SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“1.OSB’nin İkinci Etap Alt Yapı İhalesi Yapıldı”

0
Güncellendi - 2017-10-27 04:06:16
“1.OSB’nin İkinci Etap Alt Yapı İhalesi Yapıldı”
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “1. OSB’nin alt yapı ikinci etap kısmının ihalesini gerçekleştirdik. İkinci etapta 3 bin 500 dönümlük bir alan, tekrar lekesiz alan oluşturduk. 88 parsel oluştu. Bunun keşif bedeli 45 milyon TL idi. 1.Organize yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bu ihaleye katıldık” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Ekim ayı meclis toplantısını 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu’nda yaptı.

Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Eylül ayı mizanı okunarak, oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, gündeme ilişkin değerlendirmede bulunarak, oda çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Erkoç, Muharrem Ayı’nı geride bıraktıklarını ifade ederek, “Muharrem Ayı’nın İslam alemine, insanlık alemine hayır, barış ve kardeşlik getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

“GELECEK NESİLLERE TEMİZ VE ÇEVRE BIRAKMAK ZORUNDAYIZ”

Geride kalan hafta Ankara’da 1. OSB’nin ikinci etap kısmının ihalesinin gerçekleştirildiğini kaydeden Erkoç, şunları söyledi: “Etap etap gidiyoruz. Çünkü önümüzde kamulaştırmayla ilgili sorun var. Ama kamulaştırma yapıldıkça lekesiz alan oluşturup, arsa ihtiyacını karşılama adına çalışmalarımız devam ediyor. İkinci etapta 3 bin 500 dönümlük bir alan, tekrar lekesiz alan oluşturduk. 88 parsel oluştu. Bunun keşif bedeli 45 milyon TL idi. 1.Organize yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bu ihaleye katıldık. Bu ihalenin yapılı şekli; bakanlık organize müdürlüğü adına ihaleyi yapıyor. Yüzde 43,21’lik kırımla yaklaşık 26 milyon TL’ye ihale edildi. Güvenlik soruşturmasından sonra yer teslimini yapacağız. Malatya’mıza, iş dünyamıza hayırlı ve uğurlu olsun. Bu süreçte yardımlarını esirgemeyen Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’ye teşekkür ediyorum. Bu Malatya için önemliydi. Önümüzdeki süreçte inşaatla birlikte arsalarla ilgili çalışmaları tamamlayacağız. Bu kapsamda yine birinci ve ikinci arıtmaya ilaveten, bir ve ikinin toplamından daha fazla bir kapasiteli bir arıtmanın çalışmalarına başladık. Hızlı bir şekilde çalışmalarımız sürecek. Biz, gelecek nesillere temiz bir çevreyi bırakmak zorundayız. Üzerimize düşen sorumluluk bilinci içerisinde hareket ederek, kapasitenin artırılması gerektiği düşüncesinden hareketle bu çalışmaları da başlatmış bulunuyoruz.”

Ankara’da gerçekleştirilen Malatya Tanıtım Günlerine ilişkin de değerlendirmede bulunan Erkoç, “Bizde 1. Ve 2. OSB Müdürlüğü ile MTSO olarak bir stant açtık ve Malatya’nın tanıtım günlerine katılmış olduk. Malatya’nın yöresel yemekleri ve kayısı ile ilgili bir tanıtım gerçekleşti. Bu adet, Türkiye genelinde de yerleşti. Bütün iller bu etkinliği yapmaya gayret gösteriyor, Malatya adına da dördüncüsü gerçekleştirildi. Geçmişten beri Malatya’mıza hizmet eden bürokratlarımızı ağırladık. Oda olarak görevimizi yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk” diye konuştu.

