SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Kendi Belirlediği 'Meclis Üyesi Adayı' Kriterlerine Uyabilecek mi?!

AKP Kendi Belirlediği 'Meclis Üyesi Adayı' Kriterlerine Uyabilecek mi?!
A- A+ PAYLAŞ

AKP'de belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından, gözler belediye meclis üye adaylarının belirlenmesine gelirken, bu partinin büyükşehir statüsü öncesi ve sonrasındaki meclis üyelerinin belirlenmesine ilişkin özensizliği, şehrin 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğraması ve bunda usulsüz imar uygulamaları, tekniğe uygun olmayan projelere müdahale edilmemesi, çok katlı binalara rant amacıyla izin verilmesiyle, emekli belediye işçisi ve eski sendikacı olmaktan başka özelliği bulunmayan, ancak her imar komisyonunda değişmez isim olan Metin Mandal'ın (üstteki fotoğrafta sağdaki gözlüklü şahıs, solundaki ise partinin yine tartışmalı isimlerinden Ekrem Dağ) yanı sıra birçok tartışmalı ismin meclislere girebilme çabalarını sürdürdükleri öğrenildi.

AKP'NİN KRİTERLERİ BU AMA..
AKP'de belediye meclis üyeleri ile ilgili aday belirleme çalışmalarında, başvuran isimlerin değerlendirilmesine 14 Şubat günü itibarıyla başlanacak.

AKP, meclis üyeliği için 31 Ocak'ta sona eren başvuru süresinin ardından 5 Şubat'ta il ve ilçe teşkilatlarını, adaylara ilişkin ilk değerlendirmeyi yapmaları konusunda talimatlandırdı.

Bu kapsamda öncelikle ilçe ve il başkanları başkanlığında oluşturulan aralarında il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ile belediye başkan adaylarının da yer aldığı komisyonlar, partinin kriterleri çerçevesinde aday başvurularını inceledi.

Kriterlere göre, adaylar arasında hukukçu, mühendis, mimar, şehir plancısı, muhasebeci, mali müşavir ve şehrin demografik yapısına uygun kişilerin yer almasına dikkat edilecek.

Deprem bölgesi ve deprem riski olan yerlerde ise adaylar arasında mutlaka inşaat, çevre ve jeoloji mühendisi bulunduracak AKP'de üyeler arasında kadınlar ile 18-30 yaş gençlerin olmasına da özen gösterilecek.

MALATYA'DA YİNE AYNI İSİM ÖN PLANDA..
Meclis üye adaylarının belirlenmesi sürecinde iken, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne Battalgazi Meclisi üyesi olarak giren, AKP'nin 2004'ten itibaren Malatya'nın şehir ve büyükşehir belediye süreçlerinde imar komisyonunun değişmez üyesi olan, hatta geçmişte komisyona giremeyince, seçilmiş olan üyelerin istifa ettirilmesiyle komisyona girmesi sağlanan, yine çok uzun süredir AKP'nin Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı görevini de üstlenen, asıl mesleği ayakkabıcılık olan, ancak belediyede işçi olarak çalışmaya başladıktan sonra sendikacılık yapan, emekli olduktan sonra da siyasete atılan Metin Mandal, her dönemde imar komisyonunun tek değişmez üyesi  oldu.

6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da bu yıkım, kalitesiz binalar, yanlış imarla ilgili sorunların ve nedenlerinin Metin Mandal gibi isimler üzerinden değerlendirildiği, 21 Şubat 2023'te malatyahaber.com'da İsmet Yalvaç imzasıyla yayınlanan "'Malatya Marka Şehir (miş)!..' Demiş, 'Kalitesizliği' Yazmışız!." başlıklı yazıda tüm detayların  ve Malatya'nın imar konusunda karar vericilerinin hangi koşullarda oluşturulduğunun anlatıldığı yazıya rağmen, deprem sonrası terkettiği Malatya'ya bir süre sonra dönen Metin Mandal'ın, bir kez daha Battalgazi Belediye Meclisi'nde imar komisyonuna seçilmesi Malatya'nın yerel yönetim anlayışı ve yöneticilerinin temel sorunlara ve kaliteye karşı duyarsızlığını bir kez daha göstermişti.

