SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su Tankeri İş Bekliyor, Yıkımlarda Sulama Yok!

Su Tankeri İş Bekliyor, Yıkımlarda Sulama Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da depremlerde ağır hasar gören binaların yıkımında çıkan tozun yol açtığı hava kirliliğini engellemeye yönelik önlem kararları kağıt üstünde kalırken, birçok bina yıkımında sulama yapılmaması, buna karşılık 'boş arazöz'lerin iş beklemesi ilginç bir tezat oluşturuyor.

6 Şubat depremlerinin ardından ağır hasar gören 36 bin binanın yıkım çalışmaları yoğunlaşırken, şehrin üzerinde oluşan ve kanserojen madde olan asbestli tozun engellenmesi için alınan önlemler, denetim yapılmaması nedeniyle büyük çapta sonuçsuz kaldı.

Ana caddelerde ve mahalle aralarında sürdürülen yıkım işlemleri sırasında, İl Afet Koordinasyon Kurulu ve Valilik kararlarıyla toz kalkmasını engellemek için mutlaka yıkım sırasında sulama yapılması zorunlu olmasına rağmen, birçok yıkım bölgesinde sulama işlemi yapılmıyor.

Cadde ve sokaklardaki yıkımlarda sulama yapılmamasına karşın, İstasyon Virajı'nda 'iş bekleyen' kiralık sulama tankeri, yıkım müteahhitlerinin daha az masrafla yıkım yapma tercihlerini ortaya koyuyor.

Diğer yandan, İl Afet Koordinasyon Kurulu ve Valilik kararlarına karşın, yıkım yapılan alanlarda ayrıştırma yapılması da önlenemiyor ve bu durum tozdan kaynaklanan hava kirliliğini artırmaya devam ediyor.

PLAN YOK, DİNLEYEN YOK..
Bu arada, kentin birçok bölgesinde sürdürülen yıkım çalışmaları nedeniyle, plansız- programsız yol kapatmaları nedeniyle şehir trafiği de alt üst oldu.

Yetkili makamların, yıkım yapılacak yerleri bölge bölge belirleyip, buralarda yoğunlaşarak yıkım yapmaları, bu sırada cadde ve sokaklarda trafik düzenlemesi yapılması gereğine karşılık, Malatya'da bu konuda da tam bir başıboşluk hakim.

Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi'nin trafik birimleri, yıkım yapılan bölgelerde herhangi bir önlem almamaları, trafiği yönlendirici uyarı levhaları konmaması nedeniyle, birçok tek yönlü yol uyarı olmaksızın çift yönlü olarak kullanılır  bu da sık sık trafik kavgalarına yol açarken, yıkımların da programlanması gereği ortaya çıkıyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Emekli (7 ay önce)
    Binalar patlatılıyor.. ne su sıkması?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SAYIN YENİ VALİ BEY (7 ay önce)
    Sayın Valim umarım siz ya da üst yöneticilerden biri bu mesajı olur YAKINDA MALATYA'DA KANSER VAKALARI TAVAN YAPACAK! Bunun vebali bu mesajı okuyan elini taşın altına koymaya TÜM YÖNETİCİLERİN ÜZERİNE. Hiçbir önem yok HAKKIMIZ HELAL DEĞİL!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (7 ay önce)
    Firmalarda devlete karşı isyan düşüncesi varsa bunun gereği yapılmalı, afet zamanı böyle bir durum affedilmemeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Olsun Yüzakı caddesine park yapılıyor ya yöneticiler orayla ilgileniyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet turan (7 ay önce)
    kulağımıza gelen yıkım işi yapan firmaların kendi aralarında anlaştığı ve sulamaya zorlama, yerinde ayrışma yapılmanın engellenmesi halinde topluca işi bırakacağız diye rest çektikleri yönünde. devlete rest çeken bu kişilere maalesef idareciler boyun eğmiş biz vatandaşı bir şekilde oyalarız siz bildiğinizi yapın bir an önce bitirin demiş.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Çetelerin teröristlerin gayri meşru işlerler meşgul olduklarını sanırdık ancak legal işlerde daha çok para kazanmak içinde kural tanımamazlık yapılıyormuş. Bunun çetecilikten terositlikten ne farkı var?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (7 ay önce)
    Parası peşin verilmiş galiba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Bir öneri, ev yıkım ihaleleri Demir hurdası + sualama tankeri ödemesi şeklinde yapılsın. Binalar hurdası için satılıyor ve parası alınıyor. Sulama tankerleri parası da alınsın. Parası devlet tarafından alınan sulama araçları Afad tarafından kontrol edilsin ve sulamanın eksiksiz yapılması sağlansın. Bu işi müteahhitlere kepçe operatörlerine bıraktığınız sürece çözüm bulunamayacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Uhde (7 ay önce)
    Bu malatya da kimsenin sesi çıkmıyor herkes koyun gibi hak arayan yok bu memlekette onlarda işlerine geldiği gibi davranıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yerinde (7 ay önce)
    Yerinde ayrıştırma yasakmış yöneticiler bi zahmet odalarından çıkıp baksınlar her yerde yerinde dönüşüm aldığınız her krş haram olsun yöneticiler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erhan (7 ay önce)
    diyoruz malatya ya bakan yok malatya sahipsiz ama sayın tüfenkçi bunu kabul etmiyor depremden bugune kadar malatya için ne yaptınız hala düzensiz yıkımlar yapılıyor esnafa uzaklarda yer veriliyor adamlar iş yapamıyor malatyada 5000 e yakın esnaf kapanış yapıp başka şehirlere gittiler malatya artık yaşanmaz bir yer oldu size göre hava hoş maaşın tıkır tıkır yatıyor
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Çözüm yöntemi; yıkımcılar hafriyat kamyonlarının sefer sayısını tutmak ödeme yapmak için küçük dip koçanlı makbuz keser. Su tankerlerinin su doldurduğu yere devlet personeli makbuz kesen Afad personeli yerleştirin. Bir binada ortalama kaç tanker su kullanılacağını hesaplayın. Ortalama altında kalanlara ceza kesin. Suyu alıp tanker tabanca pompası su sıkarken mazot harcamasın diye boş yere boşaltanları engellemek için döküm yerinde kamyon denetleyin. Molozların sulanıp sulanmadığını anlarsınız. Kamyonlar şehir içinde hareket halinde de toz bulutu gezdiriyor. Ya da tam bize göre bir çözüm söyleyeyim mi, Yagmur yagmasini bekleyelim herseyi halleder.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan daş (7 ay önce)
    Servisler istanbulda geçen yıl 2.500 tl idi şimdi aylık 3 bin tl, 10 ayda 30 bin tl. Mazot 19 du oldu 38, serviscinin suçu yok, akaryakıt ve yedek parça fiyatları uçtu gitti. Haftada 1 Markete gir çık 1000-2000, pazara git 1000 - 1500 bu şartlarda fiyatlar normal, gelir artışınız yetersiz, orta direk kalmadı, toplumun %80 - 90 ı orta kesimin altında yaşıyor. Ekonomide Dengeler bozuldu çünkü. Babam 25 yıl önce memuriyetten emekli olduğunda 3+1 ev alırken, bugün emekli olan memur 1+1 alamıyor. Ev lüx, araca binmek daha lüx hale geldi, insan gibi beslenmek, giyinmek, eğitim almak kısaca YAŞAMAK artık bu gelirler ile imkânsız.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Vatan daş (7 ay önce)
    Her türlü darbeye karşıyım önce bunu belirteyim. Çocuktum 5 yaşındaydım o yıllarda, sokaklarda hergün bir cinayet mutlaka olurdu, Kenan Evren olaya el koyduğunda herkes bunun gerekli olduğunu söyledi, destek verdi, kahraman ilan edildi, resimleri asıldı. Sağ-Sol Olayları ve cinayetler durdu, memlekete huzur geldi dendi. Bugün bazı kesimler tarafından Kenan Evren suçlu ilan edilse de, bana göre o yıllarda mevcut hükümet olayları engelleyemediğinden, sağ sol olaylarından memleket daha da fazla zarar görmesin diye ordu müdahale etmek zorunda kaldı.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Vatan daş (7 ay önce)
    Tüm araçlar denetlensin, şehirde 41 millet var, hırsızlar şehri gibi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan daş (7 ay önce)
    Her şeyimiz kağıt üstünde, lafa gelince de işini dürüst yapan müslüman milletiz!
    %100
    %0
    Yanıtla