SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Stad Eksikleriyle Devredildi, Gidermek İçin Görüşüyoruz"

0
Güncellendi - 2017-07-02 18:20:55
A- A+ PAYLAŞ

  • Yeni stadda inceleme yapan EYMS Başkanı Gevrek, eksiklerle ilgili konuştu ve ayrıca stad çevresindeki yolların bir an önce yapılması gerektiğini söyledi

Evkur Yeni Malatyaspor’un Kulüp Başkanı Adil Gevrek, yeni yapılan Malatya Stadyumunda incelemelerde bulundu.

Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren sarı siyahlılar, Süper Lig’de maçlarını oynayacağı Malatya Stadyumu’ndaki çalışmaları da yakından takip ediyor. Kulüp başkanı Adil Gevrek, İnönü Üniversitesi karşısında yapılan Malatya Stadyumu’nu gezdi. Gevrek, hem çalışmalar hem de stadın don durumu hakkında bilgiler alarak, incelemelerde bulundu.

Gazetecilerin yoğun ilgisi altında statta incelemelerde bulunan Gevrek, “Yeni stadımızı yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla gezdik. Stat, TOKİ’ye devredildi. Ama eksikleriyle devredildi. Bizde yönetim kurulu olarak eksikleri yerinde görmek istedik. Öncelikle locaların yapılması lazım, soyunma odalarında da birkaç eksik var. Biz eksikleri gerekli yerlere bildirdik” dedi.

“PASSOLİG SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Gevrek, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk’ün de statta incelemelerde bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk de stattaki eksikleri yerinde gördü ve gerekli talimatları verdi.

Biz yeni sezonda ilk maçımızı burada oynamak istiyoruz. Tabi stat içerisinden ziyade Passolig’inde kurulması lazım,  henüz federasyonda Passolig’e devretmediği için onlarda işlemlere başlamadı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’den 5 Temmuz’da randevu aldım. Bu görüşmede Passolig sorununu da en kısa sürede çözmek istiyoruz. Biz yönetim olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Resmiyette henüz stadı devralmamıza rağmen yapıyoruz.”

“YOLLARIN YAPILMASI LAZIM”

Stadın yollarının yapılması gerektiğine dikkat çeken Gevrek, “Eksikleri gidermemiz için görüşmeler yapıyoruz. Tabi sadece biz değil Valimizin, Belediye Başkanımızın ve basının da bu işin üzerine düşmesi gerekiyor. İnşallah ilk maçımıza yetiştireceğiz. Gerçekten ilimize önemli bir stat kazandırıldı. Evet, eksikler var ama inşallah son gelen miktar ile bununda çözüleceğine inanıyorum.  Tabi loca ve kombine için soranlar var. Biz devralmadığımız için nereyi nasıl vereceğimiz belli değil daha yer belirlemesi yapılmadı. Localarımız da yapılacak. Eğer biterse, bizde devralırsak bunun çalışmasını hemen bitirmiş olacağız.  Bizlerde taraftarımız gibi bir an önce loca, kombine ve LED ekran reklam satışına başlamak istiyoruz. İnşallah en yakın zamanda loca ve kombine fiyatlarımızı duyuracağız” diye konuştu.

“LİGE SAĞLAM ADIMLARLA BAŞLAMAK İSTİYORUZ”

Süper Lige sağlam adımlarla başlamak istediklerini dile getiren Gevrek, “12-13 tane oyuncu alarak yeni bir takım kuracağız. Birbirlerine uyum sağlamaları lazım, kolay değil. Mevcut kadromuzdan 7-8 oyuncumuzla devam edeceğiz. Lige sağlam adımlar atarak başlamak istiyoruz” dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor’un teknik direktör Ertuğrul Sağlam’da, kulübün tesislerinin yanı sıra yeni yapılan Malatya Stadyumu’nda da incelemelerde bulunmuştu.