31 Mart seçimlerine gidilirken, Metin Mandal'ın bir kez daha AKP'de ön planda gözükmeye başladığı, uzun yıllardır  sürdürdüğü ve son dönemlerde de koordinasyondaki yetersizliği nedeniyle parti içinde de tartışılan SKM'nin başkanlığına devam ettiği, adayların  açıklanmasından sonra da yeni dönemde de belediye meclisine ardından da imar komisyonlarına girebilmek için girişimlerini yoğunlaştırdığı ifade ediliyor.

AKP Genel Merkezi'nin, belediye meclis üye adayları için belirlediği kriterlere uymayan Mandal ve benzeri isimlerin, yeni dönemlerde ilçe ve büyükşehir belediyesi meclislerinde görev almamalarının, Malatya'nın en önce depreme karşı önlemlerinden biri olacağı belirtilirken, AKP'nin bu isimlerle ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacağı merak konusu oldu.

Bu arada, Malatya'nın yanlış imar uygulamalarının ve bunun sorumlusu imar kadrolarının nasıl oluşturulduğuna ve depremde yaşanan felakete neden olduğuna dair ciddi iddiaların dile getirildiği, Malatya Belediye Meclisleri ve imar komisyonlarının, hangi niteliklerdeki kişilerden oluşturulduğuna ilişkin haber ve yorumları, aşağıdaki 'İLGİLİ HABERLER' bölümünden okuyabilirsiniz.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAF: AKP'li tüm belediye meclislerinin çok tartışmalı ama değişmez imar komisyonu üyesi olan Metin Mandal, Büyükşehir Başkan Adayı Sami Er'in Malatya'ya geldiği ve parti il merkezini ziyaret ettiği gün en ön planda yer alan isimlerdendi. Mandal'ın bir kez daha belediye meclis üyeliğini garantilemek için, ilerlemiş yaşına rağmen yoğun bir çaba gerektiren SKM Başkanlığı görevini üstlendiği öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

