SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"MDH Eğitim ve Araştırma Hastanesi Oluyor"

0
Güncellendi - 2017-01-01 18:58:25
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya’mızın ikinci bir eğitim ve araştırma hastanesi oluyor. Malatya’daki devlet Hastanemizde eğitim ve araştırma hastanesi oluyor. Sayın bakanımız bunun talimatını geçen hafta bürokratlarına verdiler ve çalışma yapılıyor. İnşallah burada akademik kadrolarımızla Malatya merkezde ikinci bir eğitim ve araştırma hastanemiz olacak.” Dedi.

-Sağlık yatırımları konuşuldu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Sağlık Bakanlığı’nın Malatya’daki kurumlarını yatırımlarının görüşüldüğü toplantıya katıldı. Sağlık İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Sağlık İl Müdürü Muhammed Duran, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Vahap Boztepe, Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, hastanelerin başhekim ve yöneticileri katıldılar.

-“İkinci bir eğitim ve araştırma hastanesi oluyor”

Mevcut Devlet Hastanesi'nin eğitim ve araştırma hastanesi olması için Sağlık Bakanlığının çalışmaları başlattığını açıklayan Çalık, “İnönü Üniversitesi bünyesinde dünyada ilk defa karaciğer Nakil Enstitümüzü kurduk. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. Malatya’ya 800 yataklı bir hastane kazandırdık. Bu hastanenin hep arzu ettiğimiz hadisesi Malatya’nın bir eğitim ve araştırma hastanesine kavuşmasıdır. Bugün bunu ilk kez burada açıklıyorum, Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’ın talimatı ile inşallah Malatya’mızın ikinci bir eğitim ve araştırma hastanesi oluyor. Malatya’daki devlet Hastanemizde eğitim ve araştırma hastanesi oluyor. Sayın bakanımız bunun talimatını geçen hafta bürokratlarına verdiler ve çalışma yapılıyor. İnşallah burada akademik kadrolarımızla Malatya merkezde ikinci bir eğitim ve araştırma hastanemiz olacak.” dedi.

-İlçelere hangi yatırımlar yapılacak?

Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) kurulacağını açıklayan Çalık ilçelere yapılacak projeler hakkında şu bilgileri verdi; “Doğanyol’da bir sağlık ocağımız var. Bu sağlık ocağının ilçeye yeteri derecede hizmet vermediğini düşünerek İlçe Tipi Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni Doğanyollu hemşehrilerimizle buluşturacağız. Doğanşehir en büyük ilçemiz olmasına rağmen oradaki mevcut hastanemizin yeterli olmadığını gördük ve yeni bir devlet hastanesini Doğanşehir’e kazandırılmasını sağladık. İnşallah 100 yataklı yeni bir hastanemizi Doğanşehir’e kazandırıyoruz. Bununla ilgili olarak ta sayın bakanımız bürokratlarına talimatlarını verdiler. Kuluncak ilçesine ise İlçe Tipi Sağlıklı Yaşam Merkezi yapılması konusunda sayın bakanımızın talimatları var. Arapgir ilçemizdeki mevcut hastanemiz ihtiyaca yetmediğini gördük ve Arapgir ilçemize 2017 yılında yeni bir ek bina yapılacak. Arguvan ilçemize de İlçe Tipi Sağlıklı Yaşam Merkezi talebinde bulunduk. Ancak Arguvan ilçemizdeki şuanda yerleşim yerindeki kaymadan kaynaklanan problem var. Bu sorun çözülünce İlçe Tipi Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni Arguvan’a kazandıracağız. Kale ilçemize 2017 yılında bir 112 Acil Sağlık İstasyonu ve bir tanede Aile sağlık Merkezi yapılacak. Yazıhan ilçemizdeki mevcut hastanemizin bakım, onarım ve tadılatı ile yeni mekanında hizmet vermesini sağlayacağız. Yeşilyurt ilçemizde mevcut devlet hastanemize yeni bir ek bina kazandırıyoruz. Ek binanın maliyeti 13 milyon 789 bin TL tutarında. Oraya yine bir Ağız ve Dış Sağlığı hastanesi inşaatı devam ediyor. Bu projemizin de maliyeti 11 milyon 200 bin TL tutarında. Battalgazi için özellikle 200 yataklı yapılacak olan hastane konusunda sayın bakanımızın talimatı oldu ve Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü konuyu yakından takip ediyor.”

