SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1930 Tablet ve 36 Bin Kitabın Dağıtımına Başlandı

0
Güncellendi - 2020-12-31 07:52:15
1930 Tablet ve 36 Bin Kitabın Dağıtımına Başlandı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenciler için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen tablet bilgisayarların sevkiyat ve dağıtım sürecinin 3. fazında gönderilen tabletlerin dağıtım programına katıldı.

Beşinci sınıftan 12. sınıfa kadar tüm sınıflar düzeyinde beceri temelli ve çalışma soruları, 8. Sınıflar LGS çalışma soruları kitaplarının da dağıtıldığı program ‘Öğretmenler Ortaokulunda’ gerçekleştirildi.

"Şu an itibariyle toplam olarak yaklaşık olarak 36.000 kitap ve 1930 tablet öğrencilerimize dağıtılacak" diyerek sözlerine başlayan Vali Aydın Baruş, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından gönderilen tabletlerimizin temsili dağıtımını Öğretmenler Ortaokulunda gerçekleştiriyoruz. Valilik olarak da mağdur öğrencilerimizin tabletlerini karşılamaya çalışıyor ve tablet dağıtımına devam ediyoruz.  Bakanlık tarafından gönderilen bu tabletler ile gönderilen kartlar vasıtasıyla doğrudan internete bağlanarak canlı derslerinize devam edebileceksiniz. 15 Şubat’a kadar devam edecek olan uzaktan eğitime bu tabletler vasıtasıyla katılım sağlayacaksınız. Hemen ardından başlayacak olan sınav süreci dolayısıyla sizlerin ders takibi yapmanız çok önemli. Bu tabletlerin sağlanması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Milli Eğitim Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan LGS destek kitaplarını da dağıtan Vali Baruş, öğrencilere sevdikleri işi yapmalarını, sevdikleri bölüm okumalarını tavsiye etti.

Pandemi sürecini iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyleyen Vali Baruş, LGS sınavına hazır olabilmek için derslerini dikkatle takip edip yardımcı kitaplar ile bol soru çözmeleri gerektiğini öğrencilere hatırlattı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • İsmail Özdemir (3 yıl önce)
    Benim iki çocuğum Lise ye gidiyor malesef buyıl uzaktan eğitim alamiyorlar tablete ihtiyacımız var Sayın valimeze teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Valiliğin öncelikle tablet dağıtımını hangi kriterlere göre yaptığını açıklaması gerekir vatandaşa. Yorumlardan gördüğümüz kadarı ile bir çok vatandaşın ihtiyacı var. Gerçekten ihtiyacı olanlara öncelikle ulaştırmak gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esra (3 yıl önce)
    Benimde iki çocuğum var bir tanesi okuyor sürekli telefon elinde ders yapmaya çalışıyor durumumuz yok yani tablette alalım ama artık dersler online olduğuna göre her eve 1 tane şart Elazığ'a da yardım bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hülya (3 yıl önce)
    İki tane kızım var ekiz biri telefondan giriyor biride fazla ders çalışamıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Perihan akdağ (3 yıl önce)
    İki çocuğumyz var, bir tane telefondan giriyorlar. Artık bende telefon kullsnamıyorum.. İnşallah tabletsiz öğrenci kalmaz. Dağıtımı hakkıyla yaparlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zehra akay (3 yıl önce)
    Benimde 2tane çocuğum derse katılamıyorlar tabletleri yok eşimin durumu yok alamıyor lütfen bize destek olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Rukiye Tandoğan (3 yıl önce)
    Vali bey benim iki tane öğrencim ikiside orta okul öğrencisi biri besinci biri sekisinci sinif ikisininde ayni saatte dersleri bizede yardimci olurmusunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Emir (3 yıl önce)
    Evde 3 kişiyiz derslere giremiyoruz cihaz olmadığı için
    0
    0
    Yanıtla
  • Musa polat (3 yıl önce)
    Efendim biz 11. Sinif öğrencisiyiz ve universiteye hazirlanmaktayiz bizim tablet veya bilgidayara çok ihtiyacimiz var belki kitap bilr ihtiyacimiza yeter ricamız olur Battalgazi farrabi imam hatip lisesini unutmayiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun BİNGÖL (3 yıl önce)
    Ankara B.Belediyesi internet gitmeyen köy bırakmadı oda belediye Valilik değil Malatya niye yapamıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Vali bey teyfik ileri imam-hatip orta okulu öğrencilerini unutmayın
    0
    0
    Yanıtla