Malatya merkez ve 13 ilçede yürütülecek olan Kayısı Entegre Çalışmaları Projesi’nde görev alacak teknik elamanlarla çalışma programı toplantısı düzenlendi. Proje, Malatya merkez ve ilçelerinde toplam 90 çiftçi ile 2 bin 720 dekarlık alanda yapılacak.
Malatya’da önümüzdeki yıl yürütülecek olan kayısı entegre çalışmalarına başlandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Karakavak hizmet binasında yapılan toplantıya; ilçe müdürleri ile kayısı entegre çalışmalarında görevli teknik elamanlar katıldı.
Merkez ve 13 ilçe müdürlüğünce yürütülecek olan projede görev alacak teknik elamanlara Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci tarafından şubenin çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Şube Müdürü Günci, Malatya’da uygulanacak kayısı entegre çalışmaları ile ilgili 5 yıllık projeksiyonu üzerinde durarak, bu çalışmada seçilecek örnek çiftçilerin çok iyi belirlenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca bu yılki kayısı entegre çalışmalarının Malatya merkez ve ilçelerinde toplam 90 çiftçi ile 2 bin 720 dekarlık alanda yapılacağını belirtti.
Kayısı entegre konu sorumluları Mühendis Şevket Fidan, Mühendis Hayat Çiçek Tekniker Naci Ertan ve Tekniker Ali Biri, uygun olan tüm mücadele yöntem ve tekniklerini uyumlu bir şekilde kullanarak, zararlı organizmaların popülasyon yoğunluklarını ekonomik zarar seviyesinin altında tutan yönetim sistemi olan entegre ve bu sistemin uygulandığı kayısı entegre mücadelesi hakkında katılımcılara görsel sunum yaptı.
Toplantıda tüm ilçe müdürlüklerinde proje çalışmalarına başlanılması ve projede çalışılacak üreticilerin eğitiminin sağlanması vurgulandı. Malatya merkezinde ve ilçelerde seçilecek örnek çiftçilerin en kısa zamanda tespit edilmesi kararlaştırıldı.