SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Bölgesindeki Özel Okul Öğrencisi İçin Eğitim- Öğretim Desteği

Deprem Bölgesindeki Özel Okul Öğrencisi İçin Eğitim- Öğretim Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile birlikte Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı İlçelerindeki özel okullarda öğrenim gören öğrencilere Eğitim ve Öğretim Desteği verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, “2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya İlleri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı İlçelerindeki Özel Okullarda Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında, 5580 sayılı Kanun kapsamında açılan özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve orta öğretim (lise) türlerinde öğrenim görecek her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları ile ilk defa destek verilecek öğrenci sayısı toplam da 40 bin olarak belirtildi. 

Tebliğde okul öncesi eğitim kurumunda 4 bin öğrenciye 12 bin 800’er TL, ilkokulda 10 bin öğrenciye 15 bin 400’er bin TL, ortaokulda 10 bin öğrenciye 18’er bin TL, orta öğretimde 16 bin öğrenciye 18’er bin TL destek verilecek. 

İllere göre eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademe ve türleri, öğrenci sayısı, öğrenci ve okul seçilmesine ilişkin ölçütler ile diğer ilgili hususlar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak kılavuzda belirtilecek.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • ahmet (5 ay önce)
    Yorumlara bakıyorum da gerçekten hayretler içindeyim. Özel okula giden illa zengin mi demek? Sizce bu illerde özel okula neden destek veriliyor olabilir? Bi düşünün? Devlet okullarının depremde hasar alması, öğretmenlerin vefat etmesi, okulların tadilatta olması, birçok okulun tam kapasite hizmet verememiş sebebi ile insanlar elinde avucunda ne var döküp çocuğunu özel okula gönderdi. Bu vesile ile devlet okulları da bi nebze olsun rahatladı. Özel okul fiyatları da en aşağı 100.000 lira. İnsanlar ödeme yapamıyor. Destek bunun için veriliyor. Çocuğun günlük defter kitap vs gibi ufak tefek ihtiyaçları için verilmiyor. Okulun ödemesi için destek yapılıyor. Neymiş devlet okuluna neden verilmiyormuş? Arkadaşım devlet okuluna veriliyor zaten. Oradaki öğretmenlerin maaşını kim ödüyor, okulu kim yaptı, elektrik, su, yakıt gibi ihtiyaçlarını kim karşılıyor? Sizin arada bi verdiğiniz 100 TL ile mi karşılanıyor bu. 40-50 öğretmenli bi okulun aylık ortalama 1,5 milyon TL personel ödemesi var. Kim ödüyor bunu. Özel okullarda bu giderlerin hepsini ve daha fazlasını öğrenci ödüyor. Bunun için ufak bi destek planlanmış. Daha ne yapsın bu devlet size. Devlet okuluna giden bir çocuğun eğitim-öğretim masrafı yıllık taş çatlasın 2 bin lira. Bi zahmet çocuğunuzu beslenmesini, kıyafetini de okul masrafından saymayın. Okula gitmese aç/çıplak mı kalacak bu çocuk. Mecbursun bakmaya Bu işin içindeyiz. Ne kadar da abarttınız şu okul masraflarını. Evde dursa eğitim alamayacağı gibi daha çok masraf çıkaracak
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Şu an devlet okullarında il dışı göçten dolayı sınıf mevcutlarında zaten azalma var kimi öğretmenler norm fazlası durumda yani öğretmen fazlası var. Burada devlet okullarının yapılması, yeni konutların bitirilmesi önemliyken siz özel okullar yükü alıyor gibi bir söz kullanıyorsunuz. Şu an devletin acil olarak konut ve iş yeri yapması gerekiyor. Çarşı merkezi yok, sallantılar hala devam ediyor. Kısacası ilimizin bir an önce ayağı kalması lazım. Sizin verdiğiniz paralar ve devletin destekleri maalesef o özel okullarda çalışan öğretmenlere ulaşmıyor. Bugün o evladınızı verdiğiniz öğretmenlere sorun bakalım fırsatları olsa orda bir gün bile çalışmazlar. Asgari ücrete 40 saate derse giriyor birçoğu. Konuşmanızın sonu bambaşka bir havada sanki millet çocuğumuza bakamıyoruz diye yazmış. Herkes evladına elindeki imkanlara göre çok iyi bakıyor merak etmeyin. Bu ülkede bugün hatrı sayılır insanlar köylerden çıktı. Gaz lambaları ile ders çalışanlar arasından yetişti. Bu desteklelemenin zamanı bu zaman değildi. 8799 konut ihalesi yapıldı fakat daha bu sayının dört katı konut lazım. Önceliğimiz özel okulların desteklenmesi değil ki zaten dönem ortası olmuş kayıtlar bitmiş neyin desteği veriliyor şu an anlamak güç. Açık söylemek gerekirse kurumsal olmayan öğretmeninin mutlu olmadığı hiç bir özel okul gerçek bir eğitim kurumu özelliğini taşımıyor. Bugün özel okul sahiplerinin çok azı gerçekten eğitim içinden gelmiştir. Diğerleri olayı tamamen ticari olarak görmektedir.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Memet can Halaç (5 ay önce)
