SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herhangi Bir Belediye Başkanlığı İçin İsim Vererek Anket Yapmadık"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da da kendilerini AKP içinde vazgeçilmez görerek aday gösterilmeleri için çevrelerine, parti ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik başta düzmece anket olmak üzere algı çalışması yaptıranlara AKP Genel Merkezi tarafından  yalanlama geldi. Genel Merkez, herhangi bir belediye başkanlığı için isim vererek anket yapmadıklarını duyurdu.

-“Herhangi bir belediye başkanlığı için isim vererek anket yapmadık”

AKP Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, “Biz, henüz AK PARTİ olarak Türkiye’nin hiç bir yerinde herhangi bir belediye başkanlığı için isim vererek anket yapmadık. AK PARTİ adını kullanarak açık operasyon ve manipülasyon yapan kişilere ve çöp anketlere itibar edilmemesi dileğiyle kamuoyunun bilgisine sunulur…” açıklamasını yaptı.

-Kamuoyunda bir karşılıkları yok ama..

Bu arada, Malatya'da da her dönemde ortaya çıkan ve ‘siyaset esnafı’ olarak tanınan, halka hizmetten çok geçmişte kendi çevrelerine, yakınlarına menfaat sağlayan siyaseti benimseyen, yeni dönemde de daha çok parasal imkan kullanabilecekleri yerel yönetimleri hedefleyen,  AKP teşkilatları üzerinde kendilerini vazgeçilmez görenlerin ve kendilerini bu şekilde gösterenlerin yürütmüş oldukları anket algılarına karşı, bazı anket firmaları tarafından yapılan kamuoyu yoklamalarında yüzde 10’u bile bulamadıkları görülüyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilemeyeceğini gösteren rakam ve sonuçlar” yayınlayarak algı yürüten sözde anket firmalarının Malatya’da bazı isimleri başarılı ve en çok tercih edilen isim olarak göstermesi ise dikkat çekiyor.

Malatya'da 31 Mart yerel seçimlerinde seçilmek için her yolu deneyen ve bu nedenle AKP teşkilatlarını kendi kişisel hedef ve hırsları için kullananların, kendilerini parti için vazgeçilmez gösterenlerin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iyi karşılanmadığı ve tasvip etmediği hareketler olduğu da biliniyor. 

Malatya’da özellikle, geçmişteki siyasi faaliyetlerindeki yetersizlikleri yüzünden kamuoyu nezdinde  karşılığa olmayan, deprem sürecinde bir tane çadır bile getirip kurmayan, bir tas sıcak çorba dağıtmayan sözde vakıf ve derneklerin veya şubelerinin de, siyasette varlıklarını hissettirmek adına AKP üzerinden kendi adamlarını aday göstermek için yoğun bir algı yürüttükleri biliniyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • fth (5 ay önce)
    telefon ile arayıp soranlar başka partili mi acaba?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandas (5 ay önce)
    Nalet gele günde 10 tane mesaj atmazsanız da seviniriz numaramı nerden buluyorsunuz bilmiyorum ki aynı yasadışı bahisciler gibi oldunuz günde 10 15 tane akp den mesaj görmek zorunda değilim
    %50
    %50
    Yanıtla
  • SEVDA ÜLKE (5 ay önce)
    Başkan bu yıl da Selahattin GÜRKAN belli boşuna değişiklik aramayın, zaten AK partide kimi koysa Malatya da kazanır Öyle değişime falan gelemeyiz Biz sonra çizgimizden falan çıkarız maazallah.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hamdi (5 ay önce)
    Bu genel başkan yardımcısı da Öznur Çalık'ı ve anketçi ekibini yalanlamış. Öznur Çalık, sürekli genel merkez tarafından yalanlanıyor. Malatya ne çekti be Öznur Çalık senden.
    %64
    %36
    Yanıtla