SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Belediyesi'nin 125 Villa İhalesine Talip Çıkmadı

Battalgazi Belediyesi'nin 125 Villa İhalesine Talip Çıkmadı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'nin Gedik Mahallesi'ndeki alanda inşa ettiği ve kamuoyunda tepkiye yolaçan villalardan sonra Battalgazi Belediyesi de bir villa projesi işine girişti. Ancak, Çamurlu Mahallesi sınırlarında 'hasılat paylaşımı' yöntemiyle yaklaşık 100 bin metrekarelik 125 adet villa yapılmak üzere düzenlenen ihaleye katılım olmadı.

Yeşilyurt Belediyesi'nin, Hacı Uğur Polat'ın başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği villa projesi, 'sosyal belediyecilik' ilkesinden uzak olarak nitelendirilmiş ve eleştirilere yol açmıştı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, bu projeye tepki göstermiş, Gedik Mahallesi'nde varlıklı kesim için belediye olanaklarıyla inşa edilen villalardan, AKP'li siyasilerin ve milletvekillerinin de edindiklerini öne sürmüştü. Ancak, bu villaları satın alanlar gizli tutulmuştu.

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NİN İHALESİNE KATILAN OLMADI
Battalgazi Belediyesi de, bir villa projesi gerçekleştirdi. Belediyenin, 125 adet villanın yanı sıra ticari yapılar da dahil olmak üzere, Çamurlu Mahallesi'nde, MEMUR-SEN konutlarının ön tarafında mülkiyeti belediyeye ait olan 57 bin 685 ve 40 bin metrekarelik olmak üzere toplam 97 bin 685 metre kare alanda inşa edilmesi planlanan ve 'Hasılat Paylaşımı' yöntemiyle yapılması öngörülen ihalesine katılan çıkmadı.

Muhammen bedeli 49 milyon 400 bin TL olan ve "970 parsel ve 1023 parsel Taşınmazların Arsa Satışı Karşılığı Hasılat Paylaşımı Yöntemiyle Satılması” adı altında düzenlenen 'Çamurlu Mahallesi 970 nolu parsel 40.000,00 m2, 1023 nolu parsel 57.685,32 m2 olmak üzere toplam 97.685,32 m2 arsa alanlı 48.842,66 m2 emsal hakkı kullanılarak yapılacak gayrimenkullerin ve idarece projesi yapılan 125 Adet villa ve 2000 m2 Ticari taşınmazların yapımı her türlü teknik altyapı ve çevre düzenlemesinin yapılması, pazarlanması ve satışı ile idare gelir payının ödenmesidir' olarak açıklanan , ancak talipli çıkmayan ihalenin iptal edileceği, yeni bir şartname ile yeni ihale düzenleneceği öğrenildi.

'Hasılat Paylaşımı'nın, kat karşılığı inşaat yöntemine alternatif olarak ortaya çıkan, inşa edilen bağımsız bölümlerin satış hasılatından belli bir payın, arsa sahibine ödenmesi esasına dayalı arsa satış yöntemi olduğu öğrenildi.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Projenin inşa edileceği alanın krokisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Çıkar çıkar. Daha kış. Bir yaz gelsin havalar ısınsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    Peki 3 senedir o bölgede çalışan iş makineleri yaktığı yakıt ?? ferhat gibi dağı delen kıymetli belediyemiz bunada bir açıklık getirir umarım yorumculardan biri tereyağlı urfa yiyorlar demiş yanlış söylemiş bunlar kavurmacılar
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mahmutbey (2 yıl önce)
    Bu belediyeler fakirin fukaranın vergileriyle villa yapıyor. Daha sonra yaptığı bu villaları zenginlere satıyor. Sonra hep birlikte cuma namazına gidip günahlarının bağışlanması için dua ediyorlar. En sonunda da belediyelerin sosyal tesislerine gidip tereyağlı urfa'yı indirimli yiyip günü bitiriyorlar... Haa bir de , takım elbise giyiyorlar !!!
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Gedikte villa alanlar acıklanmıyorsa böyle memleket olmaz olsun. İstifa etmeyeceklerine göre Malatyalı gözünü açmalı. Hesap sormalı
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyali herşeyi hakediyor otobüs ucreti 4,5 lira suya %36 zam bide her ay guncellenecekmiş tefe tüfe oraninda.Siz kuru ekmek yiyin maybecklerle gezip vatan edebiyati yapanlar malı götürüyor.Selahattin Gürkan her gün televizyonda reklam yapiyor.İşçilerin bile maaşı fabrika ücretleri gibi.Neyi başarmiş bunlar mazlumun ahi indirir şahi.Elbet yalanla gitmez bu gemi bir gün batacaktir.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • zafer (2 yıl önce)
    1.5 yıldır hala zenginlerin belediyesi harfiyat ile mi uğraşmış. Elon Musk marsda villa yapar biter de bizde bitmez. Zenginlerin villalarının yapılamadığı malatya belediyelerinde fakirlere ne hizmet yapılır ki?
    %72
    %28
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 yıl önce)
    Belediyecilik adı altın AK PARTİ teşkilatlarına devlet imkanlarıyla ucuz yollu villa yapıyorlar...Şimdiden müracaat eden isim yazdıranlara bakın hepsi kendi parti teşkilat mensupları ya da onların akrabaları ortakları vs vs vs...Kork Allah'tan korkmayandan demişler.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Ortalığı velveleye verenler nerede?. Şu ihale şunlara peşkeş çekildi diyenler, bize neden ihale verilmiyor diye yaygara koparan yalancılar nerdesiniz? Neden ihaleye katılmadınız. Biri girip alsaydı, yine telaşlanıp insanları pravoke edecektiniz. Konuşun, susmayın...
    %23
    %77
    Yanıtla
  • aksaray (2 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    ihale arsa-kat karşılığı değilde normal parası ile olsaydı, peşkeşçiler sırada olurdu. Ayran yok içmeye ...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bu kriz ortamında kim inşaat işine girer? Ev faizleri kimi bankada 30 lara dayanmais yıllık.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    İsraf haram, ALLAH ıslah etsin bunları...
    %60
    %40
    Yanıtla