SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12 DABO Malatya Taraması

0
Güncellendi - 2019-02-26 03:08:43
12 DABO Malatya Taraması
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda organize edilen 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nın 2019 yılı sporcu taramaları başlıyor. Bu kapsamda Malatya'daki tarama çalışmaları 27 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl ilk defa uygulanmaya başlanan ve 12 DABO’da eğitim görecek sporcuların belirleneceği tarama organizasyonu 24 noktada gerçekleştirilecek. TBF tarafından Altyapı Milli Takım programına göre seçilecek 40 sporcu ücretsiz basketbol eğitimi görecek. 2019 yılı içerisinde faaliyet noktasının 30 ile çıkartılması planlanıyor.

Taramalara katılacak çocukların herhangi bir kulüpte lisanslı oyuncu olması ve ya basketbol okulunda eğitim görmesi engel teşkil etmiyor. Tarama sonucunda seçilen çocuklar arasında herhangi bir kulübün veya basketbol okulunun sporcusu olması durumunda, sporcu hem kendi kulübüne hem de 12 DABO’ya devam edebilecek. 12 Dev Adam Basketbol Okulları projesinde ilde seçilen sporculara bireysel gelişimlerine yönelik basketbol eğitimi vererek gelişimlerine katkı sağlanması ve TBF oyuncu havuzuna dahil edilmesi amaçlanıyor.

Faaliyetlerini bu hedefle sürdüren 12 DABO’da yapılacak sporcu taramalarına 9-12 yaş aralığındaki (2007-2008-2009-2010 doğumlu) Kız ve Erkek tüm çocuklar katılabilecek.

Malatya'da 27 Nisan Cumartesi günü Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Saat 13.00-15.00 saatleri arasında 11-12 yaş, 15.00-17.00 saatleri arasında ise 9-10 yaş sporcuların taramaları gerçekleştirilecek.

Bu sene ilk defa yapılacak uygulamayla birlikte taramalar için kayıtlar http://kayit.12dabo.org/ web sitesi üzerinden alınacak. İnternet üzerinden ön kayıt işleminin tamamlanması sonrasında sporcuların tarama organizasyonun yapılacağı salona velisiyle beraber gitmesi gerekiyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız