SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çöken Otel Davasında Bir Tahliye Daha

Çöken Otel Davasında Bir Tahliye Daha
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da depremde yıkılan binalar soruşturmasında, sahibi oldukları ve çökme nedeniyle aralarında Malatya Belediyespor'un sporcularının da bulunduğu 20 kişinin ölümünden sonra  tutuklanan Battalgazi belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval’ın ardından kardeşi Saffet Kırçuval da tahliye edildi.

Malatya’da 6 Şubat depremlerine yönelik soruşturma sonucunda Turgut Temelli Caddesi üzerinde yıkılan otel nedeniyle Battalgazi Belediye Başkanı Zafer Kırçuval ve kardeşi Saffet Kırçuval  24 Şubat’ta tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Zafer Kırçuval’ın Avukatı Fatih Kerimoğlu’nun itirazı üzerine 24 Mayıs’ta tahliye edilmesini ardından kardeşi Saffet Kırçuval da bugün serbest bırakıldı.

Kırçuval kardeşler, savunmalarında, binanın inşaatını kendilerinin yaptırmadıklarını, söz konusu binayı sonradan satın aldıklarını belirtmişlerdi.

Bu arada yıkılan otel ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan Bilirkişi Raporunda şu ifadeler kaydedildi:

“Yapılan teknik incelemelere dayalı olarak Kırçuval Otel binasının mimari ve statik projelerindeki eksiklikler, beton malzemesinin yetersizliğinden, yapılan uygulama kusurlarından ve ayrıca yapıya uygulanan tadilat sonucunda statik projenin hazırlanarak ilgili birimlere uygulanmamasından kaynaklanan yetersizliklerden dolayı yıkılmış olduğu düşünülmüştür. 3194 sayılı İmar Kanunun ilgili maddelerine göre (madde 22, 28 ve 38), binanın statik ve mimari projesinde ve uygulamada bulunan eksiklik ve kusurlar sebebiyle proje müellifi ve projeleri kontrol etmekle yükümlü kamu kurumu yetkililerinin ve imalat aşamasındaki eksiklikler ve kusurlar sebebiyle de projesine uygun olarak imalatından sorumlu fenni mesul, müteahhit ve imalat denetimini yapan kamu kurumu yetkililerinin ilgilerine göre sorumlu olduğu düşünülmektedir.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Berk kırcalı (10 ay önce)
    İftira atmanın bile bi namusu olmalı,adamlar oteli kendi yapmamış sonradan satın aldıkları bina yüzünden bu durumları yaşamışlar adaletin partisi görüşü olmaz adalet herkes için lazım,adalette tecelli etmiş adamlar suçsuz günahsız 4 ay kalmışlar Allah herkesin yardımcısı olsun
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Kontrol ettirselerdi orda ölen gencecik çınar ların katili kim belediye mi çevre sehircilik mi senin baban mı amcan mı sayın kırcuval belediye deki kimse onu iyi biliyoruz
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Suçsuz günahsız 20 kişi ölmüş çıkmış burada adaletten bahsediyorsun dört ay kalmışlar diye bir otel acacaksan insanlar gelip orada güvenle kalmak ister sende tedbirini alacan yada bu işi yapmayacan. Dört ay kalmışlar yirmi can gitmiş yirmi hiç cikmamalilar di cezaevinden
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mustafababa (10 ay önce)
    Sayın yetkililer depremde evine ağır hasar verilenler başka ile taşındı sonra evleri az hasarlı çıkınca geri gelip evlerine girdiler ve HALA KİRA YARDIMI ALAN VİCDAN MERHAMET İNSAF YOKSUNU insanlar var lütfen kira yardımları alanların evlerine tekrar baksınlar evleri az hasarlıya çevrildi
    %86
    %14
    Yanıtla
  • MUSTAFA (10 ay önce)
    Belediye başkanımız depremin sorumluların açıkladı ya. Daha bu neyin mahkemesi anlamadım. Salın herkesi gitsin. Koskoca Malatya büyükşehir belediye başkanı depremin sebebinin halkın azması demişti. Ne çabuk unuttunuz. Kimseyi boş yere suçlamayın. Cunhurbaşkanı da kader planı dedi. İlla dava açacaksanız belediye başkanına açın.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)
    Tek suçlu var oda ölenler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • akido (10 ay önce)
    Kim haksızlık ediyorsa Rabbim haklarından gelsin inşallah...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet can (10 ay önce)
    Ne demezsin su da rezalet bir tad var kendi icsin önce o suyu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet can (10 ay önce)
    Arguvan in grubu fena çok iyi bı kadro oluśturulmali
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Oktay (10 ay önce)
    Ne olacaktı ya ne bekliyordunuz. Olan orada ölenlere oldu.adam belediye başkan yardımcısı. Hatta çok bile yatti
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Adamlar binayı kendileri yapmamış sonradan satınalmış binanın statiğini bozacak hiç bir işlem yapmamış belediye başkan yardımcılığı ile ne alakası var.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Peki yapanlar kim neredeler. Madem bunlar yapmamışsa,Yapanlar hakkında soruşturma varmı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Benim itirazım şahısların hemen siyasi konumu ile yargılanmasınadır binayı kim yapmışsa istismar ve ihmal varsa cezasını almalıdır,kaldı ki o binayı yapada konrtolü de kimbilir nerededir çünkü eski bir bina .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet han (10 ay önce)Oktay isimli kullanıcı yorumuna
    Bu ülkede gariban şehit olur gariban işten atilir gariban cezaevinde yatar ama o garibanlar da celladına aşik olmuşsa yapacak birşey yok ölenlerin arkasından davul zurna çalıp halay çekip kutlama yapanlar Malatya yo çok iyi özetliyor...
    %93
    %7
    Yanıtla