    Özel okull
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Egitim (5 ay önce)
    Milletin eve ihtiyacı var, iş yerlerine ihtiyacı var. Şimdi derdimiz özel okulların desteklenmesi mi ya o paralara toki bir sürü konut iş yeri yapardı. Ne gerek var paramız bol mu bu kadar merak ediyorum.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • MalatyalıHaci (5 ay önce)
    Fukarayı çuvala koymuşlar sığmamış; fukara hiç biryere sığmaz....
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya (5 ay önce)
    Bir eğitimci olarak gereksiz bir yardım. Aşağıda yazılan yorumlara katlıyorum. Vereceksen devlet okullarına ver. Zengine ya da zengin okul baronlarına neden veriyorsun. O özel okullarda asgari ücrete 40 saat çalışan öğretmen var onlara ver desteği. O kadar konuya ihtiyaç var deprem bölgelerinde derdimiz özen okulların desteklenmesi oldu. 150 milyar dolar zarar var diyorlar bir andan milyonları özel okullara aktarıyorlar.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Fatma Oymak (5 ay önce)
    Deprem bölgesinde Özel okulda okuyan 1 sınıf öğrencim için parasını talep ediyorum
    %22
    %78
    Yanıtla
  • mustafa44 (5 ay önce)
    Vatandaşın sırtından zenginin desteklenmesi ne kadar adil. Şahsım adına hakkım haram olsun. Bu düzenlemeyi yapan her kim ise öteki dünyada elim yakasındadır.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Aslında bu destek öğrenci ailelerinden ziyade, okul sahiplerine verilmektedir. Çünkü özel okulların öğrenci bulması için de önemlidir. Ancak yeterince kaliteli devlet okulları olsa kimse özel okula öğrenci göndermez, gerek te kalmaz. Fırsat eşitliği eğitim ve sağlıkta mutlaka olmalıdır. Eğitim ve sağlık para ile olmamalıdır. Parası olan en iyi sağlık hizmeti ve eğitimi almamalıdır.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • malatyalı (5 ay önce)
    Devir zenginin devri, özel okula öğrenci gönderen aile zaten durumu iyi olan ailedir, neyin yardımı allah aşkına, asıl devlet okuluna giden öğrenciye yardım yapılmalı bu nasıl adalet , bunun vebali büyük.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hakkı (5 ay önce)
    Deprem bölgesindeki özel okul öğrencilerine destek vereceğine, bu bölgedeki devlet okullarındaki depremzede öğrencilerin öğlen arasında karınlarını doyurun. Yine zengine var, fakire yok. Deprem bölgesinde çocuğunu özele gönderenin maddi gücü bir nebze daha iyi ki gönderiyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Emre (5 ay önce)
    Devletin özel okula giden öğrenciye para vermesi hayatımda gördüğüm en saçma şey olabilir.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (5 ay önce)
    özel okullar gibi birazda kendi okulunuza destek verin.necatibey ortaokulu bu hafta 300tl sınav parası istiyor.daha öncede 65liralık baskılı tişörte 100tl ödedik.okul kıyafetini mecbur yaptılar 500liraya switshirt aldık.3 öğrenci var hesabını yapın
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Huzur (5 ay önce)
    Ah fakirlik ah
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Okan (5 ay önce)
    Devlet okulunda okuyan çocuklara aileler harçlık bile veremezken özel okulda okuyanlara eğitim desteği tabi zengin vatandaş zorlanmasın Allah muhafaza aç kalırlar
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Nur (5 ay önce)
    Belki saçma bulacaksınız ama Kimlere verildi bu konteynırlar? Yani sahipleri bell mi merak ettim hani belediye mi yerleştiriyor afad mı?
    %89
    %11
    Yanıtla