SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Tohma Köprüsü Tamamlandı

0
Güncellendi - 2021-01-23 03:09:30
2. Tohma Köprüsü Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde, 1980'li yılların ikinci yarısında hizmete giren iki şeritli köprünün yanında inşa edilen 517,5 metre uzunluğundaki “2.Tohma Köprüsü” yapım projesi tamamlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünce 2017 yılında yapımına başlanan ve proje bedeli 104 milyon lira olan Yeni Tohma Köprüsünün yapımı tamamlandı.

Türkiye’de Osmangazi Köprüsü’nden sonra ikinci aynı sistemle yapılan köprü olma özelliğine de sahip 517,5 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğindeki Tohma Köprüsü ile birlikte ulaşımda standartların artması, güvenli ve konforlu seyahat imkanının tesis edilmesi amaçlanıyor.

Aynı zamanda yakıttan, emisyondan ve zamandan kazanım sağlayacak olan köprünün yapımında 12 bin metreküp beton, 2 bin 700 ton çelik ile 4 bin 360 metre fore kazık imalatı gerçekleştirildi.

Halen 2 şeritten karayolu ve bir bölümünde ise demiryolu ulaşımının sağlandığı Tohma Köprüsüne 2018 yılında, 4 yıl önce Mardin'in Nusaybin ilçesindeki trafik kazasında şehit düşen Malatya Yazıhan ilçesi doğumlu Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürü Gaffari Güneş’in ismi verilmişti

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, köprüdeki son çalışmaları yerinde inceledi. Çalık burada yaptığı açıklamada, Dünya mühendislik literatüründe önemli bir yer edinecek, yapım tekniği ve metodolojisinde İleri mühendislik teknolojilerinin kullanıldığı 104 Milyon TL bedelle yapılan ve Malatya için önemli bir yol güzergahı üzerinde yer alan Tohma Köprüsü’nün 6 Şubat’ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun bizzat gelişi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da telekonferans katılımıyla açılacağını söyledi.

Çalık, “Bu yol Malatya’yı önce Sivas’a, sonra Karadeniz’e bağlayacak yol güzergahımız. Malatya-Hekimhan-Yazıhan-Arapgir-Arguvan-Kuluncak yollarımızın olduğu bu güzergah bizim için çok önemliydi. Daha önceki köprümüzün hemen yan tarafına yapıldı. Trafiğin çok yoğun olduğu bu alanda inşaatı tamamlayan firmamıza, karayolları ekiplerimize, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na ve Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Dağları deldik sevenleri buluşturduk. Barajlarımızın üzerine köprülerimizi yaptık. Sevenleri ve illeri buluşturduk. ‘Yol medeniyettir’ diyen Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Milletvekili Çalık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüntülü telefon görüşmesi de gerçekleştirdi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • malatyalı (3 yıl önce)
    kömürhan köprüsüne değil şte bu köprüye seviniriz çünkü malatya sınırları içinde malatyamıza faydalı olacak bir eser hayırlı olsun emeği geçenlere teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANOĞLU (3 yıl önce)
    Malasef yeni yapılacak kuzey çevreyolu beylerderesi geçiş köprüsündede düşünülmedi düşünülmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANOĞLU (3 yıl önce)
    2. Bir beylerderesi köprüsü vakası dahaki şöyle; beylerderesi üzerindeki köprüye ilave demiryolu geçişi konsa idi demiryolumuz tam 5,5 km kısalacaktı ve tarihi tcdd köprüsü alternatif bir karayolu köprüsüne kendiliğinden dönüşecekti. Bu konuda TCDD nin bir kabahati yoktur zira kurum bu konuda gerekli resmi başvuruları yapmasına rağmen projeye dahil edilmemiş olup hala 1930 ların teknolojisi ile yapılmış yolları kullanmaya mahkum edilmiştir. Tohma köprüsünün şu anda yapılması gereksiz bir kaynak israfından başka bir şey değildir. Mevcut yapılacak hızlı tren hattı (180km/saat) yolu 2 km yukarıdan HAMİDİYE-ÇÖMÜŞHAN-SÜTLÜCE hattından geçecektir. Ayrıca YHT (280+km/saat) hattı malatyaya gelmeyecek olup ELAZIĞLILARIN üstün gayret ve çabaları sonucu YAZIHAN-MORHAMAM-İÇMECE istikametinden köprü ile BASKİL'e geçerek ELAZIĞ 'a bağlanacaktır. Zemin etüd çalışmaları devam etmekte olup proje internette mevcuttur inanmayan bakabilir. Malatya yolcuları hızlı trene YAZIHAN aktarmalı binecektir vesselam.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Aleykümselam hemşehrim ona Malatya halkı müsade etmez etmemelidir çünkü Malatya'nın yeni Boztepe barajı ile olsun medik barajı ile olsun ciddi bir tarım ovası var yazıhan arguvan Battalgazi ciddi tarım potansiyeli olan bir düzlüğü var kalkıp da bir normal tren bir yüksek hızlı Tren bir de hızlandırılmış tren vs gibi ucube hayallere Malatya halkı müsade ederse o zaman Malatya valiliği ni kaldırın Malatya büyükşehir belediyesi ni kaldırsınlar Elazığ'a bağlasınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Tohma koprusu planlanirken karayolları soruyor. Malatya hizli tren projesi de var tcdd soralım ihtiyaç olacağından ek tren hatti da yanına oraya yapalim diyorlar... gerek yok denip sadece karayolu yapiliyor... ileri görüşlülük diye buna derim. Simdi hizli tren gelecegi zaman bir köprü daha yapilacak iyimi... aynisini beylerderesine de düşünemediler
    0
    0
    Yanıtla
  • Nasılsa para çok devlette. Hızlı trenin Malatya ya geleceği yokta zaten bunlarda ileri görüşlülük te yok. Masrafı ikiye katlayacaklar. Bari yanındaki eski köprüyü hızlı tren için ayırsalar da yıkmasalar.
    0
    0
    Yanıtla
  • bravo
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    öznur hnm ulaştırma bakanını görüntülü arıyorsun birde calısma bakanını ara emeklilerin maaş farkı ne zmn verilecek ayın 21i oldu
    0
    0
    Yanıtla