SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'nün Mezuniyet Törenine Rektörü de Katıldı!

MTÜ'nün Mezuniyet Törenine Rektörü de Katıldı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin (MTÜ) Battalgazi Yerleşkesinde yapılan mezuniyet törenine, üniversitenin Ankara'da ikamet eden ve birkaç günlüğüne Malatya'ya gelen rektörü Aysun Bay Karabulut da katıldı.

Daha önceki yıllarda üst düzey katılım olmayan mezuniyet törenine, henüz Malatya'yı ve bir takım görevlerde bulunanları tanıma fırsatı bulamayan Malatya'nın yeni Valisi Hulusi Şahin'le birlikte il protokolunun da ilgi gösterdiği gözlendi. 

Üniversitenin yıl sonu etkinlikleri için geçtiğimiz günlerde Ankara'dan gelen, önceki gün de yerel sanatçıların katılımıyla yapılan Bahar Şenliği'ne iştirak edip halay çeken rektör Aysun Bay Karabulut, ertesi günkü mezuniyet töreninde hazır bulundu, bir de konuşma yaptı. 

Ailesiyle birlikte Ankara'da yaşayan, üniversitenin birçok etkinliğine, Ankara'daki evinden, internet üzerinden ve Malatya'daki makam odası fonu yerleştirilen görüntü eşliğinde katılan, gününü daha çok Ankara'da üst düzey devlet görevlileri ve iktidar partisi siyasileriyle fotoğraf çektirip sosyal medyasında, altına da ‘projelerini anlattığı’ notuyla paylaşan rektörün, Bahar Şenliği ve mezuniyet töreni etkinliklerinde sahneye ilk kez kocası Ercan Karabulut'u çıkarmaması dikkat çekti. Rektörün kocası, töreni protokol mensuplarıyla birlikte izledi.

Vali Hulusi Şahin törende yaptığı konuşmada, “Öğrencilerle bir arada olmak insana gençlik aşısı gibi geliyor, sizleri görünce geleceğe dair olan ümitlerimiz yeşeriyor, güçleniyor. Sizler bizim geleceğimizsiniz, ülkemizin geleceğisiniz, ailelerimizin gözbebeklerisiniz ve çok önemli bir eşiği hayatınızda geçmiş oldunuz, üniversite mezunu oldunuz bu çok değerli. Alacağınız diploma öyle kolay bir şey değil hayatınızın çok önemli bir anını yaşıyorsunuz şu anda. Bundan sonra İnşallah hepinizin çok uzun bir hayatı olacak bu hayatın her aşamasında kimliğinizi oluşturan temel belgelerden bir tanesi hatta belki de en önemlisi aldığınız bu diploma olacak Mezun olduğunuz bu üniversite önemli bir üniversite. Çok kısa sürede büyük mesafe kat etmiş ve çok önemli bir ismin üzerinde kurulduğu üniversite. Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, özellikle bizim üniversite yıllarımıza damgasını vuran bir büyük liderdi. Sözünü hiç unutmuyorum “Eğer çok büyük bir hata yapmaz isek 21. yüzyıl Türk Asrı olacaktır” demişti. Türk Asrı olması yolunda çok güçlü bir şekilde ilerliyoruz. Bu kutlu yolda sizler de görev alacaksınız.  Genç bireyler olarak ülkemizin büyüme, gelişme, muasır medeniyetler seviyesine ve üzerine çıkma yolunda sizler de sorumluluk alacaksınız. Buradaki temel kriterimiz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü olmalı; “Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.” Demek ki bizim için geleceğe yönelik yapmamız gereken temel iş çalışmak, yorulmak, öğrenmek, didinmektir. Emek verdikçe mutlaka başarılı olacağız” dedi.

Vali Hulusi Şahin, eşi Ebru Şahin, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin katıldığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi 4. Mezuniyet Töreni'nde Vali Hulusi Şahin, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren mezun olan öğrencilere başarı belgelerini verdiler.

malatyahaber.com- Bülten- iha

KAPAK FOTO: MTÜ'nün Rektörü Aysun Bay Karabulut, üniversitesinin mezuniyet törenine Ankara'dan gelerek katıldı. Karabulut, 4 yılda çok sayıda değiştirdiği ya da görevi bırakan rektör yardımcılarından halen görevde tek kalan olan Prof.Dr. Murat Aladağ'la birlikte üniversite birincisini kutladı.

FOTOĞRAFLAR: Üniversitenin mezuniyet töreninden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Malatyalim01 (1 yıl önce)
    Rektör bu işi bırakması gerekiyor,bir üniversitenin rektörü ne demek oluyor da hanımefendi Ankara'da görev yeri Malatya, yök hanımefendi'yi görevden almalı diye düşünüyorum. Çok yanlış yapılan işler var Malatya'daki vekiller ne iş yapıyorlar, neden bu memleketle ilgilenen bir Vekil veya belediye başkanları ne iş yapıyorlar diye soracam lâkin sormama gerek yok,onlar çıkar, menfaat, rant varsa oraya yönelirler. Allah Islah eylesin Vesselam
    %67
    %33
    Yanıtla
  • NoName (1 yıl önce)
    Veli Ağbabanın gazetesinden ancak böylesi haberler çıkacaktır...Karun gibi zengin oldun Veli...Bi açıkla bakalım...İnşaaat Malzemeciliğinden karun gibi zengin olman nasıl oldu...
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Başlık bile yanlış tabiki katılacak o üniversitenin rektörü
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Her gün rektör hanımı yazıp duruyorsunuz Malatya'nın baska meselesi başka haberi yokmuş gibi varsa bir sıkıntı mahkemeler orada YÖK orada ben kendisini tanımam fakat gerçekten yeter sorununuz ney şahsimi bilmiyorum yanlış anlaşılmasın ben iyi yada kötü demiyorum fakat başka habere bakın
    %45
    %55
    Yanıtla
  • @Fatih bellıkı ya bu kadın ya da yakınısın başka türlü bir insanın boyle ınsanlara yonelık bunların lehine bır yorum yapabılmesı ımkansız ötesi
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hiç tanımam fakat bu site sürekli bunu yazıyor benim söylemek istediğim varsa birşey YÖK e şikayet etsinler yada savcılığa
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Yök mü? Şikayet edilmeyen 1 tane kurum kalmadı
    %100
    %0
    Yanıtla