“Asker hastane yerinin takas edilmesine karar verdik”

Çalık, Şeker Fabrikası alanındaki Büyükşehire ait alan ile Askeri Hastane alanının takas edilmesi konusunda; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Malatya’ya yeni bir alt merkez kazandırmamız gerektiğini, daha büyük bir proje ile bize geldi. Askeri Hastanenin Malatya büyükşehir belediyesine devrini, bu devir ile birlikte orada yaşanabilecek sağlıklı bir ortamın sosyal tesislerinin buluşturulması talebi ile bize gelince; Askeri hastaneye yapacağımız Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Kadın Doğum ve çocuk Hastanesi’nin mevcut Devlet Hastanemizin hemen yanında bulunan alana yapılmasına karar verildi. Büyükşehir Belediyemize ait yerin Sağlık Bakanlığına devri, Askeri Hastanenin de Büyükşehir’e devri konusunda Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık ve Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ ile geçen hafta konuştuk. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde de Malatya’mızı Onkoloji Hastanesi ile buluşturacağız.” şeklinde konuştu.

“TAKAS TEKLİFİNDE BULUNDUK”

Malatya’da yeni yapılacak olan Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin mevcut hastane ile aynı ada içerisinde kalması için bir çalışma başlatıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sağlık Bakanlığına devredilen Askeri Hastane’nin Büyükşehir Belediyesi’ne, Büyükşehir’e ait olan Şeker Fabrikası alanındaki alanında Sağlık Bakanlığına devredilmesini önerdiklerini söyledi.