70 yorum yapılmış

  • Yeni adaylar sıkıntılı (2 ay önce)
    Gidenler zaten ilk okul talebesi gibi herşeye el kaldırıyordu birşeyden bi haberlerdi, eski yeniler var araya serpiştirilmiş ve yeni gelenlerden bı kaçı var emekli , imam vs gerçek belediyecilik bu mu hani mimarlar hani çevre mühendisleri nerdeler bu encümenlerin yüzde ellisi yine yaptığı iş neyse ordan mal satmak için belediyeden ayrılmaz diğer bir kısmı yiyeni çocuğu torununu işe koymak için başkanın etrafından ayrılmaz imam da dua eder artık onlar ise alınsın diğerleri malzeme satsın diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 ay önce)
    bunlar ilimizin en kıymetli en dürüst en eğitimli en vasıflı en dindar en bilgili bunlar en işte en
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Furkan (2 ay önce)
    Battalgazi için onaya sunulan hazırlanan meclis listesinin çok kötü isimler içerdiği söyleniyor bunun için ne diyorsunuz olmaya ki ekrem bey ve metin beye şükreder hale gelelim
    %45
    %55
    Yanıtla
  • kemal (2 ay önce)
    Bu beyefendi Münir Erkal beyin zamanında sendika başkanı idi işçilerin ikramiye ve sosyal haklarını alamayınca sendika başkanlığı seçimini kaybetti ticaret ile uğraştı olmadı sonra Ak parti imdanına yetişti o günden beri hem meclis üyesi SKM başkanı imar komisyonu hala devam ediyor bakalım yeni listede varmı .Yine yeşilyurt belediyesi listesinde adam orta okul mezunu gıda toptancılığı yapıyor meclis üyesi hani kriterler var idi tahsil durumu liyakat falan falan ne oldu.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 ay önce)
    Ekrem yolda sizi görse selam vermez ama bizlerin götürüyor... Küçük bir kırtasiye dükkanından nerelere ......
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Adem (2 ay önce)
    Gözlüklü ve yanındaki çok tehlikeli bakıyorlar.bunlar ve bunlar gibiler toplumun sorunudur
    %73
    %27
    Yanıtla
  • halil (2 ay önce)
    maaleesef bunlar ve bunun gibiler yüzünden malatyadan soğudum.bir bitmediler. herkes partiyi basamak olarak kullanıyor. kadrolu elemanlar mubarek. o yüzden kendinizi yormayın. Malatya 1 adım ileri gitmez. liyakat yok adamcılık var sadece bu şehirde.göreceksiniz aynı ekipler aynen devam edecek. ondan sonrada yav kim verdi bunlara diyeceksiniz.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • mimar44 (2 ay önce)
    herkes mesleğini yapsaydı bu durumlarla karşılaşmazdık zaten. yeminle yeni aldığım ayakkabının içten arka tarafı söküldü. Demek ki mühendisler de ayakkabıcı oldu ki Malatya imar konusunda bu halde. kimseyi küçümsemiyorum ama ne olur Allah aşkına herkes işini yapsın ki yarınlarımızı çocuklarımıza huzurlu şekilde teslim edelim. Saygılarımla. Herkesi seviyorum.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Fotoğrafa sağlı, sollu, direkt baktığınızda Malatya'nın önceki ve şu anki fəlaketini görüyorum. Allah geleceğimizi korusun...
    %65
    %35
    Yanıtla
  • kariyer (2 ay önce)
    Bu dinazorlardan bir kurtulamadık gitti.bunlar ve bunlar gibi bir çoğu 40 yıldır hüküm sürüyorlar.kimsede bunları sevmiyor ha.sadece orda yer etmişler.wallahi bunlar partiye zarar veriyor.millet reis için oy veriyor.Bizim gibiler varken bunlar üstümüzden kalkmaz.Partiler sadece bir kesimin arka bahçesi olmuş.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • oktay (2 ay önce)
    ya Allah için nur kalmamış yüzlerinde.neler yaptılarsa artık Rabbim nurlarını almış.Allah islah etsin.adam kırtasiye dükkanı açar kurumlara mal satar tabi ki satacak ama usulu ile yani velhasıl herkes yolunda
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Yakup (2 ay önce)
    Daha bu neki Eyüp sağlam da kankası metin mandalın Malatya’yı eline aldılar yıllarca vur dönder Sami er Arapgirli Eyüp sağlam kesin kadroda yardımcısı metin mandal da yanında ne güzel İstanbul be bu ikisi göreve gelirse yine geçmiş olsun malatyama depremden daha beter olur Allah yardımcısı olsun Malatya’da yaşayanlara vessalam
    %49
    %51
    Yanıtla
  • pütürgeli (2 ay önce)
    metin mandalın ne mandallar astığını bir malatya bilir.ama nedense yıllardır ak parti öğrenemedi.şehire genç,işinde uzman mimar,inşaat müh,çevre müh, arkadaşlar hizmet edip mecliste mantıklı düşünerek projeleri değerlendirmesi gerekirken,yıllardır bu mandallar kerpetenler ülkücüler meşaleciler şunlar bunlar olmayan seçilemiyor.bu ülke uzaya da çıksa bu kadar vizyona sahip.adaletin liyakatin olmadığı düzen herzaman geri gitmeye mahkumdur
