SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Kara Günü Anlatırken, Gözyaşlarına Boğuldu..

O Kara Günü Anlatırken, Gözyaşlarına Boğuldu..
A- A+ PAYLAŞ

Deprem Uzmanı Prof.Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda, fay hattı üzerinde yer alan 18 il ile ilgili uyarılarda bulunurken, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşadıklarını da anlattı ve gözyaşlarını tutamadı. Prof.Dr. Görür, kendisine depremde büyük hasar gören Doğanşehir- Erkenek'ten gelen bir mesajı da, "Erkenek'te bir grup bana video göndermiş. 'Hocam size saygılar sunarız. Siz çok uyardınız. Biz dinlemedik. Şimdi Erkenek yok' diyor." sözleriye anlattı.

Prof.Dr. Görür'ün, Kafa TV'de yaptığı açıklamalara ilişkin cumhuriyet.com.tr'de yer alan haber şöyle:

"..Yaptığı her açıklama yakından takip edilen Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür KAFA TV'de açıklamalarda bulundu. Deprem uyarılarına bir yenisini ekleyen Görür bu kez isim vererek 18 ili uyardı.

Görür, "Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum kaderi Kahramanmaraş, Hatay gibidir" dedi.

Görür ayrıca bu illerle ilgili olarak, "Direkt fayın üzerinde yaşıyor bu iller. Bunların altındaki faylar oldukça güçlü. Ve her kentte 7 ve üzerinde deprem oluşturmaya kapasiteleri var" ifadelerini kullandı.

Sözlerine ekleme yapan Görür 18 ili kastederek, "Orada deprem olursa zarar ve kayıp anormal derecede fazla olur" dedi.

İşte içinden fay hattı geçen o 18 il:

Eskişehir
Denizli
Muğla 
Erzincan
Kayseri
Kocaeli
Tokat
Osmaniye
Kahramanmaraş
Bingöl
Konya
Hatay
Erzurum
Aydın
Balıkesir
Burdur
Manisa
Hakkari

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Öte yandan Naci Görür deprem gecesi yaşadığı olayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Görür, duygulandıran anısını şu sözlerle anlattı:

"Adana'da biz sizin uyarılarınız üzerine gittik komşularla konuştuk. Bir apartmandaki sıkıntılı durumu oradakilere izah ettik. O apartmadakiler bunu kabul etmemiş. Beni dinleyen kişi 'bizim halimiz vaktimiz yerindeydi, biz oradan ayrıldık' diyor. Şimdi size hayır diyenlerin hiçbiri yaşamıyor diyor. Erkenek'te bir grup bana video göndermiş. 'Hocam size saygılar sunarız. Siz çok uyardınız. Biz dinlemedik. Şimdi Erkenek yok' diyor."

"4-5 SAAT AĞLADIM"
"Depremin olduğu gün saat 6'ya doğru benim telefonum çaldı. Ben telefonumu genelde açık bırakırım. Çünkü uygunsuz saatte çaldıysa ya çocuklar ya da deprem olmuştur. Gazeteciler beni aramaz o saatte. Ben kalktım o saatte baktım beni Whatsapp'tan biri görüntülü arıyor. Bir hanım gördüm.

Önce tam anlamadım. Loş bir ışıkta saç baş karışık. Tam görünmüyor da bir baktım yanında da bir kız çocuğu var, kızı... 'Hocam bizi kurtar' diyor. Yani düşünün o sabah ben mübalasız 4 5 saat ağladım."

