SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milli Eğitim Müdürüne Çağrıda Bulunmayın, Çünkü.!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da geçmişte özel dershane yöneticiliği yapan, şu anda da Malatya ve  özel okul ve kurs yöneticiliği yapan Eğitimci Hasan Özkan, “Malatya’da kurs sayısı resmi olanın 2 katından fazla kaçak var. Merdiven altı kurs inanılmaz arttı” diyerek, gerekli önlemin alınmadığına vurgu yaptı. Özkan, FETÖ’nün halen eğitimde etkin olduğuna da işaret ederek, “Halen eğitim öğretimi 3.5 soysuzun elinden alamıyorlar. Eğitimi halen birilerinin tezgahından çıkartamıyorla” ifadelerini kaydetti.  

Eğitimci Hasan Özkan, Malatya’da yayınlanan ERTV’de Hülya Kaya’nın hazırlayıp sunduğu “Güne Bakış” programında kaçak kurslar ve FETÖ’nün eğitimde halen etkin oluşuna yönelik açıklama ve iddialarda bulundu. 

-“Benim gördüklerimi her halde devlet görüyordur” 

Eğitimde halen FETÖ etkisinin olduğunu iddia eden eğitimci Hasan Özkan, “Benim gördüklerimi her halde devlet görüyordur. Halen eğitim öğretimi 3.5 soysuzun elinden alamıyorlar. Eğitimi halen birilerinin tezgahından çıkartamıyorlar. Türkiye’de de böyle, Malatya’da da böyle. Bakıyorlar görmüyorlar, duyuyorlar eşitmiyorlar. Halen tezgah var.” İfadelerini ileri sürdü. 

-“Merdiven altı kurs inanılmaz arttı” 

Malatya’da ‘merdiven altı’ kaçak kurs sayısında önemli artışların olduğuna işaret eden Özkan şunları söyledi:

“Merdiven altı özel okulumuz var mı? Ben yok diye düşünüyorum. Şu anlamda yok diye düşünüyorum; kaçak olma ihtimali yok, yani öğrenci diploma alma zorunda, evrak alma zorunda. Bundan dolayı asgari yeterliliği lazım yani. Ama merdiven altı kurs inanılmaz arttı. Resmi olanın misli misli fazlası. Ama okullar bahçesi olmak zorunda, yağın merdiveni olmak zorunda. Laboratuvarı olmak zorunda, spor salonu olmak zorunda, kadrosu olmak zorunda. Okullarda kaçak yok, şu anda özel okullarda derste var.” 

-“Bunu milli eğitim görmüyor mu, duymuyor mu?” 

Eğitimci Hasan Özkan, “Malatya’da kurs sayısı resmi olanın 2 katından fazla kaçak var.” açıklaması üzerine Hülya Kaya, “Milli eğitim bunu bilmiyor mu, duymuyor mu, niye buna karşı bir önlem almıyor? Siz vergisini veriyorsunuz” sorusunu yöneltti. Özkan; “Kayıtlı olmayana dokunmuyor.” cevabını verince Kaya, “Siz o zaman niye kayıtlı oluyorsunuz” sorusunu yöneltti. Özkan ise bu soruya “Halen namuslu olmaya gayret ediyoruz” şeklinde yanıt verdi.  

-“Milli Eğitim Müdürüne çağrı da bulunmayın, çünkü… 

Gazeteci Hülya Kaya’nın kaçak kurslar için, “Burada Milli Eğitim Müdürüne çağrıda bulunuyoruz” sözlerini yarıda kesen Hasan Özkan, “Lütfen çağrıda bulunmayın, önce bana gelirler. Şaka demiyorum, vallahi önce bana gelirler.” esprisini yaparak, Milli eğitim Müdürlüğü’nün kayıt dışı kurslarla mücadele yerine kayıtlı olan kurslarla ilgilendiğini vurguladı.  