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hüzün (2 ay önce)
    Üzülmemek elde değil misyonunda halka hizmet hakka hizmettir anlayışı ile yola cıkan parti ismi açılımında adalet ve kalkınma olan bir siyasi hareketin temsilcilerine bakarmısınız metin mandal yıllarca encümenlik yapıp imar komisyonunda görev yapmış güzide malatyamızın çarpık ve düzensiz yapılanmasında rol almış ve yüzü kızarmadan tekrardan meclis üyeliğine aday oluyor ve gösterilme liyakatsizliginde bulunacaktır parti teşkilatı acaba kimlerin imar açıkları varda gizliyor diğer şahsiyet ise skandalları ile meşhur isminin geçmediği olay olmayan ekrem dağ toki skandalı belediyelere ihalesiz doğrudan teminle kırtasiye satışları okullara kitap satışları (ticaret demeyin sakın çünkü bunlar makamdan güç alıp baskı ile yapılan işler ) damadı zaten aynı kendisi tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş tabi olan yine Malatyamıza olmuş
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    yelkenciler sizi.Ruzgar ne taraftan eserse o tarafa açın.Yazik memleketime.
    %61
    %39
    Yanıtla
  • ilhan (2 ay önce)
    ekrem dağın derdi meclise girip damadına ihale aldırma inşaat işi yaptırma gibi işler için kendiside büyükşehire komple kırtasiye satacak işi götürecek bunlar bi bitmediler allah bu millete yardım etsin ekrem dağın küstürmediği adam kalmadı
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ekrem de meclis e girerse tamam Malatya
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Yazıhanlı (2 ay önce)
    Haberin en altındaki toplu resme bi bakarmısınız güzel çekmişler (((( Eskiden Hacı Muratlar Ticari taksi iken Şoförleri yan otururlardı... hani az yaksın diye ))))
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Haberi ve yorumları okudum ama hiç birşey anlamadım.kıymetli okurlar neden şifreli yazıyor?merakımdan soruyorum,bilenler yazarsa sevinirim: 1-Ekrem bey ve il başkanının adının geçtiği Toki meselesi nedir? 2-Yorumlarda ekrem bey’in damadından bahsediliyor.adı geçen arkadaşın partide bir görevi varmı?bu arkadaş müteahhitmi? 3-haberdeki göZlüklü amcamız niye yıllardır imar komisyonlarında görev yapıyor.yap-satçılık işiyle uğraştığını duymuştum.acaba yapılmasına vesile olduğu inşaatların hasar durumu nedir? 4-ekrem bey’in yeşilyurt belediyesine kırtasiye malZemesi sattığı yazılmış yorumlarda.duyduğum kadayla mehmet çınar başkanın eniştesi oluyor kendisi.yasal olarak satabiliyormu? Depremden dolayı şehrimizden uzak kalmış bu kardeşinizin sorularına yanıt verirseniz sevinirim
    %53
    %47
    Yanıtla
  • şu kadar söyleyeyim toki adı geçiyor ama konut yapımı kura meselesi filan değil başka bir mevzu örtbas yapılan bir hadise
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ekrem (2 ay önce)
    Ekrem dağ 5 parti değişti. Hangi parti güçlüyse o tarafa gidiyor. Ak partide de çok sırıtmaya başladı Önümüzdeki yıl Yeniden Refaha geçebilir.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Ekremi iyi tanıyan biri daha doğru tespit
    %63
    %37
    Yanıtla
  • ahmet (2 ay önce)
    oy vermesen bir çivi bile çakılmaz diyorlar ( örnek hatay, toki ev oranı en düşük il ) oy versen zaten verdikleri halde tokinin ev oranının en az olduğu ikinci il durumunda. vah malatya vah ki haline. en iyisi halaya devam :))
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 ay önce)
    Yüzlerini bile görmek istemiyoruz.Çok şükür ki alternatifleri var.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • bedirhan (2 ay önce)
    Sorun değil sonuçta kuzu kuzu seçilecekler. memlekete faydaları olurmu? endişemiz yok. çok uzun yıllardır bizler liyakati bıraktık. şehrimizin fakirleşen son beşe girmesi. Sporda sanata geldiğimiz nokta, Asayiş olaylarında bölgede en fazla suçun işlendiği şehir olduk. Malatyanın insanları kaçar şekilde depremle birlikte gittiği göç yaşadığımız bir yerde iyi bir yönetim bekliyemezsin yokluğa hamd ettip seçimin sonucunda davul zurna halay ekibi hazır kıta bekler oldu. bundan sonra o olmuş bu olmuş çok önemli değil çoğunluğun seçtiği hayırlı olsun insan kendisine layık gördüğü gibi yaşar.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Zeki (2 ay önce)
