SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arazide Mahsullerimiz Kuruyor, Sularımızı Kesiyorlar"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da sulama kanalından arazilerine su verilmemesine tepki gösteren köylüler, jandarmayla karşı karşıya geldi. Gerilen ortam, mahallelinin yaptığı açıklamanın ardından sona erdi.

Yeşilyurt ilçesi Topraktepe Mahallesi’nde (köyünde)  arazi sulaması için yapılan ana sulama kapakları önünde bir araya gelen Dilek, Topraktepe ve Sütlüce mahallesi sakinleri, arazilerini sulayamadıkları gerekçesiyle tepki gösterdi. Bölgeye jandarma ekipleri sevk edilirken, ilçe jandarma komutanının bölgeye gelmesiyle tansiyon yükseldi. Jandarma, mahalle sakinlerini ikaz ederek eylemlerine son vermelerini istedi. Mahalle sakinleri de, hakları olan suyu almadan gitmeyeceklerini söyleyerek eylemlerine devam etmek istediler.

 Sulama sıkıntısı ile ilgili açıklama yapan ve mahalle sakinleri adına tepkileri dile getiren Mehmet Kızıl, “Bu kanal 60 yıllık bir kanal. Bugüne kadar hiçbir sıkıntı çekmedik. Bu su, 5-6 mahallede yaklaşık olarak 20 bin dönüm arazi sulaması yapıyor. Bugün gelmişler daha sulama başlamadan diyorlar ki hiç su yok. Arazide mahsullerimiz kuruyor, adamlar sularımızı kesiyorlar. Daha kuraklık yok, temmuz ayı gelmemiş, daha haziranın başındayız. Burada dönüşümlü olarak devamlı suyun akmasını istiyoruz” dedi.

Başka bir mahalle sakini ise yetkilileri aradıklarını ama karşılık alamadıklarını belirtip, kanaldaki sulama suyunun içme suyu olarak MASKİ’ye satıldığını ileri sürerek tepki gösterdi.

Yapılan açıklamanın ve jandarmanın ikazlarının ardından grubun dağılması ile gerginlik sona erdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • bülent (1 yıl önce)
    firat akar biz bakarız.cokmu zor pompalamak kanallara suyu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fırat nere burası nere
    %0
    %100
    Yanıtla
  • öneri (1 yıl önce)
    Derme sulama birliğine tavsiyem: Kapalı devre sulama sistemlerine sayaç takacak. Sakalar fiskiye-salma su-ölçme-sulama kontrolü yapacak. 25-30 günde bir seferde 5-6 gün yerine 15-20 günde 2-3 gün su verecek. sulama programı-borç ödeme-bilgilendirme gibi web sayfası yapacak.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Y. ASLAN (1 yıl önce)
    Çiftçisi emeklisi kan ağlıyor. Yazık bu insanlara emekleri çöp oluyor. Olsun Türkiye ekonomisi uçuşta
    %78
    %22
    Yanıtla