Takas konusundaki çalışmaların devam ettiğini açıklayan konuyu Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a yaptıkları ziyarette gündeme getirdiklerin de aktaran Çakır, “Buradaki temel amaç hemşehrilerimizin sağlık hizmetlerini bir ada içerisinde, bir kompleks içerisinde daha ulaşabilir, kendi alanında da sağlık hizmetlerinin performansı adına da, işleyiş adına da daha doğru olacak bir çalışma bu. Görüşmeler sürdürülüyor.” şeklinde bilgi verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • hasan (7 yıl önce)
    battalgazi hastanesini biran önce istiyor alıp götürdünüz yeşilyuda sanki ne varsa her şeyi taşıyın oraya
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Sayın Öznur Çalık Arguvan için kayma olduğu için yatırım yapılmadığını söylemiş. Ancak zemin etüdü yapılarak sağlamlığı tescillendiği halde neden böyle bir bahaneye ihtiyaç duydu anlamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • emine (7 yıl önce)
    Ben malatyada hiç bir hizmet göremiyorum başta su trafik yeşil alanlar yürüyüş Parkur buraya yazsam sıgmıyacak kadar çok inşallah düzeltir sınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • kingtiger44 (7 yıl önce)
    KOSKOCA BATTALGAZİ YAKLAŞIK 400 BİN NÜFUSA 200 YATAKLI HASTANE ÇOK KOMİK.BELKİ ŞUAN İÇİN YETERLİDİR Kİ BENCE DEĞİL AMA 20-30 YIL SONRA YİNE HASTANE SIKINTISI VAR DİYE MEYDANLARA ÇIKILACAK.NEDEN BİRAZ İLERİSİ DÜŞÜNÜLMEDEN GÜNÜBİRLİK YATIRIM YAPILIR ANLAMADIM.YİNE DE REİSİN HATIRINA AĞZIMI BOZMAYACAĞIM.
    0
    0
    Yanıtla
  • kingtiger44 (7 yıl önce)kingtiger44 isimli kullanıcı yorumuna
    SUSUZLUK YILLARDIR GELİYORUM GELDİM DİYOR HİÇBİR ÖNLEM ALINMIYOR.HİÇBİR MASTER PLANIMIZ YOK .ALTERNATİF HİÇBİR PLANIMIZ YOK.YOLLAR TRAFİĞİ KALDIRAMAZ OLDU.BUNA RAĞMEN SANKİ ÇOK YOLUMUZ VARMIŞ GİBİ YOLLARIN ÇOĞU KULLANILAMAZ HALDE.YATIN KALKIN REİSE DUA EDİN.BAŞKA BİŞEY DEMİYORUM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Her şey iyi hoşta kurum içi yapılan değerlendirme toplantısında AKP İl Başkanı, AKP li Belediye Başkanı ile AKP Genel Başkan Yardımcısının işi ne? Siyasi bir toplantı ise ordaki devlet memurlarının işi ne diye soran yok. Korkarımki AKP lilerin eleştirdiği 1930 lu yıllardaki parti-devlet modeline geçmişiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan Gökçe (7 yıl önce)
    Malatya Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi kararı hayırlı ve doğru bir karar. Hastanemiz inşallah kaliteli ve yüksek bilgi düzeyine sahip akademisyenlerle desteklenirse hizmet kalitesi artacaktır. Ama kadrolar liyakat ve yüksek bilimsel seviye ile oluşturulmazsa sadece tabelayı değiştirmiş oluruz ve vasat seviyenin üstüne çıkamayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (7 yıl önce)
    Eski devlet ne olacak selahattin gurkan ile neden ters düştüğünüz söyleniyor selahattin gürkan olmasa eski.devlet e hastane yapilmayacakmiş doğrumu sayın vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (7 yıl önce)
    kesinlikle lazım, susuz kalınca şehir hastanelere çok fazla ihtiyaç olacak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Öznur hnm siz saglık ile ilgili açıklama yaptığınızda hep aklıma Elazığ a yapılan 1040 yataklı saglık kampüsü gelıyor! Bıtınce açılışına sayın cumhurbaşkanımız gıdınce 30 buyuksehıre yapılan hastanenın bırı de Elazığ a dıyecek ve açacak o zaman yüz ıfadenızı görmek ıstıycem saygılar!
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar sessizce (7 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Elazığ a Yeni yapılan hastane ile yeni malatya devlet hastanesi arasında cok fark yok. 1040 yatak biri, 600 yatak biri. Cosnuge hastane yapılırsa açığı kapatır. Elazığ işe çekişmeyi bırakın artık! Yok Elazığ söyle , yok malatya böyle ! Ülkemiz savaş riski altında, iki komşu il geçinemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar bey tamamen bilgi yoksunu olduğunuz belli oluyor.1- Elazığ a yenı bir hastane yapılmıyor yani devlet hastanesi yerıne yapılmıyor! Kamu-özel sektör ortaklığıyla dıger hastanelerden bağımsız, son sıstemı, ıcınde yürüyen merdıvenlerın olduğu, yürüyen bantların olduğu, hastaların dışarı çıkmadan ıcerden her yöne gıdebıleceklerı vs vs 5 yıldızlı otel lüksünde vs vs bölge sehır hastanesı kompleksi yapılıyor! Bölge hastanesı anladınızmı? Bu hastane yapılırken de devlet hastanelerı de devam edecek.. bu yapılan bambaşka bısey! Malatya yapılan ıse devlet hastanesı arsası karşılığına TOKİ nın yenısı başka yere yaptığı sıradan bır hastanedır! Her ıkı hastaneyi zaten kıyaslayamazsınız denk bıle degıller.. Elazığ ıle cekısen kımsede yok ama 2014 yılından ıtıbaren Malatya buyuksehır olmussa eğer hesabını da sorarlar adama! Cunku Tayyip bey buyuksehırlere yapılacak dedı! Elazığ buyuksehırmı? Hayır