-“Artık tuz kokmaya başlamışsa yapacak bir şey yok”  

Eğitimci Özkan, kaçak kurslar için “Zamanı geldiğinde illaki müdahale ederler” derken “Artık tuz kokmaya başlamışsa yapacak bir şey yok. Gördüğümüz doğruyu söylüyoruz, hani Reşat Nuri Gültekin’in bir sözü var, ‘Türk milleti belki alim değil, ama ariftir’ diyor. İrfanı vardır. Bizde irfanımızla söylüyoruz. Şuanda da doğru gitmeyen şeyler var” ifadelerini sözlerine ekledi.  

malatyahaber.com- ER TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Harun (1 yıl önce)
    Ceket rengi etek boyu geçelim de en önemli ayrıntı "kriptolar heryerde"..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Serdar (1 yıl önce)
    Milli Eğitim müdürü ne iş yapıyor.Bir zahmet eğitimin sorunlarına bir el atsan.Olan Malatya'nın çocuklarına oluyor.Maalesef ,hanımefendi bu yükü kaldıramıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet_44 (1 yıl önce)
    Milli eğitim müdürü ya protokolde,ya da il dışında.Bir şeyden haberi yok.Malatya eğitimi Allah'a emanet...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Milli eğitim müdürü Malatya eğitimine farklı bir vizyon getirdi. Yıllardır oturmaktan koltuğunun derisi soyulmuş şube mudurlerini, müdür yardımcılarını koltuğundan kaldırdı, dinamik ekiplerle ise başladı. Acısı olan insanlar bir açık bulamayıp ceket rengine takmışlar... Çok ilginç.. Milli eğitim yetkilileri iş hanı, apartman dolaşarak korsan kurs mu arayacak? Bırakın bu isleri
    %35
    %65
    Yanıtla
  • 76. maddeden biri ya da birilerine usulsüz şube müdürlüğü istendiği söyleniyor. Eğer mesele devşirme yöntemlerle vizyon getirmekse sınav ne için var onu buradaki okuyuculara bırakıyorum. Özel öğretim kurumları levhalarında meb ibaresi var ayrıca bununla ilgili meb içerisinde bir bölüm var. Müdire hanımın iyi niyeti müdürlük içerisinde öyle ya da böyle istismar ediliyorsa bilemem. Kısacası sayın Özkan sıkıntılı olduğu bir konuyu dile getirmiş. Kendinin de özel kurumları var anladığım kadarıyla yasalara göre hareket ettiğini ifade ediyor. Korsan olanların işini düzgün yapanlara zarar verdiğini söylemiş. Bu konuda iddiaları doğruysa haklı. Konu ilimizin müdire hanımını ilgilendiriyor. Kendisi sayın Özkan'ı arayıp konu ile ilgili bilgi alacaktır. Aynı şekilde sayın Valinin de durumu değerlendireceğini düşünüyorum. Hiç bir konuda fanatik olmamak gerekiyor doğru neyse odur.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • sad (1 yıl önce)
    merdiven altı kursların sebebi insanların kural tanımamazlığı değil atanamaması hasan efendi. ayrıca meb kurs açma prosedürlerini açacak kişiye değilde yatarak maaş alan bazı çalışanlarını sahaya sürüp hallettirir işleri kolaylaştırsa herşey daha güzel olur
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Deniz (1 yıl önce)
    Malatya Haber bu haberden önce Hacı Ahmet Akıncı Lisesi'nde yaşanan cinsel istismarı iddiasını haber yapıp Milli Eğitim Müdürü'ne bu istismarı aydınlatması için çağrıda bulunsanız.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Hasan bey kimi kime şikayet edeceksiniz derdinizi anlatacak muhatap bulamıyorsunuz milli eğitim ile ilgili o kadar sorun varki görmedik, duymadık,bilmiyoruz deyip geçip gidiyoruz.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Abdulkadir (1 yıl önce)
    Yaşlısıyla genciyle Bütün Malatya el ele. Valimize helal olsun.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Bu yorum bu haberin değildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (1 yıl önce)