    Kılıçdaroğlu istifa!!!
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Pırasa (2 ay önce)
    Farketmez. Kaç tane müteahhitimiz inşaat mühendisi ki, imar komisyonu başkanı imarcı olsun. 2009 yılından sonra yapılan kaç tane bina ağır hasar aldı bilmiyorlar mı? Bir tane istifa bir tane helallik bir tane gözyaşı gördünüz mü ? Müteahhit denetime attı. Denetim çevre şehircilige onlar belediyeye . Bir tane adam demiyor ki millet kredi çekmiş yıkılmış eve hala taksit ödüyor ve kira verip başka evde oturuyor. Allah var Allah var hesap günü var. Durmak yok yola devam.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Mazot olmuş 45 tl daha boş işler halkımız artık dur desin lütfen
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Akp sayesinde ülkemiz cahiliye döneminin zirvesini yaşıyor halkımızın bir an önce kendine gelip bu cahil yönetim sisteminden ayrılması gerekiyor
    %51
    %49
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Tiplerine bak. Malatya'nın ağası da dayısı da herşeyi biz der gibiler. Liyakat olmazsa
    %58
    %42
    Yanıtla
  • MURAT (2 ay önce)
    Yıllardır var bu fosiller. Bir gitsinler artık yeter bıktık. Yeni temiz eğitimli gençler gelsin.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Meymenet (2 ay önce)
    Adamın suratında meymenet yok. Ulan siz kimsiniz der gibi bakıyor.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Orhan (2 ay önce)
    Yeşilyurtlular biz Battalgazililerden daha şanslı. Üroloji dalında sıkıntıları olduğunda başkanlarına muayene olabilirler. Biz ne edeceğiz?
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Hacı (2 ay önce)
    Resmi kim çekmişse çok güzel çekmiş. Her iki meclis üyesi de manken gibi çıkmış çok yakışıklılar
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Mehmet toptaş (2 ay önce)
    Namık ve Ekrem başkan açıklamalıdır; TOKİ olayı nedir :)
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Atilla (2 ay önce)
    Bu AKP ; " düşük profilli başbakan" arıyordu bir zamanlar şimdi meclis üyeliği için bunlar bile çok , seçmenin profili ne ki bunlar ne olsun
    %46
    %54
    Yanıtla
  • yıldırım (2 ay önce)
    20. yıldır malatya ne çektiyse vizyonsuzluktan ve sosyal aktivitesi olmayan insanlardan çekti
    %51
    %49
    Yanıtla
  • Kadir (2 ay önce)
    Malatyahaber.com yaptığınız haber den dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle deprem sonrası malatya da işin ehli olan kişilere gerçekten çok ihtiyaç var. İnşallah işin ehli olan kişiler bu yolda olur.
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Cahil (2 ay önce)
    Reis Malatya'yı kaybediyorsun. Yazık Kızgınsın onun için gelmiyorsun. İşinin ehli elinin altında harika insanlar var. Zaman tükenmeden lütfen.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Ne güzel yorum yapmışsın kardeşim.Ama troller yorumunu beğenmemiş.Tayyipten de artık olmaz.Teşkilatından da.Bu adamlarla yol yürüyorlar.bi kere en başında il başkanına bakarmısınız ihsan koca bile bunlardan iyi en azından toki mevzuları yok.Gelen gideni aratır hesabı.Yeni bld başkanlarıda gidenleri aratacak
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (2 ay önce)
    İsterse yapsınlar, zaten tepki oylarını iyice topladılar. Refahın oylarını yükseltmiş olurlar. Nerde bi liyakatsiz var hepsi akepede hahahahah
    %40
    %60
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 ay önce)
    artık yeter allahtan korkun yeter besiciler,fırıncılar,nakliyeciler ,lokantacılar artık ıstemiyoruz sizi bu memleket sizinle kalkınmaz meclis üyel,ğinden cekilin yeterrrrrrrr. partimizi bitiridiniz
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Günaydın!22 sene sonramı anladın?Zaten bu saydıklarınızla ayakta değilmisiniz?Önceden iyi idi şimdi mi tukaka oldular?Milletin aklıyla alay etmeyin.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • ALİ (2 ay önce)
    Ahh Malatyam Ahh kimlere kaldın kimler seni menfaati uğruna çeviriyor. Daha genç dinamik insanlar dururken bu yaştaki adamlar yeni şehir kurulurken ne kadar koşturabilirler acaba. Bir de bu Ekrem Bey ile bir konuşun göreceksiniz bu abimizdeki hava REİS'de yok vallahi..