“STATTA MAÇ OYNANABİLİR”

Geçtiğimiz günlerde yeni statta incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, “Biz seyirci giriş-çıkışları, zemin, soyunma odalarına bakıyoruz. Şu an burada maç oynanmamasıyla ilgili sıkıntı yok. Ancak eski stadyumdan elektronik biletin taşınması lazım. Bunların taşınma süreçleri var. Uzun süreler değil bunlar. Bunları hareketlendirmek için buradayız. Bu statları biz taraftarlar, basın, kulüp yöneticileri, devletin yetkilileri, mühendisler hep birlikte maç oynamaya hazırlıyoruz. Bu stadyum şu an her şeyiyle maç oynanmaya hazır” demişti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • mustafa! (6 yıl önce)
    Secimlerden.once.yatirimdan.yollardan.caddelerden.parklarin.yapimindan.soz.edenler.stadin.yolunu.eksiklerini.tamamlayin.malatyalilar.tesekkur.eder,
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (6 yıl önce)
    Yazık yazık malatya-ma yazık bu kadar beceriksizlik olmaz daha kombine satacağız loca satacağız vip satacağız.... Nezaman ...... biz yine eski stad da oynayalım.... Zaten bu stad yarısı bile dolmaz ...Sahipsiz Malatya m .....
    0
    0
    Yanıtla
  • süleyman (6 yıl önce)
    Eksiklerle teslim almasaydınız kardeşim teslim belgesini kim imzalamışsa eksikleri o tamamlasın bu takım süper ligde top koşturacak kaliteyi arttırmak için stat tek başına bişi ifade etmez futbolculardan teknik heyete yönetimden top toplayıcıya kadar kaliteli iş bilir ve yaptığı işin hakkını veren insanlar gereklidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rüzgarın oğlu (6 yıl önce)
    Yazıklar olsun be yazık sadece yazık.komedisinz bilsek eski stadın malzemelerini hatıra diye sokmezdik
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahir (6 yıl önce)
    İstanbul' a devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Sademalatyali (6 yıl önce)
    Bir Dogus gibi firmada malatya lazim.fenerbace basket takimini yurolig samyonu yapti.Dugmeciler krali nerde bir destek versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Yeter ama bu hükümeti temsil eden milletvekili ve brokratlarin beceriksizligidir. Aynı hükümet onlar a stat yaptı yapıyor .ama bu sorunlar sadece Malatyada. Yeter bu ne beceriksizlik ..Ayıp günahtır.İnsanları sogutuyor bu şehrin brokrasi si .millete hizmet hakka hizmettir.Bu şehirde bazı işler kör topal gidiyor. Merkezi hükümetten değil ama bu şehrin yöneticileri işlerini eksik yapıyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Sademalatyali (6 yıl önce)
    Tahminim bayagi eksikler var Elazig macina yetisek deniyordu.ne oldu bir tarafi cokuyor localar yapilmamis yollar yok bu senede rahat bir mac izleyemecegiz anlasildi.gercekten malataya hazir degil kabul etmek gerek.ilk bir iki hafta sahamizda mac yok demektir.malatya sahipsiz bir cumle kulansam yanlis olmaz sanirim.6 sene oldu ote taraftan 3.yilda biten statlar var.hayirlisi diyecegim ama pekti hayirli gozukmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Kimse kusura bakmasın yönetim çok pasif hareket ediyor lig başlayacak Adil Başkan hala stad eksikliklerinin giderilmesiyle uğraşıyor doğru dürüst süper lig kalitesinde transfer bile yapamadınız bu gidişle çıktığımız gibi düşeceğiz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    Stad değil yüz karası bu adamlara birde hak ediş mi verildi yazık sahanın zemini çöküyor resmen utanç çok
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (6 yıl önce)
    Malatya belediyesi veya Battalgazi belediyesi ne iş yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (6 yıl önce)
    Stadımız çok güzel olmuş,yolları yok,eksiklikleri bitirilmeden, apar topar teslim edilmiş.Ağustosda ligler başlıyor.Malatyasporumuza yazık ve günah.Aynı tarihlerde yapımına başlanan tüm toki stadlarında bu yıl maçlar oynandı.Bizim stadın yolları yok..Bizim Malatya sahipsiz diyorum,burada birileri olayı başka yere çekiyor.Müteahit batmış,şirket çökmüş falan filan aradan o kadar zaman geçti.Bu işin cılkı çıktı.Yapılan işlere bakarak konuşulur.Bu şehrin sahibi yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (6 yıl önce)
