SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Camiler Bayram Namazında Dolup Taştı

Camiler Bayram Namazında Dolup Taştı
A- A+ PAYLAŞ

 Yeşiltepe'deki Şehir Mezarlığı'ndaki cami, Kurban Bayramı namazı dolayısıyla dolup taştı.

Camiye sığmayan vatandaşlar avluda bayram namazı kıldı.

Namazın ardından mezarlık görevlileri tarafından vatandaşlara lokum ve gül suyu ikram edildi.

Daha sonra kabir ve şehitlik ziyaretleri yapıldı. 

Battalgazi Belediyesi’nde geleneksel hale gelen bayram namazı sonrası vatandaşlarla bayramlaşma, her yıl olduğu gibi bu yıl da Eskimalatya'daki Namazgâh’ta gerçekleştirildi. İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir’in kıldırdığı ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla Bayram namazını Namazgâh’ta kılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, namaz sonrası vatandaşlarla tek tek bayramlaşıp sohbet etti. Yaşlılar ve çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Güder, çocuklara bayram harçlığı vermeyi de ihmal etmedi. Battalgazi Belediyesi tarafından Bayram namazı sonrası lokum ve şeker ikram edildi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Batman Valisi iken Malatya Valisi olarak atanan Hulusi Şahin, Malatya’daki ilk bayramını kutluyor. Vali Hulusi Şahin, Malatya’daki ilk bayram namazını da birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarih başkenti Battalgazi’deki Namazgâh’ta eda etti. Kılınan namazın ve okunan hutbenin ardından cemaatle tek tek bayramlaşan Vali Hulusi Şahin, namaz sonrası vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kurban Bayramı’nın birinci gününde Bayram Namazını Yakınca Merkez Camii’nde kıldıktan sonra, vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayram Namazını Yakınca Merkez Camii’nde kılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, namaz sonrasında vatandaşlarla bayramlaştı.

Kurban Bayramını birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Bayramlar, hep birlikte huzurunu yaşadığımız, kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz çok değerli, özel ve müstesna zamanlardır. Kurban Bayramı, inancımızda önemli bir yere sahiptir. Bayramlar, Sıla-i rahimlerin yapıldığı, komşuların ziyaret edildiği, yardıma muhtaç, hasta, yaşlı, yetim, öksüz ve kimsesizlerin unutulmadığı ve ziyaret edildiği özel günlerdir. Başta şehit ailelerimiz olmak üzere bütün hemşerilerimizin Kurban Bayramını tebrik ediyor, ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve insanlığa, sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Çırmıhtı’nın serin ve huzurlu bir atmosferinde yer alan Gedik Namazgâh Alanında kılınan Kurban Bayramı Namazında da, bayramın manevi atmosferine yakışan görüntüler ortaya çıktı.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Boyacıoğu ile 7’den 70’e çok sayıda vatandaşın iştirak ettiği namaz öncesinde dini sohbetler yapılıp, Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu.

Darende ilçesinde ise "Somuncu Baba" adıyla bilinen Şeyh Hamid-i Veli hazretlerinin türbesinin bulunduğu külliyeye gelen vatandaşlar, camiyi doldurdu.

Bayram namazında okunan hutbede, Kurban'ın önemi, kardeşlik ve paylaşma vurgusu yapılırken, tüm İslam alemi için dua edildi.

malatyahaber.com- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • hasan (1 yıl önce)
    farz namazda caminin bile önünde geçemeyenler, sünnet ve vacib namazda camiye koşuyorlar. niye çünkü senede 1-2 kere. ölene kadar kılacağınoz sünnet veya vacibler bir tane farz namazın bile yerine geçmez.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Şehir mezarlığın daki camiyi bilmem ama battalgazideki namazgahta fazla bi kalabalık yoktu.insanlar kurban ibadetini bu sene ekonomik sebeplerden ötürü fazla yerine getire mediğinden gözle görülür bi azalma var...
    %17
    %83
    Yanıtla
  • İlginç (1 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Kurban kesip kesmemenin bayram namazının kalabalığı ile ne alakası var? Ben anlamadım.
    %75
    %25
    Yanıtla