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Sahin (2 ay önce)
    Diğerini tanimiyorum ama ekrem beyi yakinen tanırım yıllardır bu adamın partiye nasıl bir katkısı var inanın bilmiyorum ama bu adam yüzünden ak partiye oy vermeyen çok insan taniyorum
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Reel (2 ay önce)
    Bu yazıdan iki sonuc ortaya çıkıyor. Birincisi meclis üye ve komisyon secimlerindeki karar vericiler yetersiz ve ehil olmadığı için seçtiği kişiler de aynı orantıda oluyor. İkincisi ya da ortada büyük bir rant ve menfaat ilişkisi olabileceği için bu carka uygun olanların özellikle tercih edilmesidir.Sonuc olarak Malatya kimsenin umurunda değil,halka hizmet hakka hizmettir sadece söylemde kalan bi sözden ibarettir,dolayısıyla bunlara ve bunları o makama getirenlere de direk kızmak haksızlık olur bu hata da bir pay onların ise iki pay liyakata önem vermeyen üstün körü oy veren bizlerin. Hata tek tarafa yuklenemez ateş bile iki elementin birleşiminden meydana geliyor.Neye layiksaniz öyle idare olunursunuz.....nokta...
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Huzur (2 ay önce)
    Belediyeler kırtasiye ve a4 kağıdını nerden temin ediyor acaba ihale usulümü..?
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Ekrem dağ kesinlikle partiden çıkarılması lazım. Tüm belediyeleri dizayn ediyorlar. Meclis üyelerini ayarlıyor. Partide tüm huzurluk Ekrem dağ
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Yorumunuzun 2. cümlesine katılıyorum. "Tüm belediyeleri dizayn ediyorlar" KATILMIYORUM. Görünüşte öyle olabilir. Belediye memurlarını bilmiyorum. Ama müdürlerden TAKAN yok. EKREM Çalı kuşağına mavzer pozu veriyor.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • koray (2 ay önce)
    Akp meclis üyesi adayı olarak madem mükadar inşaat mühendisi mimar yapı deneyim mühendisi alacaklardıdaYeşilyırt belediye başkanını neden doktordan seçtiler doktor hiçbir hizmet yapamayacağını anladı etrafına mimar mühendis gibi meslek dallarından meclis üyeleri oluşturuyor bu Üyeler kendi çıkarları için belediye kullanmayacakları ne malum içtenlikle söylüyorum sahipsiz Malatya
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Ekrem dağ ve eniştesi b. Yılmaz Yeşilyurt belediyesinin inşaat ve kırtasiye işlerini hepsini aldılar. Damat ve kayınbaba aynı yürütme de olur mu. Bu parti muz partisi mi akraba partisimi.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • alp (2 ay önce)
    Akp ye oy yok Yeter artık
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Harun (2 ay önce)
    Sonunda yine davul çalacaksınız kırmayın birbirinizi
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Kemal (2 ay önce)
    Muhtar adaylarına söz verilmeyince toplantıyı provaka edip mahalle sorunu çıkartıyorlar,söz versen diğer muhtar adayları tepki gösteriyorlar sonuçta muhtar adayları belediye başk adaylarına kendini göstermeye kalkmaları bu sonucu doğuruyor
    %10
    %90
    Yanıtla
  • eko Baba (2 ay önce)
    Haber Kanalımıza tespit ve değerlendirmesinden dolayı Gerçekten teşekkür ediyorum.. Evet Malatya Büyükşehir İlçe Belediyeleri cidden el atılması gerekir Buraları birer ekmek kapısı haline getirmiş, Encümenliği de Meslek haline edinmiş o isimleri artık silmeliler. Gerçi birilerinin işine gelmeyebilir belki Metin Beyi Ekrem beyi Yazıhan' da Kadir Yoldaş' ı Pardon bunların mesleği Encümenlik olmuş bir üstlerine ''İtaat et rahat et mantığı'' Yazıklar olsun sizlere değil sizleri oralarda tutanlara, ne diyelim Takdir Halkın...
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Mehmet Ç. (2 ay önce)
    Ekrem başkanı bir toki çok iyi bilir. Yozlaşmış siyasetin resmidir bu durum. Mimarı kim ne yapsın ya! Bize cahil adam şart efendiler. Resimdekilerden birisi kırtasiyeci aynı zamanda tokisever bir diğeri ise ayakkabıcı hak ediyoruz yapsınlar.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Mlx (2 ay önce)
    Hele şu seçimi bi alsınlar siz görün. Kimler mağdur oluyor kimler mağdur ediliyor. Şimdi gelene ağam gidene paşam diyorlar. 31 marta kadar. Ondan sonra kendi bildikleri doğrular ile çalışacaklar. Hadi hayırlı günler güzel malatyam
