SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan Kuzey Çevre Yolu Eleştirisi

0
Güncellendi - 2018-04-10 04:50:21
Ağbaba'dan Kuzey Çevre Yolu Eleştirisi
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, 2019 Ağustos'unda bitirileceği ilan edilen Kuzey Çevreyolu’nun iş bitim tarihini 31 Aralık 2020 olarak açıklayan karayolları yetkililerine tepki gösterdi. “Bakan 2019 Ağustos, Genel Müdürlük 2020 Mart, Bölge Müdürü 2020 Aralık diyor. Göz göre göre Malatyalılarla dalga geçiliyor”dedi.

28 Mayıs 2017 tarihinde Akçadağ yol ayrımında düzenlenen Kuzey Çevre Yolu’nun temel atma töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan karayolları genel müdürü ve müteahhit firma yetkilisini de kürsüye çağırarak Kuzey Çevre Yolu’nun normal şartlarda 10 Mart 2020’de bitirileceğini ancak Malatyalıların uzun yıllar beklediklerini bu nedenle bitim tarihinin erkene alınarak  2019 Ağustos ayı olmasını istemiş, genel müdür ve firma yetkilisinden  çevreyolunun 2019 Ağustos ayında bitirilmesi  sözünü almıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde Kuzey Çevreyolu çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye giden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’ye brifing veren Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, 54 kilometrelik Kuzey çevreyolu Projesinin 18 Mart 2016’da ihale edildiğini, işe 23 Eylül 2016’da başlanıldığını ve işin bitiş tarihinin ise 31 Aralık 2020 olduğunu söyledi.

CİDDİYETTEN UZAK ANLAYIŞLA YATIRIMLAR BİTMEZ

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kuzey Çevreyolu’nun yapımının yılan hikayesine döndüğünü belirterek “Arka arkaya verilen farklı tarihlerden de anlaşılacağı üzere, Malatya için çok önemli olan çevreyolu projesi AKP tarafından çok da önemli görülmüyor. Ciddiyetten uzak bir anlayışla yapılan yatırım elbette başarılı bir sonuca ulaşamaz” dedi.

30 YIL DA BİTMESİNİ BEKLERİZ

Ağbaba, “Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamalarda ‘Malatya Kuzey Çevre Yolu’nun yapım işi 18.03.2016 tarihinde ihale edilmiş olup 23.09.2016 tarihinde iş yeri teslimi yapılmıştır. İhale Bedeli 183.440.330 TL. olup, işin bitim tarihi 10.03.2020’dir’denilmektedir. Ancak, kısa süre önce çalışmaları incelemeye giden Gümrük ve Ticaret Bakanı’na işin bitim tarihi bölge müdürü tarafından 31 Aralık 2020 olarak açıklanmıştır. Bölge müdürü 10 Mart 2020 olan iş bitim tarihini hangi gerekçe ile 31 Aralık 2020 olarak dile getirmiştir? Kaldı ki Ulaştırma Bakanı temel atma töreninde 10 Mart 2020 tarihinin geç olduğunu belirterek Kuzey Çevreyolunun 2019 Ağustos ayında bitirileceğini açıklamıştır. Bakanın 2019 Ağustos, Genel Müdürlüğün 2020 Mart, Bölge müdürünün 2020 Aralık olarak açıkladığı Kuzey Çevreyolu’yla ilgili AKP’nin ciddiyeti ortadadır. Bakalım iş bitimi ile ilgili daha kaç farklı tarih dile getirilecek?  Malatyalılar 30 yıl temel atılmasını bekledikleri çevreyolu için bir 30 yıl da maalesef bitmesini bekleyecekler” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Ohooo daha o cevre yolu çook secim gorur..Malatya Halki, size soz verdik iste kuzey cevre yolunu yapıyoruz diye...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (6 yıl önce)
    Aceleye gerek yok.oltadaki balık yem istemez
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (6 yıl önce)
    Size kalsa memlekete hiç bir yatırım yapılmaz. Köprüyü,yolu, hava alanını Vs. .. eleştir. Yatırım yapılmasını istemiyorsunuz. Her yatırım sizin başarısızliginizi ortaya çıkarıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • İktidar yönetendir, muhalefet ise eleştiren. Yapılan veya yapılacak işlerin eleştirilmesi neden sizi rahatsız ediyor. Varsa bir yanlışlık düzeltilir, eksiklik giderilir. Bunun neresi kötü. CHP iktidar olsaydı AKP li milletvekilleri hiçbirşeyi eleştirmeyecek miydi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı... (6 yıl önce)
    Teee "megepolitan erzincan kentine" tramvay yapılıyor biz halen çevre yolu ha şöyle oldu ha böyle oldu vahhhh Malatyammmm vahhh.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (6 yıl önce)
    Bu konuda sayın Ağbaba ya katılıyorum.Bu kafa ile 2023 te biterse iyi.Çünkü ilgilenen yok.laf la olmuyor.Elazığ ın 2. Çevreyolu bile bizimkinden önce biter.Nedeni Elazığ ın gerçek sahipleri var.
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir bulut (6 yıl önce)
    burası malatya malatyaya bir çivi çakmaları bir ay sürüyor yol yapmayı siz düşünün sahipsiz bir memleket sayın veli ağbaba haklı malatya halkını kandırmaktan başka bir şey deyil ölmesek ikibin yirmi.de gelir bakalım bu sefer ne mazeret sunacaklar bir başbakan gelince tırafik polislerine yoları açın diyorlar başbakanda yolu boş görünce sanıyorki her zaman tırafik öyle birde gelin bu yol sıkıntısı yaşayan şöförlere sorun
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalıyım (6 yıl önce)
    veli ağbaba iyisin hoşsun ama selahattin demirtaşı 3 kez ziyaretine neden gittin sen malatyanın sesi ol pkklılardan sanane
    0
    0
    Yanıtla
  • sefa yiğit (6 yıl önce)
    Bu çevreyoluna karşı çıkanların bitimiylr alakadar olması muhalefetin ne denle siyaset yaptığını göz önüne seriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöşnüklü (6 yıl önce)
    Bu yol bitmez türkiyenin her tarafında yollar yapılırken istimlak bedelleri ödenip kamulaştırma yapılırken bizim malatyada toplulaştırma denen izahtan uzak bi formül bulunmuştur. Buna göre yolun geçtiği güzergahta vatandaşın ne kadar arazisi yola gidiyorsa o kadar hazine veya taşlık ya da tapulama dışı kalan arazi vatandaşa veriliyor. Bu arazilerde dağ başnda ıssız yerler. Değil traktör katırların bile çıkamayacağı dağlar. Yani köylünün ovadaki yıllardır geçimini sağladığı verimli arazisine karşılık insanın ancak tırmanabileceği dağ başları verilecek.... Bu hangi mantıkla izah edlebilir ki. Bu uygulamaya tüm arazi sagipleri mahlemeye götürecek ve dolayısıyla bu yolun yapılması 30 yılıda geçer...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    2019 kasim ayina yetirseler keske akp saf Malatyalidan daha fazla oy alirdi
    0
    0
    Yanıtla