SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dünyanın En Eski Günlük Gazetesi Basılı Yayınlarına Son Verdi

Dünyanın En Eski Günlük Gazetesi Basılı Yayınlarına Son Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Dünyanın en eski günlük gazetesi Avusturyalı Wiener Zeitung, 320 yılın ardından basılı yayınlarına son verdi.

Dünyanın en eski günlük gazetesi Wiener Zeitung 320 yılın ardından basılı yayınlarına son verdi

Cuma günü Wiener Zeitung'un editörlerinin hazırladığı son ilk sayfada yayının uzun ömürlülüğüne dikkat çekmek için, "116 bin 840 gün, 3 bin 839 ay, 320 yıl, 12 Cumhurbaşkanı, 10 İmparator, 2 Cumhuriyet, 1 gazete" ifadelerine yer verildi.

T24’de yer alan habere göre, Avusturya devletine ait olsa da editoryal olarak bağımsız olan Wiener Zeitung, yayınlarını internet üzerinden sürdürecek. Avusturya parlamentosunda onaylanan bir yasa, şirketlerin ticaret sicilindeki değişiklikleri Wiener Zeitung'un basılı yayınında yayımlama zorunluluğunu kaldırmış, bu da gazetenin ciddi bir gelir kaybına uğramasına sebep olmuştu.

Wiennerisches Diarium adıyla 1703 yılında kurulan gazete, Avusturya-Macaristan İmparatoru Franz Joseph tarafından 1857'de kamulaştırılmıştı.

Gazetenin sendikası, gazetenin 200 çalışanının yarısının işten çıkarılabileceğini ifade etti.

yenicaggazetesi.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız