SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'taki 'Arsa Yolsuzluğu'nda Kamu Zararı 10,4 Milyon Lira..

Yeşilyurt'taki 'Arsa Yolsuzluğu'nda Kamu Zararı 10,4 Milyon Lira..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, 7 kişinin tutuklandığı Yeşilyurt Belediyesi’ndeki arsa yolsuzluğu soruşturması ile ilgili açıklamasında, olayda kamunun 10 milyon 450 bin TL zarara uğratıldığı bilgisine yer verildi.

Yeşilyurt Belediyesi’ndeki arsa yolsuzluğuna ilişkin olarak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,  “ KOM Şube Müdürlüğümüzce Yolsuzluk suçları kapsamında başlatılan soruşturma kapsamında ilimizde usulsüz bir şekilde arsa satışı yaparak Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik ve Görevi Kötüye Kullanma suçlarını işledikleri ve Kamuyu 10.450.000₺ zarara uğrattıkları tespit edilen 7 şüpheli şahıs ile ilgili olarak Malatya merkezli 4 ayrı ilde yapılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde; Usulsüz bir şekilde hazırlanan ihale ve satış işlemlerine ait belgeler, Usulsüz bir şekilde düzenlenen Belediye Encümen Kararları, Bu işlemleri gerçekleştiren şahıslara ait Kamera Görüntüleri, Suç Unsurlarını içeren çeşitli Dijital Materyaller ve İcra Takip Dosyaları ele geçirilmiş, T.S.(38), M.A.(27), M. K.(40), A.Y.C.(38), H.Ş.(40), M.G.(35) ve T.A.(29) isimli şahıslar gözaltına alınmış olup 08.11.2023 günü mevcutlu olarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiş, şahısların tamamı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır” denildi. 

malatyahaber.com-Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • Ali Bayrak (5 ay önce)
    Ne biçim belediye başkanı bu arkadaş, altında neler dönüyor, ancak mübarek arkadaşın hiç mi hiç haberi yok. Bu adamı da hala AKP belediye başkanı olarak o koltukta oturtuyor. Muhalefet olsa idi dakikasına kayyum atanırdı. Nerede Üst yöneticiler, bu rezilliği neden görmezden geliyorlar. Bu Mehmet çınar denen adam devlet olgusundan, millet olgusundan büyük mü? Pasaport rezilliği bunun dönemi, yaptırdığı vatandaşa sattirdigi Topsöğüt Konutları ve diğer konutlar ağır hasarlı, şimdi arsa olayı hayırdır bir adamı görevinden alacak baba yiğit yok mu????
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Kamuoyuna duyurulan bu bide bilinmeyen kısımları Allah bilir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (5 ay önce)
    Abi bu adamların yüzlerini neden gizliyorsunuz millet görsün ki birdaha insan içine çıkamasınlar
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Buharci (5 ay önce)
    Bilip bilmeden konuşmayın, yazmayın. Daha yargılanma yapılmamış. Nasıl insanlar olduk biz. Vicdanımız nerde. Ne olursa olsun bu kişilerin masum anne babaları, çocukları eşleri var. Baştakiler yapın dedilerse bunlarda yapmışlardır. Bence bu işler daha yukarılarda araştırılmalı. İlçe belediyesinde bir müdür ve ekibi bu işi nasıl yapar. Anlamış değilim. Unutmayın ki 15 Temmuzda serefsizligi üst rütbeli sandığımız adiler yaptı. Dayağı erler yedi.