    Milli Eğitimi yönetenlerin kaçak kurslarla ilgili menfaat bağları olduğunu herkes dile getiriyor.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • cenk (1 yıl önce)
    pasta payı daraldıgından dolayı fetö karalaması yaptıgını düşünüyorum bir bilgin belgen varsa emniyete verirsin sen merak etme hasan özkan devletimizin emniyeti 24 saat çalışıyor
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Bu zamanda herşeyi kaçak yaparsan namuslusun. Hoca doğru demiş. Milli eğitim muduru kırmızı montuyla resim çektirmeye devam etsin. Devam reklama...
    %69
    %31
    Yanıtla
  • BÖRTEÇİNO1944 (1 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Milli Eğitim Müdürü Lacivert mont ile fotoğraf çektirse sorun bitecek!!!!!!!!!!!!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mert kaya (1 yıl önce)
    Diş hastanesinin başhekimi on yıldır akşam 5 ten sonra muayehane işletiyor devletin öğretmenlerinin ders vermesinimi eleştiriyorsunuz
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)
    Ortaokulda öğrenciye zulmedip sen anlamamışsın Bu dersaneye gelseydin anlardın diyen öğretmen cehennem zalimler için. Doldurun torbanızı hele ne olacak...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Zeki (1 yıl önce)
    Bu ülkede haklı olan mağdurdur. Adalet sistemi suçluyu korur. Koltuğu tutanlar dertsiz başlarına dert almak istemezler, dokunmamaları gereken yerlere dokunduklarında hemen arkada bir mekanizma çalışır ve onu koltuğundan eder. Sonra da kahrolsun Amerika deriz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • kamil yılmaz (1 yıl önce)
    Malatya Milli eğitim bunları bir gezse çoğu kamu da öğretmen okullarda velilere direk reklam yapıyorlar. Hiç çekinmeden whatsapp üzerinden dersane afişlerini paylaşıyorlar, cesur idareciler yok ki bunların önünü kessin Okul müdürleri de pasif yetkililerde
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)
    Bakıyorumda her kes kendini övüyor…! Kimin ne kadar masum olduğunu herkeste çok iyi biliyor…!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatan (1 yıl önce)
    benim bildiğim fahri kayan bulvarı çevresinde fetönün yandaşları bitane kurmuşlar ve aynı zamanda pensilvanyanın payını düzenli bir şekilde gönderiyorlar
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Özel kurslarda çalışan öğretmenlerin bir çoğunun devlet öğretmeni olduğu söyleniyor. Devletin önce bu konuya el atması lazım.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Bilal özer (1 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Sen işini iyi yap da meb öğretmenlerine ihtiyaç kalmasın
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Tabi iş verene bir öğretmenin maaliyeti 12 bin küsür bunu ödememek adına devletten çalıştırmak kurumun ya da kurumların işine geliyor. Bu ülkede kayıt dışılık en çok özel kurslarda zaten kiminin 500 öğrencisi var ama 108 gösteriyor. Muhasebe zarar gösteriyor gibi gibi. Meb öğretmeni burda vebal altında eğer okulda ilmiyle amel etmeyip kursta bunu kayıt dışı yapıyorsa ahirete kalan bir hesap var. Fahri Kayahanda marketten çok kurs var diyecek laf yok o yüzden. Burda kursta ya da özel okulda çalışan öğretmenlere yetersiz diyerek kul hakkına giriyorsun. Orda çalışan öğretmenler ne zorluklarla çalışıyor ama devlet öğretmeni olarak onların hakkını ya da orda çalışacak bir mezunun hakkına giriyorsunuz. Çok konuşulur ama herkes her şeyi biliyor...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • kamu öğretmenleri özelde 8 saate kadar ders verebilir diye biliyorum.
    %50
    %50
    Yanıtla