2017 OCAK-EYLÜL DÖNEMİ İHRACATI YÜZDE 4 ARTTI

Erkoç, Malatya’nın istihdam seferberliğiyle ilgili taahhüt etiği rakamları gerçekleştirmek üzere olduğuna dikkat çekerek, “Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nden aldığımız verilere göre, bu aya kadar 9 bin yeni istihdam gerçeklemiş oldu. Bir ülkenin kalkınması için üretim ve istihdam şarttır. İstihdamında iller ve ülke için ne denli önemli olduğunu herkes iyi biliyor. Bu anlamda da Malatya her geçen gün istihdamını artıran bir kent hüviyetinde” dedi.

Malatya’nın Ocak-Eylül dönemindeki ihracatına ilişkinde açıklamada bulunan Erkoç, şunları söyledi: “2017 Ocak-Eylül dönemindeki ihracat rakamları, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) verilene göre, bir önceki yılın Ocak-Eylül dönemine göre yüzde 4 artarak, 255 milyon dolar oldu. İhracat sektörlerini kuru meyve ve mamulleri, hazır giyim ve konfeksiyon, tekstil ve ham maddeler, su ürünleri ve hayvansal mamuller oluşturdu. İhracat yapan firmalarımızı kutluyorum. Tabi bu Malatya’nın ihracatını tam yansıtmıyor. Büyük şirketlerin birçoğunun merkezi İstanbul olduğu için, bunlar Malatya’da yapılan ihracat rakamları.”

“İKİ FİRMA İFLAS ETTİ”

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan 8.Meslek Komitesi(Sağlık-Medikal) üyesi Hakan Er, meslek temsilcilerinin yaşadığı sıkıntılara değinerek, “Üniversitenin önce durumu iyi değildi. Bu süreç devam ediyor. 17, 18 ayda esnafımız üniversiteden para alıyor. Buna Kamu Hastaneleri Birliği de katıldı. Kamu Hastaneleri Birliği de 2007’nin ikinci ayındaki faturaları ödüyor. Geçen ay iki arkadaşımız iflaslarını açıkladılar. Bu arkadaşlarımızın özüne baktığımızda iflas edecek hiçbir şeyleri yoktu. Alacaklarının tamamı kamu kuruluşlarından olan alacakları ancak arkadaşlarımızın iki tane çekleri yazıldığı için banka kredileri çağırdı, bu arkadaşlarda firmalardan mal alamadıkları için sözleşmelerini yerine getiremediler. Sebepsiz yere bu arkadaşlarımız iflas ettiler. Bu konuyu rektörle de görüşme kararı aldık, başkanımızdan da bu ödemelerle ilgili görüşme sağlarsanız iyi olacak” ifadelerini kullandı.

Ferdi Durdu / Yeni Malatya Gazetesi - Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ahmet (6 yıl önce)
    medikal sektörü kan ağlıyor.Üniversite hastaneleri resmen iflas etmiş durumda ve bu durumu bilen bankalar firmalara haklı olarak kredi vermiyor.bu sürdürelemez bir durum.tobb bu sıkıntaları neden dile getirmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Lazım (6 yıl önce)
    Sn Hakan Er sizin bu söylediklerinizi başka komiteler için bizler 5 sene önce söylemiştik.Şimdiye kadar bi açıklama duymuşmuydunuz.Bize yaptıkları açıklama ozaman almasaydınız bankadan kredi oldu.Sizin başkanlıktan böyle bir talepte bulunmanız bile aslında yönetim diye bişeyin olmadığının delili.Malatya Ticaret Odasının ne işe yaradığını keşfedene ödül verecekler.Bir oda bu işlere yaramıyorsa ne işe yarar.Bugüne kadar hangi işadamının iş kolunun dertleriyle dertlendiklerini gördünüz.Yukardaki fotograftaki simalara bakın bi tanesinde 1 gr enerji varmı
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    2017.yili.metal.yorgunlugu.moda.oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA SEVDALISI (6 yıl önce)
    tiçaret odası dediğinde esnafın halinde anlayacak sorunları çözecek birim olması gerekirken koltuk sevdalısı olmayacak ne yazıkki metal yorgunluğu olan tiçaret odası
    0
    0
    Yanıtla