SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık'ın Bu Mesajı Kime?!

Çalık'ın Bu Mesajı Kime?!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık'ın, geçtiğimiz hafta sonunda Malatya'da katıldığı bir düğün töreninde taktığı başörtüsünün üzerinde yer alan Arapça kelime (+ kavram) ve bu kelimenin anlamı ile örtüşen desen dikkat çekti. 

Geçtiğimiz hafta Ankara- Malatya - Ankara - Çanakkale - İstanbul - Malatya rotası çizerek yoğun bir program yürüten AKP Malatya Milletvekil Öznur Çalık bu programına, bir de AKP Battalgazi ilçe yöneticisinin oğlunun Malatya'daki düğün töreninde yaptığı nikah şahitliğini sığdırdı. 

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın bu düğünde taktığı başörtüsü ise oldukça dikkat çekiciydi. 

Öznur Çalık'ın taktığı beyaz başörtüsünün üzerinde, Arapça büyük harflerle 'Sulh' yazıyordu. 

Çalık'ın başörtüsünde, Türkçe karşılığı 'Barış' olan 'Sulh' kelimesini, ağzında zeytin dalı olan bir güvercin tamamlarken, zeytin dalı ile 'Sulh' kelimesinin kaligrafisi de içi içe geçmişti. 

Bu arada, Öznur Çalık'ın, düğünde çekilen ve sosyal medya hesaplarında paylaştığı fotoğraflarında, üzerinde 'Sulh' yazılı olan başörtüsünü, 'Sulh - Barış', kelimesinin rahatlıkla okunabilmesini sağlayacak şekilde poz vermesi de gözden kaçmadı. 

Çalık'ın Arapça 'Sulh' yazılı ve ağzında zeytin dalı olan güvercin desenli başörtüsüyle yayınladığı fotoğraflar, "Çalık, kime, neden barış mesajı gönderdi?" sorusunu gündeme getirdi. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Sedat (2 yıl önce)
    Kıskanmaya gerek yoktur kıymeti Malatya mebusu hanımefendi potansiyeli yüksek seçmene sahip kapasitelidir kendisi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Malatya tarihinde bu kadar tartișilan ve aynı zamanda sevilen bir vekil gelmemiștir. Hem bu kadar tașlanan hemde mensubu olduğu siyasal harekete her seçimde %70 lerin üzerinde rekor oy verilen bir vekilimiz. %70 in oyuna saygı duymak dolayısı ile vekile de saygı duymak lazım. Begenilmiyorsa seçimlerde oy verilmez ve temsilci olarak atanmaz bu kadar basit. Çoğunluk seçiyor yapabilecek bișey yok. Memlekete hayırlı olsun demek düșüyor bize de ne yapalım..
    %25
    %75
    Yanıtla
  • abdulvahap (2 yıl önce)
    lahavlevelakuvvete tartışılan şeye bakar mısınız?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ersinbaba (2 yıl önce)
    Onun mesajı kime bilmem ama halk ona ve eniştesine en güzel cevabı seçimlerde verecek çok çok çok az kaldı :))
    %79
    %21
    Yanıtla
  • öneri (2 yıl önce)
    Rektör bacısına, eşrektör eniştesine
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Salih yazıyor. Sulh olması için "sad"'dan sonra "vav" harfi gelmesi lazım. Yoksa hanımefendiden zerre haz almam.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • 1648167570 (2 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    'Salih' yazdığı için mi zeytin dalı ve barışın sembolü olan güvercin deseni çizilmiş yazıyı bütünleyecek şekilde? Biraz mantık lütfen.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • @1648167570, O zaman sen hep anlayasın diye her Osmanlıca yazılan ibarenin yanına resim yapalım. Yoksa dilden bihaber yorum yapmaya devam edersin...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Dılcan (2 yıl önce)
    Ben saliha diye okudum
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Rusyayadır yav kime olacak sizde ülkede kimin haddine savaşa öznur hanımla
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Başına örttüğünde ne yazarsa yazsın, Allah içini biliyor nasıl olsa ! Vay o hesap günü geldiğinde aciz kulların haline...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Oğlunun ismi “Barış” olduğu için olabilir mi?
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Oğlunun adı Barış'sa Barış yazaydı, yok öbür türlüyse mesajı oğlunun adını "Sulhi" koyaydı
    %77
    %23
    Yanıtla