışkan başkanlar istiyoruz .İhsan bey de çalışkan ses getiren başarılı biri.Hangi partiden olursa yanındayız .
    %62
    %38
    Yanıtla
  • OSMAN AĞA (3 ay önce)
    ak partili olarak yazıhan için böyle bir karar alınmasına çok üzüldüm genç başarılı adaylarla yola devam etmesi şahsen fikrimizdi. hakkımızda hayırlısı.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Ekrem (3 ay önce)
    Ekrem dağ ve eniştesi barış mehmet çınarı getirmek için, yesilyurttu karıştırdı tekrar mehmet çınara verebilmek için her türlü oyunu yapıyor. Başkanlık adı geçen İlhan geçit, ve Muhammed Yalçınkaya’nın önüne kestiler
    %39
    %61
    Yanıtla
  • bahri (3 ay önce)
    Zihniyet kim nerede ne yapmış kim dedi kim gördü. CEVAP 1: siyasıler TINNEE dedi .. CEVAP 2 :(Zihniyet kim nerede ne yapmış kim dedi kim gördü halk gördü halk duydu halk bildi halk seçmen olacak halk cevap verecek.) AT gözlükleri yok artık
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Ekrem dağ ve Namık gören kalede namık gören hanımın akrabası ihsan Özbey ankette 1. Çıktı diye insanları kandırarak getiriyor. Battalgaziye arkadaşı bayram taskın Pütürge’ye ramazan Paşahan verildiği konusuluyor.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • bahar (3 ay önce)
    ve yazık oldu arkasında bir güç ile AK parti adaylık için seçilen mutlu adaylara... taşıma suyu ile değirmen dönmez. bu işin seçmeni var haksızı haklısı çalışanı oturanı yiyeni iş yapanı yapmayanı artık gören bir seçmen var.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Zeki (3 ay önce)
    Namık tüm belediyelerin avukatlığını almak için, Ekrem tüm belediyelere kırtasiye malzemesi satmak için, eniştesi barış tüm belediyelerin inşaat işlerini yapmak için tüm belediyelere sahte anketlerle ayar verip kendi adamlarını getiriyorlar
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Malatyazıhan (3 ay önce)
    İhsan başkan haklı bu söyleminde, 2 dönemdir ilçeye hizmetleri ne olmuş ki tekrar aday gösterilecek. Eren Topcu geçen dönem de aday olmuştu bu dönem açıkçası Eren Başkan gösterilecek diye bekliyoruz. Ama birilerinin adamı diye de parti içindeki işleyiş böyle olmamalı. Diğer adaya şans verilmeli ve yeni kişiler ile hizmet beklenmelidir. 2 dönemdir bir şey yapmamış insanları aday gösterilirse yazıhan halkının tepkisi olacaktır. İlçemiz için hayırlısı olsun inşallah.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • wenda (3 ay önce)
    bu kendileri için bir kayıp oldu akp bir ilçeyi daha öznur ABLAMIZ için feda etti ama şu bir gerçektir doğru kazanır halk sandıkta cevabını verecektir. Durmak yok yola devam. oyumuz ve gönlümüz senden yana çünkü inanıyoruz yazıhan seninle güzel bir ilçe konumuna gelecektir. ALLAH yolunu açık etsin İhsan BAŞKAN..
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (3 ay önce)
    Sami erin malatya belediye başkanı olacak diye bir talebi yoktu aradılar emir eri sami yapacaklar ilhan geçit malatyada yok hop oda bizim adamımız malatya deprem bölgesi niye mimar inşaat mühendisi değilde avukat doktor ları başkan yapıyorsunuz malatya siyasetçiler kendi emir erlerini göreve getiriyorlar yazık malatyaya
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Ömer (3 ay önce)
    Aman ne büyük kayıp
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hikmet (3 ay önce)
    İl başkanı Namık, Ekrem dağ ve eniştesi barış her türlü entrikayı çevirdi. Ağızlarına yüzlerine bulaştırdı. İddilar çok ağır şeyler konuşuluyor. Pütürge’de özellikle.
    %32
    %68
    Yanıtla