SON DAKİKA
SON DEPREMLER

13. Etap Destekleri İçin 50 Proje Başvurusu

0
Güncellendi - 2019-11-18 02:27:47
13. Etap Destekleri İçin 50 Proje Başvurusu
A- A+ PAYLAŞ

Kırsal Kalkınma destekleri 13. Etap Tarıma Dayalı Yatırımların desteklenmesi kapsamında proje başvuruları  sona erdi. Malatya’da 50 proje için başvuru yapıldığı ve gerekli incelemelerin ardından destekleme alacak projelerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanacağı kaydedildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Yeni Malatya Gazetesi’ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bakanlığın kırsaldaki tarımsal üretimi destekleyecek birçok proje yürüttüğünü hatırlatarak bu kapsamda geçtiğimiz aylarda tebliği yayınlanan Tarıma Dayalı Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 13. Etap başvurularının alındığını ve 14 Kasım 2019 tarihi itibariyle sona erdiğini söyledi. Başvuruların internet ortamında online yapıldığını kaydeden Macit, Malatya’da başvuru yapan proje sayısının 50 olduğunu açıkladı. Macit, tebliği kapsamında hibeye esas proje tutarı 50 bin TL’nin altında olan projelerin değerlendirmeye alınmayacağını hatırlattı ve yatırım projelerinin tamamlanma tarihinin ise 15 Kasım 2020 olduğunu söyledi.

Proje ile kadın ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişiler ile tarımsal amaçlı kooperatifler , birlikle ve bunların üst birliklerinin ekonomik faaliyetlerine yönelik yatırımlarının desteklenmesini içeriyor.

Ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamında, bitkisel,  hayvansal ve su ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlemesi, paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, kırsal turizm yatırımları, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik alt yapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitim yatırımlarına hibe desteği veriliyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız