SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremde Mezarlar da Hasar Gördü

Depremde Mezarlar da Hasar Gördü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da tarihi Sancaktar Mezarlığı'nda bulunan birçok mezar taşı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gördü.

6 Şubat günü yaşanan çifte depremin yıktığı Malatya’da konutların yanı sıra tarihi mezarlar da hasar gördü. Osmanlı mezarlarının zengin çeşitlerine de sahip olan kültür varlığı olarak tescil edilen Sancaktar Mezarlığı'nda birçok mezar taşının kırıldığı görüldü.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın çalışma arkadaşı İsmet İnönü'nün amcasının oğlu olan ve 1930'lu yıllarda Malatya Belediye Başkanlığı yapan Tevfik Temelli'nin, 1969 yılından hastalık nedeniyle vefat ettiği 1971 yılına kadar Malatya Belediye Başkanlığı görevinde bulunan oğlu Turgut Temelli'nin mezar taşı da deprem nedeniyle devrildi. İsmet İnönü'nün, Garp Cephesi Kumandanı olduğu Kurtuluş Savaşı sırasında, Malatya'ya gönderdiği ve Malatya'da vefat eden babası Hacı Reşit Bey ile 2 yaşındaki oğlu İzzet'in de mezarları bu mezarlıkta bulunuyor.

Son definlerin Şehir Mezarlığı'nın devreye sokulduğu 1989 yılına kadar yapıldığı mezarlıkta yer alan Osmanlı dönemine ait mezar taşları da dahil birçok mezar taşı yaşanan asrın felaketinde kırılırken, ortaya çıkan görüntü depremin şiddetini de gözler önüne serdi.

Bu arada, Malatya'da en fazla yıkımın olduğu caddelerden biri de, mezar taşı hasar gören eski belediye başkanı Turgut Temelli'nin adının verildiği, Emeksiz devamı olarak da bilinen cadde olmuştu.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız