SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'dan Çıktığım Yolda Son Kez Karşınızdayım"

A- A+ PAYLAŞ

Mehmet Topal, 36 yaşında aktif futbolculuk kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'de şampiyonluk kazanarak aynı ligde 3 farklı takımla şampiyon olan ilk ve tek Türk futbolcu olarak tarihe adını yazdıran deneyimli oyuncu, futbola rekorlarla veda etti.

Son olarak geçen sezon Beşiktaş forması giyen Mehmet Topal, futbolculuk kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Avrupa kupalarında en çok sahaya çıkan Türk futbolcu unvanını elinde bulunduran 36 yaşındaki oyuncu, 20 yıllık futbol yaşantısını sonlandırdığını belirttiği açıklamada, ''20 yıl önce Malatya'dan çıktığım yolda yaşanmışlıklarının gururu ile futbolcu Mehmet olarak son kez karşınızdayım. Çocukluk aşkım, yaşam kaynağım, tutkum olan futbol hayatım boyunca tarifsiz nice gururlar yaşadım. Yeri geldi mutluluğumu tarif edemedim, yeri geldi üzüntümü belli edemedim. Çok kıymetli insanlarla çalıştım, çok kıymetli insanlar tanıdım. Çok da yıprandım, kırıldım. Ama futbola olan sevdam, hepsinin üstündeki profesyonelliğim ile kimseyi kırmadan, saygısızlık etmeden bugünlere geldim. En azından böyle umut ediyorum. Ben Mehmet Topal, yıllarca beni bağrına basan tüm taraftarlara, çalıştığım tüm kulüplerdeki baştan sona emek veren herkese, tüm başkanlarıma, tüm hocalarıma, benimle yürüyen tüm takım arkadaşlarıma, bizler için emek harcayan tüm medya mensuplarına, her daim yanımda olan aileme, dostlarıma binlerce kez teşekkür ederim. Hepiniz hakkınızı helal edin. Bambaşka bir serüvenin ilk adımını atmaya giderken hepinizin huzurunda saygı ile eğiliyorum. Hoşça kalın" ifadelerini kullandı.

563 resmi maçta 38 gol, 33 asiste imza attı
Futbol hayatına Malatya Battalgazispor'da başlayan, daha sonra Çanakkale Dardanelspor'a transfer olan Mehmet Topal, sırasıyla Galatasaray, Valencia, Fenerbahçe, Başakşehir formalarını giydikten sonra son olarak geçen sene Beşiktaş'ta top koşturdu. Siyah-beyazlılar ile geçirdiği son yılda 7'si Süper Lig, 3'ü UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 10 müsabakada görev aldı. Kariyerinde toplamda 563 resmi maçta forma giyen milli futbolcu, bu maçlarda 38 gol, 33 asiste imza attı.

Süper Lig'de 3 farklı takımla şampiyonluk yaşadı
Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'de şampiyonluk kazanarak aynı ligde 3 farklı takımla şampiyon olan ilk ve tek Türk futbolcu olarak tarihe adını yazdıran deneyimli futbolcu, yaklaşık 40 futbolcu Süper Lig'de 2 farklı takım ile şampiyonluk sevinci yaşarken, aynı ligde 3 farklı takımda şampiyonluk yaşayan tek isim oldu.

4 farklı takım ile UEFA Şampiyonlar Ligi sahnesine çıktı
Avrupa’da 100 maçın üzerine çıkan ender isimlerden biri olan Topal, Şampiyonlar Ligi'nde önemli bir rekoru eline geçirerek Galatasaray, Valencia, Başakşehir ve Beşiktaş ile devler liginde sahneye çıktı. Avrupa futbolunun en prestijli turnuvasında toplam 18 kez görev alan Mehmet Topal, söz konusu maçlarda 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi. Avrupa kupalarında 104 karşılaşmaya çıkarak bu alanda da rekoru elinde bulunduran Mehmet Topal, ulaşılması zor bir başarıya imza attı. Avrupa kupalarında en çok sahaya çıkan Mehmet Topal’ı 101 müsabaka ile Bülent Korkmaz, 99 mücadele ile Emre Belözoğlu takip ediyor.

Milli formayı 94 kez giydi
Türk futbolunun simge isimlerinde Mehmet Topal, ilk olarak 6 Şubat 2008 tarihinde giydiği ay-yıldızlı forma altında 13 kez Ümit Milli, 81 kez de A Milli olmak üzere toplam 94 defa mücadele etti. Topal, söz konusu maçlarda 3 kez rakip fileleri havalandırdı.

