SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Havalimanında 'Malatya'dan Kaçış' İzdihamı

Havalimanında 'Malatya'dan Kaçış' İzdihamı
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depremde en büyük hasarı alan illerden biri olan Malatya’dan ayrılmak isteyen vatandaşlar, havalimanında izdiham yaratırken, polis düzeni sağlamaya çalıyılor.

Depremler sonrası Malatya’dan ayrılmak isteyen vatandaşlar, Malatya Havalimanında yoğunluk oluşurdu. Vatandaşlar, Malatya’dan ayrılmak için uzun süre uçak bekledi.

Vatandaşların kimisi Antalya kimisi İzmir kimisi ise İstanbul’a gitmek için sırada bekledi. Bazı vatandaşlar 4-5 saat uçak beklediklerini ifade ettiler.

Yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara öncelik tanınırken, uçuş seferleri ise duruma göre değişiyor.

Havalimanına kurulan çadırda da vatandaşlar soğuk havadan korunmak için bekliyor.

Malatya Havalimanı'nda yüzlerce insan var. Alana gelen yardım uçakları askeri ya da sivil, malzemeleri ve ekipleri indiriyor. Dönüş uçağına depremzedeler bindirilirken, sık sık gerginlik yaşanıyor, polis müdahale etmek zorunda kalıyor.

THY'NİN DÜZENLEMESİ..

Bu arada Türk Hava Yolları (THY), 13-19 Şubat tarihlerinde deprem bölgesinden ücretsiz yapılacak tahliye uçuşlarında rezervasyonsuz yolcuların boş koltuk olması halinde uçağa kabul edileceklerini duyurdu.

THY'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, sabah 09.00'dan sonraki uçuşlarda rezervasyon sistemine geçileceği belirtilerek, "13-19 Şubat tarihleri arasında yapılacak uçuşlarımız için güncel mobil uygulamamız veya web sitemiz üzerinden ücretsiz rezervasyon işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz." ifadesi kullanıldı.

Vatandaşlara rezervasyon yapmadan havalimanlarına gelinmemesi uyarısı yapılan açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

"Tahliye sürecini kolaylaştırmak için havaalanlarına rezervasyon yaparak gelinmesi gerekmektedir. Rezervasyonu olan yolculara öncelik verilecek olup boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcularımız da kabul edilecektir. İşlemlerinizde bir hata ile karşılaşmamak için mobil uygulamanızın son sürüm ile güncellenmiş olduğundan emin olmanızı rica ederiz."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Vatandaş (1 yıl önce)
    4-5 saat mi 14 saat havalimanında uçak bekledik sefil bir halde. Allah yardım etsin oradaki polisimize askerimize çok kötü şartlarda çalışıyorlardı buz kestik orada.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Allah Cellecelaluhu Devletimize Hükümetimize Zeval Ziyan Vermesin
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Devlet ayrı hükumet ayrı olgulardir kardeşim. Allah Devletimize zeval vermesin. Mevcut hükumet vatandaşına veridigi zevalden vazgeçmelidir.
    %86
    %14
    Yanıtla