    malatya mütahhit yetiştirme okulu.hiç bir deneyimi olmayanlar burada işi öğrenip ustalaşıyor.u yüzdende sorunlar hiç bitmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (6 yıl önce)
    Sayın Adil Gevrek taşıma suyla değirmen dönmez sürekli siyasetçilerden yardım istemeyi bırakın siz kendiniz bütçe bulmaya calısın kimse amatör klup değilsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Şafak Tamer Mor (6 yıl önce)
    Başkanın resmine bakınca staddaki işlerin iyi gitmediği karşısındaki kişinin de wallahi elimizden bu kadarı geliyor dediği anlaşılıyor. Bukare bir Malatya olarak beni üzüyor. Sanki Karadenize kapak yapıyorlar yer var malzeme var teknoloji var imkan var ortada helva yok yazık.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Şafak Tamer Mor (6 yıl önce)
    Bu işlerde bir aksilik var ama nedir bilinmez .sanki birileri malatyanın büyümesini istemiyor işine gelmiyor gibi. İlgisizlik ağırdan almak bürokratik engeller bunlar. Başkanın yerinde olsam bu problemleri yerine getirmeyenleri ifşa ederim rica etmekle minnet etmekle bu işler bitmez.sen Malatya sporun başkanısın yolmuş soyunma odasıymış denizden geçiyorsunuz arka takılıyordunun. Vasat bir durum....
    0
    0
    Yanıtla
  • samet (6 yıl önce)
    bunların bu sekilde eksik devretmesindeki tek sebeb ŞEHİRİN MÜLKÜ AMİRLERİ MV BAKANI GİDİP YÜKLENİCİ FİRMAYA VE TOKİ YETKİLİSNE BUNLAR NEDEN EKSİK ZATEN 2 SENE GECİKME VAR DİE HESAP SORULMADI STADI KÜLÜP BAŞKANI TOKİ BAŞKANI MV BAKANI VALISI EMNIYET YETKİLİSİ KARAYOLLARI YETKİLİSİ BELEDİYE BAŞKANLARI AKLIMA GELMEYEN KİŞİLERLE GİDİP EKSİKLİK İNCELENECEKTİ AMA BİZ NE YAPTIK BİGÜN BİRİ DİĞER GÜN BİRİ BU SEKILDE İNCELEDİK ADAMLAR O SIRADA STADI TESLİM ETTİLER VE TESLİM ALAN ARKADASADA SUNU DİYORUM EKSİKLERİ GÖZÜ GÖRMEMİŞMİ GÖRMÜŞSEDDE NİE BAŞKANA VS KİŞİLERE HABER VERMEMİŞ TESLİM ALMAK MARİFET DEGIL (EVET STADIMIZI TESLİM ALDIK DİE ACIKLAMA YAPIYOR GURURLA) YAZIK YAZIK EMEĞE YAZIK
    0
    0
    Yanıtla
  • ertt (6 yıl önce)
    surada kaldı bır bucuk ay daha yol yapılmadı...en onemlı sorun bu.neyı beklıyorlar anlamıs degılım
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    stat çok yanlış yere yapıldı. üniversite ve araştırma hastanesinin yoğunluğuna bir de stadın yoğunluğu eklenecek. hastanenin karşısına stat yapılmamalıydı. bence en doğru yer hava alanı yoluydu. ama iş işten geçti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Michail (6 yıl önce)
    Bir malın bir sahibi olur. 10 tane olmaz bu gidişatla zor yazıklar olsun bu şehri bu hale getirenlere bir faliyetimiz var malatyaspor onada sahip cıkamıyoz kusura bakmayın boyle giderse tekrar tff 1.lige arkadaşlar belediye olarak nereyi asfaltlamiş ki stadın orayı da aafalt yapsın derebeyleri taraftar başkanina sesleniyorum murat soysal beye lutfen taraftar olarak siz bu işe bir el atmanız lazim bir takim taraftarsiz bir yola cikamaz gidin protesto edin yetkililere yuklenin gercekten gidişat iyi degil kusura bakmayin ama simdi herkesin taşın altına elini koyma zamanı ve şuna da söylemeliyim ki malatya kamu kuruluşları belediyeler ve bir cok sayamadıgım yetkili yerler çalışmıyor. Eger calisma yapsalardi malatyada satmadik yer arazi arsa toprak iş yerleri kalmadı ve kalkip da bunu spora yansıtmaları daha da kötü böyle giderse yarın ilerde malatyasporuda satarlar haberiniz olsun ondan destek cikmaliyiz. Editör bu yorumu mümkünse paylaş kac defa yaziyom ama yorumlarim kabul edilmiyor ve paylaşilmiyor saygilar
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Malatya ya yapılan hangi yatırım eksiksiz ve tam yapılıp teslim edildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    Aynen bu stad ilk maça kesinlikle yetişmez..
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa! (6 yıl önce)
    Bu.gidisle.stad.maclara.yetismez.yine.maclar Istanbulda.oynanir
    0
    0
    Yanıtla