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Belediyede mi çalışıyorsun yoksa tutuklananların akrabası mısın yada arsa alan mı.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Ben o dediklerinin hiçbiri değilim ama sanırım sen belediye başkanın adamısın mlx.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SuperMalatyalı (5 ay önce)Buharci isimli kullanıcı yorumuna
    Dediğin gibiyse çıkar, değilse… mendili eksik etme…
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hep bundan kaybediyoruz. ben mendili eksik etmem çünkü baş sorumlular paçayı kurtardıklari için. Sizde kınayı eksik etmeyin.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yargılanma yapılmış, tutuklanmışlar ya işte. Bildiğin devletin malını kendi malı gibi satıp yemişler. Neyini savunalım
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ben derdimi anlatamadım sanırım. Bu yakalananlar umurunda değil bu şekilde bunlar ile bu iş biterse yine bizler kaybedeceğiz. Gerçek sorumlulara gün doğacak. Nasıl inanırsınız buna belediyenin arsalarını bir müdür ve 4 personel nasıl satar. Allah aşkına bunu benim aklım almıyor.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bastakiler söylediyse bunlar yapıyorlar diye birşey olamaz.Kanunsuz emir suçtur.Kim kanunsuz emiri veriyorsa veren kişi de yapan kişi de suça aynı şekilde ortaktır.Masuniyet karinesi diye birşey var sucu ispat edilene kadar herkes suçsuzdur.Yuzlerinin gösterilmemesi normal karşılanmalı yarın birgün olur da suçsuzlugu kanitlanirsa vebali herkesin boynunda olur.Tutuklama sadece bir tedbirdir.Amaa hüküm giymesi ve kararın kesinleşmesi ayrı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aynen kardeşim anlatmak istediğim bu. Yargısız infaz yaparsak diğer sorumluları kurtarmış oluruz. Varsa bunların içindé masum onları be ailelerini yakmış oluruz .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mahmut (5 ay önce)
    Yeşilyurt belediyesinde arsa alsatı yapan mühendisler mimarlar savcılık incelemeli hemen.Gerçi başlamıştır bile incelemeye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yalancıyı (5 ay önce)
    Bu hesap becerisiyle
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Haşim (5 ay önce)
    Yüzsüzler
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Hakan (5 ay önce)
    Özellikle İŞGEM mercek altına alınmalı. İŞGEM' in Belediyeden aldığı ihaleler araştırılmalı, yapılan inşaatlar ve satılan arsalar ile ilgili tüm dosyalar Sayıştay ve ilgili kurumlar tarafından incelenmeli.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • erhan (5 ay önce)
    hala bu çınar ne yüzle görevde
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hüseyin (5 ay önce)
    Başta belediye başkanı olmak üzere birinci ve ikinci dereceden bütün akrabalarının belediye başkanlığı öncesi ve sonrası olmak üzere mal varlıklarınin araştirilmasi gerekmiyor mu?Nerde adalet nerde hukuk? Bir yiğit yok mu bu memlekette bunları araştiracak ?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Memleket bitirdiler, 25 yıldır doymadı gittiler.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Deniz (5 ay önce)
    Bunlar gibisi gelmedi bu ülkeye!!
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Adem (5 ay önce)
    Kime ve neye göre 10 milyon.konu arsaların ada parseli ifşa olmadan arsaların fiyatının doğruluğu tartışılır.doğru olan taşınmazların bilgilerinin ifşa olması gerek.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bu parseller her biri 1.000.000 liraya ihaleye çıktı. İçlerinde 3.000.000 liraya satılan da vardı. En az 10.000.000 demek daha doğru olur. Bu parselleri belediye ihaleyle satsaydı devletin kasasına en az 20.0000.000 para girecekti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Can malatya (5 ay önce)
    Aynı araştırmaları ve incelemeleri büyükşehir ve battalgazi belediyesine de yapın bakalım neler çıkacak
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kündübekli (5 ay önce)
    Bizimde ahımızı aldı bu dünyada da ahirette de iki elimiz yakasında olacak mehmet çınarın yapsın bakalım …
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Qariban (5 ay önce)
    Başkan yarın çıkar PKK 28 Şubat filan der sizde öyle bakarsınız adam eşini memur yaptı memlekette gençler işsizlikten kırılırken gri pasaport olayı oldu bir o kadar da belediye de liyakatsizlik yerel seçimde aday olursa hiç şaşırmam sizde fazla zorlamayın
