SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Spor Bilimleri'nin 3 AB Projesi Var

0
Güncellendi - 2019-03-01 04:06:15
Spor Bilimleri'nin 3 AB Projesi Var
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin biri koordinatör, ikisinin ise proje ortağı olduğu üç Avrupa Birliği projesiyle ilgili basına bilgi verildi.

İnönü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Senato salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında, bu yıl İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin ÜniAr Akademik Teşvik Araştırması'nda kendi branşında Spor Bilimleri Fakülteleri arasında Türkiye'de birinci sırada yer aldığını kaydetti.

Rektör Kızılay, birinci sırada yer almasındaki en önemli etkenlerden birisinin de Avrupa Birliği projelerinin olduğunu ifade ederek, "Üniversitemizde en çok Avrupa Birliği projesi yapan hatta belki de Türkiye'de en çok Avrupa Birliği projesi yapan fakültelerin başında geliyor" dedi.

Projeler hakkında bilgiler veren Kızılay, şunları söyledi:

"İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültemizin koordinatör olarak yer aldığı birinci projemiz 'Hippoterapi ve Hidroterapi Yöntemleri ile Engelli İnsanların Sosyal Hayata Entegrasyonu' projesi. Bu proje, Avrupa Birliği projesi olarak çok değer buldu. 2014-2019 yılları ülkemizin koordinatör olarak yer aldığı altı Avrupa Birliği projesinden biri olarak bu proje uygulamada. Birçok ülkeyle ortak proje yapıyoruz ama projeyi biz yönetiyoruz. İkinci projemiz 'HEPA2RKIDS' projesi. Süper Kid Spor Okulu projesinde koordinatör Hırvatistan, biz bu projede proje ortağı olarak yer aldık. Üçüncü projemizde; İspanya, Pedreguer Kent Konseyi'nin koordinatör olduğu, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültemizin proje ortağı olduğu 'Basketbol Aracılığı ile Fırsat Eşitliği' projesi. Üniversitemiz bu projede İspanya'nın yanı sıra Portekiz ve İtalya ile bu projeyi yapıyoruz."

EPIC-Basketball projesi kapsamında İspanya'ya gidecek sporcuların da yer aldığı toplantıda Kızılay, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Gençlerimiz İspanya'ya gidecek. Çok mutluyuz, İspanya'da onlara Portekiz ve İtalya'da katılacak. Arkadaşlarıyla ortak faaliyetlere iştirak edecekler. O faaliyetlerde hem ülkemizi temsil edecekler hem şehrimizi temsil edecekler. EPIC-Basketball takımı olarak diğer proje ortağı ülkelerle arkadaşlık kuracaklar, ülkemizi, şehrimizi ve üniversitemizi anlatacaklar."

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cemal Gündoğdu ise "Bu bizim için gurur vesilesi. Dışişleri Bakanlığı'nın bir toplantısı oldu. Avrupa Birliği Projeler Komisyon Başkanlığı'nın bir toplantısı yapıldı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan bize bir davet geldi. Türkiye'de örnek kurum olarak, biz gidip bu projelerimizi orada anlattık. Bu toplantımıza Dışişleri Bakan Yardımcımız, Avrupa Birliği Projeleri Komisyon Başkanı katıldı. Türkiye'deki tüm federasyonların başkanları toplantıda yer aldı. Bizim projelerimiz orada çok büyük bir övgü aldı, çok büyük beğeni topladı. Türkiye'de tek örnek kurum olarak biz gidip bu projelerimizi sunduk, üniversitemizi ve ilimizi çok başarılı bir şekilde temsil ettik" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Feramuz Karaca (5 yıl önce)
    Hocalarımın emeğine sağlık
    0
    0
    Yanıtla