Kafa TV- cumhuriyet.com.tr- medyaradar.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • malatya sevdam 55 44 samsunspor (4 ay önce)
    gerçekten bu hocanın kıymeti hiç bilinmedi yıllar öncesinden il il gezdi herkeste bunlara şarlatan gözüyle baktı depremi kims bilemez dediler bu adamları bir taşlamadıkları kaldı şimdide herkes sabah kalkınca ilk iş bu tür insanların hesabına giriyor ama sadece okuyup çıkıyoruz halen yapılasma suan depremden sonra yapılan yapılasmaların cogu yanlıs sekilde yapıldı temeller göl oldu filan demek istemiyoruz ama naci hoca malatyayı sürekli uyarıyor burada artçı diyemecegimiz depremler bile olabilir dedi daha geçen günlerde. malatya hiç ama hiç hazır degil depreme listede malatya yok diye oh çekmeyin.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Ben imkansız gibi görünen bisey söylemek istiyorum.. Malatya yerinde yapilmamaliydi... şehir komple zamana yayılarak Yazıhan a tasinmaliydi.. Hem düz ova bir yer.. şehir orda olmalıydı.. not istanbul da yasiyorum yazihan ve başka bir ilçeli degilim...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • yazıhan fay hattı üzerinde.. yaxıhan, arguvan ocacık fayı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (4 ay önce)
    Kıymetli hocam deprem öncesi Malatyalılar derneğinde uyarılarda bulunurken bazı yetkililer şimdi olduğu gibi başka başka yerlerde birbirlerine plaket vermekle meşguldü. Zerre hakkım varsa ihmali olanlara haram zıkkım olsun.5 vakit beddua ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Faylar Memleketi (4 ay önce)
    Sanki Malatyayi unutmuş gibime geliyor..
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Tahir (4 ay önce)
    Aman hocam dikkat edin, sizi de hapse atmasınlar.. Siz bu insanlara lazımsınız..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Güzel insan (5 ay önce)
    Elazığlı güzel insan bir Malatyalı olarak siz bizim de hemşerimizsiniz..Biz de seni unutmayacağız..
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Gani (5 ay önce)
    Hocam,10 senedir K.maraşda bir deprem bekliyorum zaman gittikçe azalıyor derken burada sen nereden bileceksin diyenler dalga geçmiş,sonrada Allahtan geldi diyerek günah çıkarmaya çalışanlar binlerce insanın kanına girmişlerdir.Yüce Allah insana akıl vermiş,Bu aklın hesabını soracağını söylemiştir.Her işi aklın dışına taşımaya çalışanlar,son 20 yılda mevcut yapı stokunun her sadece %5 yenilenmiş olsaydı bugün binlerce insanın bina altında kalarak ölmüyeceğini acaba biliyorlarmıydı?Doğrusu Aklın ve bilimin ışığında herkes üzerine düşen görev yapıp gerisi Allaha bırakmakmamız daha doğru olmazmıydı?.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Cero (5 ay önce)
    Hocam siz bilim adamısınız doğruyu söylediğiniz için siyasetçiler sizi sevmez ve size asla danışmazlar. Bu ülkede yaşayan insanların zerre kadar kıymeti olsaydı devlet denilen yapı yüz senelik cumhuriyet tarihinde meydana gelen bunca depremlerden az bir ders alırdı. Buna bağlı olarak da devlet deprem bölgeleri için özel bir yapı standardı oluşturup bilakis onları daha inşaat aşamasında denetleyip, ihlal edenleri de ağır cezalara çarptırdı. Bu şekilde depreme dayanıksız yapıların oluşmazdı. Bugün biz sadece son depremlerde ölen 51000 insanımız kaybetmemiş olurduk. Ama ülkede gemisini yürüten kaptan misali kim cebini doldurma yolunu bulmuşsa devlet onlardan yana tavır alıyor. Hırsızlar ekonomiyi canlandırıyor ve köleliğe eşdeğer maaşla çalışacak insanlara istihdam yaratıyorlar. Bu ülkede köşeyi kolay dönmek istersen mesleğin ve eğitimin ne olursa olsun hemen biraz para bulup müteahhit olacaksın çünkü uyuşturucu satmanın bile bu kadar karlı olduğunu sanmam. Müteahhitlik bire on kazandırıyor, çalmak serbest, çaldıkların için kılıf da her zaman hazır ve hepsi kanunlara uygun olarak ta tamamlanabiliyor. Hükümetimiz kalkmış yerinde dönüşüm hikayeleri anlatıp duruyor. Yapılar ilk başta iyi yapılmış olsaydı bu gün kentsel dönüşüm hikayeleri dinlemezdik. Kaldı ki ben siyasi yönetimin bu kentsel dönüşüm safsatasına da inanmıyorum. Çünkü önemli olan yeni binalar yapmak değil depreme dayanıklı binaları bilimin ve tecrübelerin ışığında yapmak gerekiyor. Malatya, Bostanbaşı’nda da 0-6 yaş arasındaki binaların hepsi yeni yapılardı fakat hepsi oturulamaz hale geldi ve yıkıldı. Demek ki çözüm yeni binalar yapmak değilmiş.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (5 ay önce)
    Ağlamana değmez bu millet,nasıl olsa bir yıl sonra herşeyi unuturlar.Akıllanmaz bu halk.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Abdulvahap (5 ay önce)
    Siz uyardınız biz dinlemedik demiş ya...Vatandaş dinlese ne olur dinlemese ne...İdareciler dinleyecekti...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • MALATYALI1 (5 ay önce)
    Hocam siz bu ülkenin yetiştirdiği çok saygıdeğer bilim insanısınız biliyorsunuz, anlatıyorsunuz öğretiyorsunuz, uyarıyorsunuz duyan yok, anlayan yok önlem alan yok sonuçta yoksul halkımız heryönde darbeyi alıyor yarı eksik var yok gibi yaşayıp gidiyor. Bilime inanmayıp önlem almayan tüm yöneticiler sorumludur. Madem halk sizi seçti gerekli neden önlemleri almazsınız, makamlara korkuluk içinmi oturulur. Önlemek ödemekten kat kat ucuzdur, bu anlayışı benimsenmelidir. Yıkımda insanlarımız hem maddi hem manevi olarak içinde çıkılmaz hal alıyor. Acilen ne yapılması gerekiyorsa bilim ışığında ve tüm dünyada uygulanan standartları uygulamamız gerekiyor.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (5 ay önce)
    Seni dinlemeyen yetkililer kurumlar belediyelerdir. Halkın kendi başına bir şey yapması çok zor. İlgili kurumlar kentsel dönüşüm ve fizibilite çalışmaları ile halkı yönlendirmelidir. Evi yapmak ayakta tutmak güçlendirmek için de uygun kredi ve destekler olmalı, bunun için de ekonomi ve alım gücü uygun olmalıdır. Gelin görünki bitmiş tükenmiş bir ekonomi ile karşı karşıyayız. Allah yardımcımız olsun.
    %95
    %5
    Yanıtla