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Elmalı (5 ay önce)
    Esas İşgem e devredilen arsalara bakın kimlere gitti. Bunu bi araştırsalar esas kamu zararı orda belli olur. Yazık utanmadan hala Kanal kanal gezip reklam peşinde. Malatyalı bunu unutmaz. Yeter artık yediğiniz.. Nerde Kayyum...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Devede kulak (5 ay önce)
    Esas usulsüzlükler, işgem , yesilyurtbelesiyespor uzerinden yapildi. Bir donem yeğeninin genel mudur yardimcisi oldugu zamanlar incelensin her şey ortaya cikacak. Yesilyaka villari kimlere satildi, sonradan kimlere devir yapildi. Isgemden sonra yakin arkadaşı gölge genel mudur ve yeğen yesilyurtbelediyespora gonderildiler, ordaki transfer süreçleri incelensin. Ondan sonra insan yuzune cikamazlar.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (5 ay önce)Devede kulak isimli kullanıcı yorumuna
    Burası Malatya, her şey unutuluyor ve herkesin yaptığı yanına kâr kalıyor. Artık depremi de bahane edip ölesiye sevdiğim Yeşilyurt' dan ve Malatya ' dan gitmek istiyorum.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yazıklar olsun (5 ay önce)
    Nasıl Bi belediye arkadaş kaçıncı bu kim milletin hakkını yiyorsa zehir zıkkım olsun arkadaş şu rahatlığa bak pişkinlige bak
    %89
    %11
    Yanıtla
  • İlahi terazi şaşmaz (5 ay önce)
    Çınar efendi bu daha iyi günlerin iktidar belediyesi olman başına buyruk davranacagın anlamına gelmez bu kaçıncı vukaat belediyeye iş yapan Bi firmayı 4 sene önce bilerek ve isteyerek batırmıştın çok ah aldın kul hakkını hesabı ödenmez bilirsin yarına kalır yanına kalmaz batırdıgın firmaya ne yaşattıysan Allah sana bin katını yaşatsın
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Engin (5 ay önce)
    Bu rezillerin, hırsızların yüzlerini niye göstermiyorsunuz. İsimlerinin baş harflerini yazıyorsunuz. Bunların her halini teşhir edinki, insan içine çıkamasınlar. Devletin malı, yetim malıdır. Kim yemişse, zehir zıkkım olsun
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Biraz yavaş kardeşim. Daha yargılanma mis insanlar. Bunları suçlu ilan ederseniz yanılır siniz. Daha bastakileri kurtarmış olursunuz. Böyle kestirip atmayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (5 ay önce)
    Belediye ve bağlı şirketleri titizlikle incelenmeli, belediyenin ihalelerini kim alıyor kimlere taşere ediyor, hesap hareketlerine kadar bakılmalı.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mülayim (5 ay önce)
    bir milyona arsamı kaldıki 20 milyondan aşagı etmez 10 arsa kurcalasalar sayıştay gelse 5senede belediyeden çıkamaz MALESEF bunca yolsuzluga ramen hala koltukta oturuyor adam
    %83
    %17
    Yanıtla
  • 1kul (5 ay önce)
    Belediyeler kapatılmalı. Valilik bünyesinde yerel yönetim hizmetleri ile vatandaşa hizmet verilmeli.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • ne fark eder (5 ay önce)
    isimlerini neden gizliyorsunuz teşhir edin herkes ögrensin
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Hasmalatyali (5 ay önce)
    Daha neler var neler. Bu ülkenin ekonomisini bordrolu calisanlar ayakta tutuyor. Maaşlarimizdan kesilen vergiler bir yana her şeyde vergi vergi zamlı zamli vergiler. Zengin vergi vermiyor. Düzen ortada
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (5 ay önce)
    Bu belediyeyi komple kapatmaları lazım. Şu rezalete bak!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ahmedo (5 ay önce)
    Bu şehir deki aç sayısı dünyanın acaba hangi şehrinde vardır bu kadar
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ozmalatyali (5 ay önce)
    En son AYM ile ilgili konuda da gördük ki bu ülkede hukuk iktidar eliyle yok edilmiştir Nokta.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Kamil Yılmaz (5 ay önce)
    Emniyetin bile aciklama yaptigi bir olay var ortada daha belediye başkanı görevinden alinmiyor acaba arkasinda parti yöneticileri mi var bu kadar başkan rahat her yolsuzlolukda
    %87
    %13
    Yanıtla
  • O tutuklananlar arasında masum insanlar da var ama malesef ucu belediye olunca 4 aydir suçsuz yere yatiyorlar ama denetimini yapmayan, tescili kendi eliyle veren belediye personelleri dişarda keyfince geziyor o masum insanlarin, anne, baba, eş, çocuklarinin çektigi acinin hesabini kim verecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlahi adalet elbet bi gun tecelli edecek bu dünyada değilse öteki tarafta
    %100
    %0
    Yanıtla