SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağır Hasarlı Bina Yıkımı ve Enkaz Kaldırma Çalışmaları Sürüyor

Ağır Hasarlı Bina Yıkımı ve Enkaz Kaldırma Çalışmaları Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Ekipler, kentte yıkım kararı bulunan ağır hasarlı binalardaki çalışmalarına bugün de sürdürdü.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Kaynarca Mahallesi Hacı Reşit ve Kirazlı Sokak'ta ağır hasarlı yapıların yıkıldığı ve enkaz kaldırma işleminin devam ettiği alanlar, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Binaların yıkımı ve hafriyatının parçalanma işlemlerinin ardından kepçelerle kamyonlara doldurulan molozlar, belirlenen döküm sahalarına taşınıyor.

Kaynarca Mahallesi Muhtarı Mehmet Güner, AA muhabirine, depremde ilçelerinin büyük hasar gördüğünü söyledi.

Mahallelerinde 450 hanenin ağır hasar aldığını aktaran Güner, mahalle kültürünün bozulmaması için tek isteklerinin yerinde kentsel dönüşüm olduğunu ifade etti.

Mahalle sakini Ahmet Sarıkaya ise depremde evlerinin yıkıldığını anlatarak, yerinde dönüşüm istediklerini kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Cesur (11 ay önce)
    Tabi nedemek suruyor ariyorum gelin binadan ses geliyor diyorlarki polisi aradik gelecek serit cekecek o şeriti bende cekerim binadan ses gelmeye devam ediyor illa birilerimi ölmesimi lazim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bir Bilen (11 ay önce)
    Yerinde dönüşüm isteyenler sonra çok pişman olacaklar: Elazığlılara sorun araştırın. Yerinde dönüşüm istemeyen hem bir toki evi hem de kendi arazisine sahip oldu, yerinde isteyen de sadece toki evi. Her ikisi de aynı parayı ödedi. Ağır hasarlı olan arkadaşlar bunu dikkate alın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • adamlar ağır hasarlı orta hasarl binaları az hasara çeviriyorlar altından kalkamayacaklarını anladıkları için sen ne diyorsun, hafriyat yapanlara ödeme yapamayanlar sana hem toki hemde yerinde mi yapacak
    %100
    %0
    Yanıtla