İstanbul, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Cemal (1 yıl önce)
    Malatya'da herkesle halı sahada maç yapmış ( milletin iddiası) yolun açık olsun :)
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Murat Bilmez (1 yıl önce)
    Malatya bir Kayseri gibi G.Antep gibi ortak akılla kalkınan bir şehir değil. Bu şehirler sanayileşmiş. Birbirlerine tutkun insanlar. O sebeple terk etmemiş oradakiler. Sadece Mehmet Topal'ın katkısıyla kurtulmaz Malatya. O sebeple kendisini rahat bırakalım. Kendisini kurtarmış bir sporcu. Mantıklı hareket edilmezse boşa kürek çekmeye devam ederiz. Biz kendi takımımıza yönetim seçemezken,kimsenin el atmadığı TFF'ye G.Antepli bir iş adamı seçiliyor. Başka çözüm yolları var. Halen iki cumhurbaşkanı çıkarmakla övünüyoruz. Evet çok faydalı kişiler yetiştirdi ülkeye Malatya. Halen de devam ediyor;ama bazı şeyler geçmişte kaldı. Yeni çağa ayak uydurmak gerek. Sevgiler.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • İki Cumhurbaşkanı bile mezarı Malatya'da değil düşünmemiz lazım vay efendim neden 44 numarayı giymemiş adam birde bildiğim kadarıyla Kayseri'den evli Süleyman Demirel in mezarı Isparta'da İslamköyde bu memeleki demekki kimse sevmiyor şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz lazım .sıkıntı onlarda değil bizim kadir kıymet bilmenizde
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Hoca44 (1 yıl önce)
    Mehmet Topal ulusal basında haber olmuş... Battalgazi de n çıkıp iyimi Çanakkale belediyespor vardı o dönemler gelmiş izlemiş burnunuzun dibindeki adamı gormememişiz (iyimi gormememişiz hakan Çalışkan gibi olurdu) niye giysin 44 numaralı formayı bir basketbolcu giydi diye adamın haberi bile yok getirip Malatya'ya onure ettiniz Bülent Korkmaz istemediği halde üst geçide ismini verdiniz birde Mehmet topala sorun .. Malatya Belediyespor'da oynadığında kimse göremedimi....iyikede görmemişler...bu yazıları okursa nerden tazfim der Malatya'da n çıktığım yolda diye babası Battalgazi de esnaf kardeşleri iyi insanlar Malatyaspor o günkü yöneticiler avuç dolusu paraları topa vurmsyiy bilmeyen adamlara verdiler gözleri görmüyor muydu nice Mehmet topallar bu hasitligimiz çekememezllik yüzünden telef oldu gitti ulusal basın diyor ki kırılması imkansız bir başarı ile futbolu bıraktı diz daha Malatya haber niye haber yaptı adil gevrek haberleri varken ne gerek var gibi heykelini dikmek lazım o bizi secdede sevmesede biz onunla gurur duyuyoruz
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Hoca 44 (1 yıl önce)
    Gurur duyun eleştirmeyin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Murat Bilmez (1 yıl önce)
    Her Türk futbolcusunun yaşamak isteyeceği bir kariyer. Ön libero'da başarılı işler yaptı. Hatta bir rekoru var ki bu Avrupa'da da tek. O da aynı şehrin dört farklı takımıyla Şampiyonlar ligi'nde oynayan tek futbolcu. GS,FB,BJK ve Başakşehir'le. Devamlılığı vardı en önemli özelliği. Kolay kolay sakatlanmadı. Son sezonda bile takıma kurtarıcı olarak o yaşına rağmen Sergen Yalçın tarafından Beşiktaş'a transfer edildi. Lakabı Çekirge'ydi. Örnek bir profesyoneldi. Magazinel tarafı yoktu. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Aslen adıyaman lıdır bildiğim kadarıyla
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Metin (1 yıl önce)
    Şehrine faydası olmuyanın haberini niye yapiyosunki
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Alo (1 yıl önce)
    Bırakın geçmişini sorgulamayı,Malatya için ne yapmış.Kocaman bir sıfır.Parayi çok sever,memleketinden de önce gelir.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ümit coşkun (1 yıl önce)
    Bir sezon olsun 44 numaralı forma giymeyen Malatyalı falan değildir. Beşiktaş'a Ali Eren bile gidiyordu 44 numarayı. Hamit Halil Altıntop da giymedi onlara da gıcığım.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 yıl önce)
    her malatyalin sevilmeyeceginin örneğini, bizim maçımızda gösterdiği için aslında tesekuretmek gerekir.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Malatya’nın ismi ne bir kez bile hiçbiryerde paylaşmayan 44 numaralı formayı giymen malatyaya maddiyi bırak manevi anlamda hiç bir katkısı olmayan bi adamın haberi bile yapılmamalı attığı golde gol sevinci yaptığı hareketler hala hafızalarda bizden uzak olsun işi rast gelsin
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ. (1 yıl önce)
    Değerli kardeşim, Yolunuz açık olsun,Bundan sonraki hayatınızda,sağlıklı uzun ömürler dilerim,İnşallah birgün,Teknik direktör olarak ,Malatyamıza hizmet edersiniz inşallah.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Cengiz44 (1 yıl önce)
    Sizin gibi Malatyali olmaz olsun begenmeyenler,gol atsin ama o sevinci bi izleyin sanki sampiyonlar ligi finalin de yunan takimina gol atiyor,dogdugun sehir formasini giydigin takim insan az utanir.Gökhan Gönül BJK formasiyla Fener gol atti sevinmedi,yorumu begenmeyen sahte Malatyalilar az empati lütfen..
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)Cengiz44 isimli kullanıcı yorumuna
    Katiliyorum size. Emrenin sahte yere düşüşüne karşılık attigi göle ne bicim sevindi
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Cengiz44 (1 yıl önce)
    Fenerbahce formasiyla Malatya ya attigi gol sonrasi asiri sevinci el kol hareketleri hic kendine yakismadi o günden beri gözümde düstü..
    %79
    %21
    Yanıtla