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar sessizce (7 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bilgilendirme için teşekkürler. Ülkemizin neresinde faydalı bir iş yapılıyorsa sevinmek gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman çetin (7 yıl önce)
    Ben Öznur Hanımın açıklamasından çok mutlu oldum. Hasüdlük yapmayalım dostlar şehrimize eğitim Hastanesi geliyor bu çok iyi ve güzel bir imkan. Yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin. Öznur Hanım Malatya'ya Ankaradan ençok katkı sağlayan vekilimiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ak Gençlik Cengiz (7 yıl önce)Süleyman çetin isimli kullanıcı yorumuna
    Kişilere mal edip diğer bakan ve milletvekillerimize haksızlık etmeyelim ile yapılan her yatırımın sahibi tüm vekil ve teşkilatların ortak aklı ve çabasıdır, bu eserler telaşla ilk açıklama yapanın değil ilimizdeki iktidar partisinin tümüne aittir bu böyle biline.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (7 yıl önce)
    milleti umursayan yok resmen 3. dünya ülkesinin bir şehriyiz sanki yollar çamur, trafik keşmekeş, su yok ama çevreleri hep yalaka dolu birde şunlar olmadan gezin trafiğe bakın asayişe bakın boyun eğene değil hizmet edene itibar edin trafiğe çözüm olsun diye bir tane otopark bile yapamayan, suyu meşhur şehri suya hasret bırakan insanlar bizlerin vebalini almaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan K (7 yıl önce)
    neden Öznur hanım olunca yorumumu yayınlamıyonuz. Mustafa Şahinden farkı neee. Ey malatyahaber
    0
    0
    Yanıtla
  • bari bu mesajı verdiniz. önceki mesajı da verin görelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıhhıye Cengiz (7 yıl önce)Hakan K isimli kullanıcı yorumuna
    Müzmin Ak Parti karşıtı; İki yüzlü davranma Ak Partili gibi davranıp gerçek kimliğini gizleyip sırkatini ifşa ediyorsun ey sahte rumuzlu Hakan K. İyi bir Aile hekimine muayene olmalısınız sn hakan k
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben saglıklıyım kardes. Ama şunu da kendime diyemiyorum. Acaba bu vekiller çalışıyo da bendemi sorun var. Hadi bende sorun var diyelim ama herkes şikayetci ise demekki kardes sizde sorun var. Şunu da belirteyim ben AK partiliyim. Hı CHP li olsam yazarım ne sakıncası var. Benim kimliğim şükür sen gibi sıhhıyeci degil :) Gardaşım madem yapılan Malatyaya hizmet var. Buyur say bakalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba Cengiz (7 yıl önce)Hakan K isimli kullanıcı yorumuna
    Mustafa Şahin gibi delikanlı yalakalık yapmayan adam gibi adamı ancak delikanlı olan anlar isteyen istediği kadar vursun sn mv Mustafa Şahin'e vız gelir tırıs gider. Baba mustafa Şahin Herkesi ederince değerlendirir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Şahin sahadada gönüllerdede tek vekil öznur hanım ve diğerleri saten ayda yılda bir sefer geliyosunuz onuda yapmayın mustafa şahin yeter bizede bu memleketede
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba olsun diye vekil secmedik. Hizmet için sectik. Konusmayala degil icraatlarla vekil olunur. Millet perişan, yollarda yürünemiyor, durmadan su sıkıntısı vb ugras dur. Zaten Malatayay hizmet yok, sonrada gez dolaş Türkiye gündemini yorumla. Millet yemiyor kardes bunları. Sıhhyeci Cengiz'e de söyledim. Sende cevap ver kardes. Bu vekiller Malatyaya ne yaptı. Bir çırpıda sayabilirsin. Seni alkışlarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selma (7 yıl önce)
    Bu kurum ve kuruluşları Malatya merkeze yaparak trafiği daha ne kadar kilitlemeyi düşünüyorsunuz. Sanayi kavşağı bitmiş durumda insanlar artık resmen çile çekiyor. Malatya nın bir kaç seneye biteceğini göremeyecek kadar vizyonsuz musunuz. Öznur Çalık bir dolaşır mısınızcaddelerde? Böyle bir kentte yaşamak ister misiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar sessizce (7 yıl önce)Selma isimli kullanıcı yorumuna
    Sokaklar köstebek yuvası, her yer çamur. Emniyet müdürlüğünün önündeki cadde trafiğe kapatıldıktan sonra sanayi-Akpınar kavşağı çöktü. Şehir de sular kesik. Yetkililer müdahale etmiyor, uyuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (7 yıl önce)
    ahmet çakır'ı zorla belediye başkanı yaptıran kişiler hiçbir şey olmamış gibi yorumlar yapabiliyor. temayül yoklamasında sami er birinci seçilmişken neden çakır'ı zorla başkan yaptılar acaba? hep reis'in arkasına sığınıp oy istediniz. ama artık yeter birazda suyun başkenti malatya'yı nasıl çöle çevirdiniz onu açıklayın. hakkımızı helal etmiyoruz. bu vebal günahla nasıl yaşayacaksınız çok merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (7 yıl önce)
    Yazık yazık bizlere kışın ortasında susuzluk hastane yapsan doktor yok pembe tablo çiziyor öznur hanım istikrar sürsün de ne ile esnaf perişan yollarda hiç mi yürümüyorsunuz yollar berbat daha onlarca sıkıntı bana ulaşsın ki daha neler söyleyeyim öznur Çalık hanıma
    0
    0
    Yanıtla