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Malatyam (2 ay önce)
    Vasıflı insan rezervi var mı ki?
    %26
    %74
    Yanıtla
  • malatyalı 4444 (2 ay önce)
    bunlar şebeke ve rant çetesinin üyeleri yıllardır Malatya'nın başına bela oluyorlar bu şebeke üyeleri depremde hayatını kaybedenlerin baş sorumlusu yargılanmaları gerekiyorken hala çıkmış utanmadan Allah korkusu olamadan tekrardan aday olan cürreti gösteriyorlar !
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Ahah (2 ay önce)
    Malatya yı bırakıp İstanbula özel bir hastaneye giden hekimi sen tut Yeşilyurt belediyesine başkan adayı yap adam malatya defterini kapamış memleketi yaşanılmaz bulmuş veda etmiş ne özelliği var bu hekimin malatya o kadar garantiki biliyor
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Osman Çınar (2 ay önce)
    Kendisi AK Parti Yedek Yönetim Kurulu Üyesi olmasına rağmen ilçe Belediye Başkan Aday Adaylarına, adaylık tebliğigatını yapan şahıs bu gücünü işte TOKİ deki malûm olaydan alıyor. Ha bu arada TOKİ deki malûm olayın diğer aktörü İl Başkanı ise artık Mahalle toplantılarına bile katılmıyor. Adayları içine sindiremediği belli. Sindiremiyorsan kusura bakma ya istifa edip çekip gidersin ya da bu deveyi güdersin. 3. şık yok. Hem o koltukta oturacaksın hem de o koltuğun gereğini yapmayacaksın. Bu Cumhurbaşkanımıza ve teşkilatımıza tavırdır. Ben adayların yerinde olsam Genel Merkeze iletirim. Teşkilat terbiyesi denen bir şey var. Seçime 44 gün kalmış beyefendileri sahada görmek mümkün değil. Ya İhsan Koca'ya ne demeli. O aldığın vekillik maaşı helâl mi? Seçim sathi mahalinde seni sahada gören var mı? Sen yıllarca bu teşkilata başkanlık yaptın. Hic mi vefan yok. Sahada tepki varsa işin mutfağında çalışırsın. Teşkilat kimlere kaldı ya. Kâhtalıyı mumla arıyoruz. Ya Gürkan'a, Çınar'a, Güder'e ne demeli. Cumhurbaşkanımızın ve teskilatımızın emekleriyle yıllarca o koltuklarda oturdunuz. Aday gösterilmeyince neden mızıkcılık yapıyorsunuz. Hem sosyal medyada adayımız diyeceksiniz, bizde benlik senlik olmaz biz dava adamıyız duyarlılığı kasacaksınız, hem de kenarda partinizin adaylarının oylarının düşmesi için el ovuşturup bekleyeceksiniz. Ya inandığınız gibi yaşayın ya da yaşadığınız gibi inanın.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Dava dediğiniz olay sadece bir kişinin değil bir kitlenin davasıdır. Ama her ne hikmetse davaya hep aynı yüzler hep aynı simalar ön planda çıkıyor. Olay dava falan değil belli bir zümrenin egemenliği olmuş.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Namık (2 ay önce)
    AKP'Lilerin çok konuştuğu bir TOKİ olayı var. O olay çözülsün, Malatya rahatlar.
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Mehmet Ç. (2 ay önce)Namık isimli kullanıcı yorumuna
    İhsan koca beyefendinin çıkıp bu toki olayını kamuoyu açıklaması gerekmektedir. Nedir bu akpompa dedikleri şey halkın bunu bilmesi gerekmektedir.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Bu toki mevzusu nedir
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Mehmet Ç. (2 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Sansür yiyeceği için kimse yazamıyor demek ki bir yasak elma meselesi mi acaba?
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Aynen malatyalıların ve akplilerin çok konuştuğu bir toki mevzusu var.Olay açığa çıkarsa malatyamız rahatlar.haa ama bişey değişirmi yok.Bunlar yine partide barınır.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Evden işe işten eve giden insanız birçoğumuz böyle.Bu toki mevzusu nedir? Herkes biliyor bir biz mi bilmiyoruz.Samimiyetle soruyorum.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Hamdi (2 ay önce)
    Haberin başındaki fotoğrafta soldaki de Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın akrabası olan ve yine AK Parti'nin nedense vazgeçemediği demirbaş isimlerden biri olan Ekrem Dağ. Bu Ekrem Dağ'ın Yeşilyurt Belediyesine kesmiş olduğu faturalara bakınız? Bu ikisini o fotoğrafta görünce yine mi bunlar demekten kendimi alamadım.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Mehmet Ç. (2 ay önce)Hamdi isimli kullanıcı yorumuna
    Kayınçosu Mehmet Çınar. Aslan kayınço bir diğeride barış Yılmaz yönetimde o da Ekrem’in damadı :)))
    %28
    %72
    Yanıtla